Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@frantisekca nemozes dat mensie ako mas zapisane … @zipsuliak Môžeš, keď chces splniť jeho požiadavky 😂Odpoveď na príspevok od mato981:
..ale zas nekomplikujme to tu ,predpokladam ,že a… @mato981 to by asi ani nešlo ak má17" rozdiel na 13" je 7,5 cm to by sedelo na karosériiOdpoveď na príspevok od durino:
@zipsuliak Tak to zas nie je pravda, ze rozdiel … @durino zase raz clovek ktory ma problem chapat pisany text s porozumenim ze? 🤦♂️🤦♂️🤦♂️ mas pocit ze niekde sa tu riesia jazdne vlastnosti? Bavili sme sa o velkosti kolesa ako celku (disk + pneumatika) a celkovy rozmer kolesa je proste rovnaky.... len sa meni priemer disku a vyska bocnice....Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@durino zase raz clovek ktory ma problem chapat p… @zipsuliak Bavili ste sa o velkosti kolies, to je fakt, ale napisal si: "A rozdiel medzi 15" a 17" je ziadny lebo akonahle zvacsujes priemer disku....mas nizsi profil gumy ;)" Prilis zjednodusujes, zovseobecnujes a skreslujes veci. Ked napises A, co sa tyka zmeny velkosti (ze je tam "ziadny rozdiel"), je to este OK (aj ked ani to nie je celkom pravda, lebo vzdy nejake odchylky su - nie vzdy su rozmerovo rovnake kolesa s 15'' a 17'' diskami s prislusnymi pneumatikami), ale treba napisat aj B, a to je to, ze rozdiel medzi tymi kolesami je podstatny, co sa tyka inych vlastnosti. Takze nemozes vseobecne napisat, ze tam ziadny rozdiel nie je, treba spomenut aj to B. Niekto to moze zobrat, ze rozdiel medzi nimi naozaj nie je ziadny, pricom to vobec nie je pravda. Treba to brat komplexne, nie iba to, co sa ti prave hodi. Takze iba tolko k tomu.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
@duzu Mazda pred 6 rokmi hybridy ani nemala. Mazd… @prirodokochac máš pravdu susedia majú vždy kopu rôznych , všetci podnikajú a menia ked splatia hypo bolo to asi Porsche, chceli mať luxusnú značku, no po 6 rokoch mali už lacnejšie autá i v základe porovnateľnú výbavu, akurát tá výbava zvyšuje cenu ked porovnáš v jednom rôznu výbavu a cenu, viac rastie cena ako pomer najvýhodnejšej konfigurácie pre najlepšie vlastnostiOdpoveď na príspevok od durino:
@zipsuliak Bavili ste sa o velkosti kolies, to je… @durino ty zbytocne chytas za slovicka a domyslas si uplne ine veci... 🤦♂️ riesila sa len velkost kolies a v tomto kontexte medzi 15" a 17" na tom istom aute nieje ziadny rozdiel kedze obe maju celkovy priemer rovnaky :) Nema zmysel zacat do toho zatahovat jazdne vlastnosti odvyjaju e sa od vysky bocnice, sirky gumy atd.... uolne zbytocne to komplikujes... debata bola uplne jednoducha... A vies preco nezreba pisat v tomto pripade B? Lebo to cele vzniklo z dovodu ze "das mensie kolesa budes mat viac Nm " inak povedane v tejto debate boli relevantne len priemery kolies a nie jazdne vlastnosti.... Prosim, do buducna ked sa budes chciet hrat na mudreho, najskor sa pokus pochopit kontext debaty a nezapajat sa uplne nezmyselne ;)Odpoveď na príspevok od marlo:
Vyberame auticko a mam z toho uz celkom gulas. Ce… @marlo zadaj svoje požiadavky napr do bazošu, AAA alebo podobne a máš ihned všetko možné čo je aktuálne k dispozícii ,v tej cene zoženieš i úplne nové, hľadaj napr, vystavené alebo skúšobné ktoré majú len pár tisíc kmOdpoveď na príspevok od marlo:
Vyberame auticko a mam z toho uz celkom gulas. Ce… @marlo do 20-tis. máš novú i30 CW, 1,5 atmosféru, (to vieš aj sám) má ju kamarát je spokojný nie je žiadny pretekár, bral ju pre rodinu, má malú princeznú, neviem podľa mňa SUV je väčšie, ťažšie, spotreba vyššia, pokiaľ nejazdíš do terénov, za mňa nie, ale keď predsa a benzín tak japonskéOdpoveď na príspevok od mato981:
..Pri cene cca 20t. by som bral ,ako už kolegovia… @mato981 Tešíš sa na novú DACIU keď ju kupuješ, ale ešte viac sa tešíš ak sa Ti ju podarí rýchlo predať!!!!!!!Odpoveď na príspevok od technik007:
@mato981 Tešíš sa na novú DACIU keď ju kupuješ, … @technik007 Nemyslím si. Kamarát má už 3-tieho Dustera 4x4 v poradí, je nadmieru spokojný a aj odporúča. Aj sa vyjadril, že až zodrie tohto, zase si kúpi Dustera. Pritom je to človek, ktorému sa darí v podnikaní, je zabezpečený a vôbec nemá núdzu o peniaze, žeby musel kupovať lacné autá.Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 Nemyslím si. Kamarát má už 3-tieho Du… @petersd Ja osobne ho nemám, nemal som a ani nebudem mať... Stačilo mi ako kamarát ho kúpil a viackrát mi povedal že to bola najhoršia kúpa čo urobil...Už má Berlingo..Chodím kamarátovi čo má servis na výmenu oleja a nie prvý raz opravuje Dacie. Výhoda je tá že sú na to pomerne lacné ND. .No ale kto chce si ho kúpiť tak si ho kúpi..Nič viac nič menej..Odpoveď na príspevok od marlo:
