Prosim kurenarov o radu. Z nicoho nic nam po necelych 9 rokoch prestal sluzit kotol v byte. Po identifikacii poruchy cez manual mi z toho vyslo ze "hlidac tlaku vzduchu nevypina"
Kolko asi bude stat oprava? Aka vazna ke to zavada? Dik
@poliacik321 nie, nemôže. Pretože je to jedno aké médium ovláda manostat. Ci bude v hasičke voda, vzduch, olej, .... Je jedno co ho otvorí pri podtlaku a zase zatvori v kľude 😀
@skusimtoto tiez mi povedal servisak ze to bude asi v jednotke. Nejake rele. V nedelu to zacalo blbnut, dovtedy bez problemov. Dnes rano este po vypnuti a zapnuti bezal. Od obeda skapal. V byte uz len el. ohrievac bezal vecer na hodku. Bez tep. vody.
Takze cas ma tlaci dat to opravit za kazdu cenu. Len co to moze stat netusim.
@poliacik321 aj tvoje srdiečko pracuje s nízkym tlakom a v žilách je krv. 😀
Ale ak by tam ta voda primrzla, tak áno bol by to štupeľ. Ale inak to nemá žiadny vplyv.
Toto neovplyvni funkciu manostatu, alebo presostatu.
@skusimtoto ale ovplyvnuje vlastna skusenost ked mi na votopende kvoly pripchatemu kominu kondenzovala v hadickach voda.
Ak sa nerozbehne ventilator je vadne relatko panasonic staci vymenit.
@gkrivanek@skusimtoto@poliacik321
Porucha odstranená, 2 týždne testovacia prevádzka tak uvidíme. Technik vybral regulátory, resp. celú tú jednotku, vymenil nejaké relátko a nahodil späť. Oprava cca 50€
Zdravim, dnes ma sklamal moj Vitopend 100, akurat prerabame kupelku, ked sme chceli opat spustit kurenie, tak kotol prestal fungovat. Vodu hrial v poriadku, az do dnes. Prestal hadzat hadzat iskru. Po zapnuti ventilátor funguje, aj cerpadlo tlaci, ale plyn sa nezapali. Vdaka za rady
@ivo_kapi pravdepodobne vam nespina presostat. Je to mala krabicka vpravo hore pri ventilatore idu z nej 2 hadicky a 2 kable.
Jednu hadicku odpojte a prefuknite . Venturiho trubica je to co je na druhej strane hadicky.
Ale ak mate stary tip bez displeya tak by malo svietit na cerveno. Svieti?