Odpoveď na príspevok od mgx:
@jano7776 ano, zober telefon a zavolaj do servisu… @mgx stačí čítať a zvládol som to aj sám😉 zabralo mi to nejaký čas, ale dal som to... a ty zober mobil zavolaj domov a pozdrav ich prajem ti pekný deň👌Odpoveď na príspevok od jano7776:
@mgx stačí čítať a zvládol som to aj sám😉 zabralo… @jano7776 Ale tak napisať si mohol čo to bolo aby mgx vedel, ďalším by to pomohloOdpoveď na príspevok od andrejmartin74:
Dobrý deň, mám 15ročný kotol Vitopend 100 WH1B, n… @andrejmartin74 hlídač tlaku vzduchu nevypíná, skontrolovat Venturiho trysku a pripojene hadičkyOdpoveď na príspevok od yuri66:
@andrejmartin74 hlídač tlaku vzduchu nevypíná, sk… @yuri66 Mne sa toto zacalo diat uz pred rokom. Tej chybe predchadza ze ventilator sa nerozkruti. Fascinujuce je, ze takto pred rokom to blblo viac tyzdnov. Zakazdym restart - islo sa dalej. Nasledne problem zmizol a az DOTERAZ - cely ROK - 100% ok, uz som na ten problem aj zabudol. Pred par dnami znova zacali problemy . Zacalo sa to dokonca zhorsovat. X razy denne restartovat .. nervy. Vymenil som ventilator. Nepomohlo = uplne rovnako zle. Chystam sa na vymenu toho prislusneho rele ... dam to odborne vymenit. Co ma ale fascinuje ?? Zrazu uz zase cely den funguje 100% ok. Vcera by som uz musel takto 10x restartovat. Moze byt takymto zahadnym sposobom to rele pokazene ?? Kde je v tom logika ? Alebo: Ten kotol mi inak blbne aj, co sa tyka tlaku. Mal by som menit tu expanznu nadrzku. Moze mat nestabilny tlak takyto prejav, uplne zahadne nelogicke obdobia, ked sa to prejavi nespustenim ventilatoru ?? (a nasledne error, cervena led, 3x zablikanie = spinac tlaku vzduchu) V tom pripade by som zbytocne skladal kontrolnu jednotku a daval si menit to rele ....Odpoveď na príspevok od romino:
@yuri66 Mne sa toto zacalo diat uz pred rokom. Te… @romino Na 99% je to v tom relé. Jednoducho má opotrebované kontakty. Vymenil som nie jedno a problém zmizol...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@romino Na 99% je to v tom relé. Jednoducho má op… @dedo758 Ok, dik za ubezpecenie, potesilo. Inak, tam su tusim 4 rozne rele. 2 vacsie , 2 mensie. Aj cez telefon vravel ten "opravar spotrebnej elektroniky", narychlo si to on vygooglil. A mna sa pytal, ze ci viem ktory presne je ku ventilatoru. Ak nebudeme vediet, ze on vymeni rovno vsetky 4. Troska som prekvapeny, to by sa malo dat jednoducho urcit , ci nie ? ............A snad bude vediet co robi. Kedze tu na strane 2 citam od @gkrivanek ... "... zakladna doska plynoveho kotla riadi plynovy solenoid:). Staci zle rozhodnutie bez antistatickej pajkovacky a kotol zleti zo steny. Je prisne zakazane opravovat zakladne dosky ,kym sa nic nestane je to OK,ale naozaj to nieje sranda." Alebo je to zdramatizovane ? 🤔Odpoveď na príspevok od romino:
@dedo758 Ok, dik za ubezpecenie, potesilo. Inak, … @romino Jedno z tých dvoch väčších relé to je, teraz z hlavy neviem ktoré. A treba použiť mikropájku, nie transformátorovú spájkovačku... :)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@romino Jedno z tých dvoch väčších relé to je, te… @dedo758 no, to nakoniec v troska odlisnom Vitopend 100 su tie 2 velke, 2 mensie. Ja mam tuto verziu, ako obrazok. Info pre ostatnych ... jedna sa teda o rele ALDP124, a ak spravne chapem, ventilatoru prislucha ten K1. Stale je to len teoria, realne este nevymenene.