Vyberame auticko a mam z toho uz celkom gulas. Ce… @marlo mrkl bych na Ssangyong Korando. My ho puvodne zvazovali.Odpoveď na príspevok od marlo:
Vyberame auticko a mam z toho uz celkom gulas. Ce… @marlo suv je zbytocne obrovske s nafuknutou karoseriou bez realneho miesta :D ked tak cross pozerat ... za mna co mam sam, mozem odporucit posledne rocniky 20/21 golf sportvan ...Odpoveď na príspevok od technik007:
@mato981 Tešíš sa na novú DACIU keď ju kupuješ, … @technik007 zaujimave, znamy ma servis aj taxisluzbu a postupne cely vozovy park prechadza na daciu. Ako povedal sam, nekazi sa to viac nez ostatne znacky a naklady su nizke.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@technik007 zaujimave, znamy ma servis aj taxislu… @sousedekovci89 "zaujimave""nekazi sa to viac nez ostatne znacky a naklady su nizke" Náklady sú nízke, ako som písal, lebo ND sú pomerne lacné..."nekazi sa to viac nez ostatne znacky "🫣Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@technik007 zaujimave, znamy ma servis aj taxislu… @sousedekovci89 https://www.cars.cz/autorecenze/auta/... Prečítaj si teda toto aká je úžastná DACIA....Odpoveď na príspevok od technik007:
@sousedekovci89 "zaujimave""nekazi sa to viac nez… @technik007 takto,zbytočne sa strapňuješ starými vtipkami a vytahuješ tu recenzie z roku 2012 . No len pre info napiš nám aspon na čom jazdiš....nemaš ale kritizuješ ,lebo kamarat hento a kamarat tamto.....no schvalne daj info od kamoša čo konkretne mu vadilo na Dacii ,zaujimalo by ma to /len pre info mam Dustera LPG ,za 3 roky nabehane 100 tisic a auto normalne funguje/ -ja som zase počul ,že Ssangyoung ma vyššiu spotrebu a dlhsia dodacia doba ND.Odpoveď na príspevok od marlo:
Daciu urcite nie do toho by som nesiel. To Ssang… @marlo preto pisem golf sportvan a nie golf ! :D a passat je vyrazne drahsi ...ked uz by som mal vrazat so passatu, to aktualne maju fajne akcie na nove tourany ... a skor by som isiel do tej atecy, na nastupovanie do cross/suv si clovek rychlo zvykne ... ako cistokrvny kombik som mal vybranu corrolu ts ... :) ta je tiez okolo 20000-25000Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@technik007 1. Ze ty si zjavne necital co som nap… @sousedekovci89 https://auto.pravda.sk/poradna/clanok... "Na obranu Dusteru však treba pripomenúť, že ide o jedno z vôbec najlacnejších SUV na trhu, takže očakávať od neho extra bezpečnosť a špičkové jazdné vlastnosti by bolo naivné.". Akurát na obranu..Táto recenzia z r.2023 je tiež o ničom...🫣@mato981 Slabé miesto: Duster váži podstatne viac, čo zvyšuje opotrebovanie podvozku. Týka sa to hlavne hnacích hriadeľov, riadenia, pružín a tlmičov. Niekedy je chybná funkcia nožnej a parkovacej brzdy. Všetky ročníky Dustera bojujú s emisným testom. Problémom je strata oleja, poruchy výfuku sú častejšie po siedmich rokoch. Autobild.De.. Ďalej s Tvojou Daciou TY NESMIEŠ vôjsť do podzemných garáží, ale pekne si ho nechať vonku..Na čom jazdím ja Ti napíšem, že to Dacia nie je a ani nebude v akýchkoľvek variantách a podobné produkcie Renault...Týmto končím akúkoľvek debatu na tému Dacia Duster...🤐Odpoveď na príspevok od technik007:
@sousedekovci89 https://auto.pravda.sk/poradna/cl… @technik007 V posledných rokoch bojuje s emisnými testami snáď väčšina vozidiel. Vôbec nie je výnimkou, že cez EK neprejde auto už na prvej EK. To, že LPG nemôže do podzemných garáži nie je vinou Dácie, ale nezmyselného SK-zákona. Zákaz je pre všetký značky. (napr. v zahraničí to neplatí). Ak pre niekoho je prezradiť, na čom on jazdí, tajomstvom najvyššej priority,... (a navyše v annonýmnej diskusii)... to podľa mňa nepotruje ďalší komentár.Odpoveď na príspevok od avantime:
Za mňa Suzuki Vitara. Dnes skoro 10 ročne auta si… @avantime ak pisal ze rozmysla nad atecou, cx5kou alebo tucsonom, tak vitara je asi mimo vyber, kedze to je o triedu, resp. dve mensie auto