Prosim kurenarov o radu. Z nicoho nic nam po necelych 9 rokoch prestal sluzit kotol v byte. Po identifikacii poruchy cez manual mi z toho vyslo ze "hlidac tlaku vzduchu nevypina"
Kolko asi bude stat oprava? Aka vazna ke to zavada? Dik
@ivo_kapi
K indikaci detailních příčin poruch se musí nejprve otočit otočný knoflík pravy ten na ohrev radiatorov
na levý doraz, pak na pravý doraz.
Nasledne zacne v intervaloch blikat cervene a prave to potrebujem v akych.
Za 10 s kolkokrat blikne
@ivo_kapi ked len svieti je to porucha zapalovacieho automatu.
Pre reset vypnut a zapnut kotol.
Dostante sa do druhej podrobnejsej diagnostiky tak ako som pisal hore.
@ivo_kapi
Kotlový termostat/ochrana proti
provozu bez vody se spustila.
K odblokování hořáku otočte
otočný knoflík „radiatorovy"krátce na
pravý doraz „simbol ako hrnec so sipkou smerom von“ a zpátky na po-
žadovanou teplotu topné vody.
V kotli nebolo dostatok vody a ten sa prehrial popripade nebol odvzdusneny alebo ste zabudli otvorif ventil pod kotlom.
Takze pred zapnutim mat potenciometre na minimum, a po zapnuti na dve sekundy max a potom cca na polovicu? A všetky ventily musim mat otvorene na kotly pre radiatory, lebo este nemam namontovany radiátor.
zdravím
mám podobný problém Vitopend 100 bez displeja
zapne ventilátor a nezapáli oheň následne sa dá do poruchy
viac krát som to skúsil resetnúť ale bezvýsledne
až sa nakoniec dal do poruchy kde už nenaskočí ani ventilátor
dióda poruchy bliká tri krát v desať sekundových intervaloch
ďakujem za rady
no toto je rada hodna odborníka
pred pár rokmi mi odišlo relatko na ventilátor servisák povedal výmena dosky 320eur
relatko na ventilator som si vymenil sám samozrejme že servisak Vám nepovie že sa to dá opraviť
@pistikus Dobrý deň aj ja mam ten problem s kotlom že mi odišla riadiaca jednotka na vitopend 100, ale nemôžem ju nikde zohnať. Môžete sa mi nejak ozvať?
0903654979 Dakujem
Ahojte,
Prosim o radu. Mam spomenuty Viessmann Vitopend 100 s displayom. Dnes vecer som si vsimol, ze kotol vobec nefunguje (zhasnuty display) skusal som vypnut/zapnut, no nenabehlo to. Viete mi niekto prosim poradit v com by mohla byt chyba pripadne ako to co najskor riesit?
Vopred dakujem.
@ivan_g 1. Odpojit zo zasuvky a pomerat napatie v zasuvke, ak je napatie postup na bod 2
2. Stiahnut servisny manual - https://www.manualslib.com/download/1...
3. Otvorit kotol a skontrolovat poistku podla manualu - str.46 - poistka ma oznacenie F4
4. Ak je zla vymenit, ak pri zapnuti znova zhori poodpajat jednotlive pohony - cerpadlo, ventilator, 3 cestny ventil, plynovu armaturu a zapalovacie trafo /T8/ a znova vymenit poistku, ak sa rozsvieti displey je vadne niektore z hore uvedených zariadeni, ak nie asi bude vadna doska.
5. Ak neviete o čom hovorím volať servis
@yuri66 dakujem za radu. Bol servisak a povedal riadiaca jednotka = 400eur. Je to realna cena? Pripadne viete niekto poradit nejaku lacnejsiu variantu? Dakujem
@ivan_g Ja by som skúsil dosku vymontovať a zaniesť do nejakého miestneho servisu spotrebnej elektroniky, nech ti na ňu kuknú či nie je off len nejaká súčiastka za pár €.
Ja som takto dal dokopy dosku z práčky, zhorené nejaké kondenzátory a odpory. Spravili mi to na počkanie.
Inšpiroval som sa príbehom z netu, kde takto správca bytovky opravil dosky z kotlov, myslím že to boli kotle rovnakého výrobcu ako máš aj ty. Boli tam aj fotky s popisom konkrétnych súčiastok.
@rasto464 :) ono opravit dosku pracky a plynoveho kotla velky rozdiel.
Totizto zakladna doska plymoveho kotla riadi plynovy solenoid:).
Staci zle rozhodnutie bez antistatickej pajkovacky a kotol zleti zo steny.
Je prisne zakazane opravovat zakladne dosky ,kym sa nic nestane je to OK,ale naozaj to nieje sranda.