Odpoveď na príspevok od jozefsv:
@lubica_zajickova toto je guanicid do bazenov a n… @jozefsv ako som písal aj v inom príspevku, volal som si priamo s výrobcom M&H (Vodnář) a modré (bazén) a červené (SPA) sú úplne totožné a etikety sú vraj iba čisto marketingovo zamerané, aby si ľudia vedeli jednoduchšie vybrať pre ich potreby na základe vizuálu. Sami mi odporučili, že ak nakupujem v BA v Bauhause, nech beriem modré, že je to lacnejšie a zložením totožné, akurát dávkovanie je ináč popísané na nich, kde na SPA je písané pre 1m3 a modré (bazén) je písané na 10m3. Ak kupujete modré, toto dávkovanie mi poslal výrobca Guanicid - 40 ml/m3 1x za 7 dní, Oxi light - 200 ml/m3 1x za 14 dní.Odpoveď na príspevok od jozefsv:
@lubica_zajickova este som zabudol dolezitu vec, … @jozefsv prosim o informaciu, ci quanicid a oxy je mozne pouzivat v nafukovacej virivke so solinatorom. Dakujem za info.Odpoveď na príspevok od lucan21:
@jozefsv prosim o informaciu, ci quanicid a oxy j… @lucan21 nie, solinator robí chlór, oxi ho neguje. Jedno alebo druheOdpoveď na príspevok od jozefnad:
@lucan21 nie, solinator robí chlór, oxi ho neguje… @jozefnad vedeli by ste poradit co by bolo vhodne aby sa nerobil sliz na stenach virivky? Tiez voda po par dnoch peni.Odpoveď na príspevok od lucan21:
@jozefnad vedeli by ste poradit co by bolo vhodne… @lucan21 Ja co som si odsledoval pri mojej a inych tak asi takto: 1. Quanicid SPA + Oxy SPA s vodou zo studne - tu treba sledovat ci po tyzdni sa nezacne voda kazit aj ked sa pridava pripravok podla navodu. Ja som s tym mal problem tak som vodu menil po max 7-10dni a tuto kombinaciu vyuzijem sem tam ked viem, ze v dany tyzden sa virivkuje casto a proste vymenim vodu nech je cerstva. 2. Savo chlorove SPA male tabletky + studnova voda - su super ale s mojou studnovou vodou sa nemaju radi. Reaguju asi na zelezo alebo mangan. Tvori sa tvamovhnedy-cierny povlak. Ak sa take nieco stane aj Vam tak netreba pracne vypustat virivku a drhnut ju, staci vybrat tabletku a pridat do vody vyssie spominany Quanicid SPA + Oxy. Do rana sa vsetko vycisti az som tomu neveril ked sa mi to stalo prvy krat. 3. Savo chlorove SPA male tabletky + voda z vodovodu - asi najlepsia kombinacia co sa tyka vydrze vody. Tam som vodu menil uz len z pocitu, ze nech je cerstva kedze ta filtracia vo virivkach nieje idealna. Inak sa voda nekazila a nic ine som do nej nedaval, iba Ph upravil. Sice treba platit kubik vody ale zato nieje problem s chemiou a tabletky su lacnejsie ako ine chemie. Vo vsetkych pripadoch treba na zaciatku + raz za 5dni alebo po dlhom virivkovani skontrolovat a upravit Ph. Ked je dobre Ph tak sa voda menej kazi. Pri tych tabletkach to robim tak, ze na druhy den po virivkovani, dni ked sa virivka nevyuziva tak tabletu vyberiem aby chloru nebolo viac ako treba.Odpoveď na príspevok od turbot:
@lucan21 Ja co som si odsledoval pri mojej a inyc… @turbot dik, len ja hladam ako upravovat vodu vo virivke ak je kombinacia mestska vida a virivka ma solinator. Toto keby niekto vedel.Odpoveď na príspevok od lucan21:
@turbot dik, len ja hladam ako upravovat vodu vo … @lucan21 Ph vody je dobre? Lebo ak nie tak to moze ovplivnit ucinnost solinatora/chemie a tvorbu peny. Popripade kupit odpenovac a ak sa vela tvori pena tak vymenit vodu. Tie virivkove filtre nedokazu odstranit vsetok pot a mastnotu z vodyOdpoveď na príspevok od turbot:
@lucan21 Ph vody je dobre? Lebo ak nie tak to moz… skusim sa zamerat na ph. Asi problem je v tom ze virivka je cely den na slnku. V eshope mi radia dat ju do chladku, pripadne castejsie vymienat vodu.Odpoveď na príspevok od lucan21:
skusim sa zamerat na ph. Asi problem je v tom ze … @lucan21 na slnku nevadí, že je, ale treba ju zakrývať, keď v nej nie ste