Je možné postaviť 3 izbový dom na svojom pozemku do 40 000 eur?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte prosím Vás je možné postaviť 3 izbový dom na svojom pozemku do 40 000 ? Máte niejake skúsenosti ?
Odpovedať
1
4
5
@pantvaroh bavim sa cele vlakno....zareagujem iba na teba vravis 35m2? To myslis aku uzitkovu, obytnu, alebo zastavanu? Napis aj velkost izieb v tom 3 izbovom dome a kupelne nech sa este zasmejem.
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime Bavíš sa ,ale zjavne si ho nepochopil , alebo nečítaš pozorne. Myslel to tak, , že by tam bolo ešte obytné podkrovie , ale 35m2 by bolo tiež málo , bo ešte treba odrátať plochu, čo zaberie schodisko a to by sa už dostal pod 60m2 + neplnohodnotné miestnosti pre sklon strechy. Takto malý dom jednoznačne bungalov a napr. ja som len za bungalov , či malý, alebo veľký .
Odpovedať
Mne firmy dali CP od 100 tisic (ta skrachovala do roka, SIXO) a dalsie za cca 130tisic plus DPH. Dalsie vyssie. Jedna dala ponuku 90 tisic, ale uz sa neozvala. (holodom) Tak som zacal sam, pretoze ich hodinova mzda bola vyssia, nez moja a to som robil ITckara. Nemam presne cisla po ruke, ale som priblizne na 80 tisic s DPH, a to som zmenil par veci... Tie firmy co prisli mi pokazili velmi vela veci, ktore som musel opravit, strechari vynechali viac nez steny zniesli a zacal mi padat dom (otvarali sa steny, strecha roztlacala dom), poterari z RG deva urobili spadovy poter a ukradli 3cm z dohodnutej vysky poteru, dali ani nie polovicu predpisaneho cementu, takze musel ist von. Vodari mi podrezali na 40% sirky nosne murivo. Zabudli hlavny ventil v dome (cize ak by bola porucha, musel by som ist do sachty), Omietkari okradali material, a menili CP po zrealizovani (mal som dokazy a povodne CP, potom sa "pardonovali"). takze asi tolko k "dam si to na kluc" a "svojpomoc". Suma sumarom, manazovanim a pracou na vlastnej stavbe som zarobil viac, ako ITckar v teplom velkom kancli. Ale to nie je az take podstatne, vylepsil som si dom, kedze aj projektant zle spocital vysku stropu (kotoval zle). Ale ak niekto natrafi na dorbu firmu a ma dobru pracu, tak si to spocita a dostane iny vysledok. Niekto si trufa, a podari sa, niekto si trufa a nepodari sa (aj mne sa vela veci nepodarilo) a niekto si netrufa, tak si objedna firmu (moze sa podarit, aj nemusi). A o tom je zivot..
Odpovedať
@vladohe 35 a 60 je troska rozdiel hlavne v cene. .....plus neplnohodnotne miestnosti.
Odpovedať
Este dodam jednu vec. Dom ma naucil byt menej zavisly na odbornikoch. Stahoval som sa par dni pred Vianocami, cize zohnat kurenara bolo nemozne. Tak som si napojil vsetko sam, elektrokotol a bojler, za cca 3-4hodiny. PS: to, ci ma izba 15m2 alebo 20m2 je viacmenej šumafuk. aj luxusny mramorovy dom s 200m2 izbou je nuda, ak ma clovek chut ist von. A to pozor, nie som minimalista, doprial by som si aj 30m2 izbu, ale som rad, ze som to tak nepostavil. Ked som byval v 48-52m2 byte, mal som nervy, ale teraz 120-140m2 dom si hovorim, ze nie je maly, ani velky, tak akurat.
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime Ešte raz. Myslel podlahovú plochu 35m2 a nad tým podkrovie , teda ešte raz 35m2 , ale tam už by bol priestor obmedzený sklonom strechy. Ak od plochy podlažia zabudol odpočítať schody, tak si ešte uber 5-6m2 na jedno podlažie a dostaneš tú hodnotu tesne pod 60m2.
Odpovedať
@dexter89 dobre si spravil a dobre rozmýšlal, ale môžeš aj tu vidieť, že stále sú ľudia čo rozmýšľajú inak, ale to už je ich vec.
Odpovedať
@pantvaroh 35 m2???? Prečo tak veľký dom ja by som šiel do 25 m2 a to by nepotrebovali ani stavebne povolenie 😄 😄 To by som si pozrel ten dom 35 m2. 😄 😄
Odpovedať
@matko101112 ja som nič o datume nepísal tak slamky sa nechytam, lebo mne to je jedno 😉 No keď si spravila dom za 40 tisic tak ok, ale pochybujem a u mňa všetko pod 100 m2 nemá zmysel, ale ako píšem už niekoľko krát každý ako sa mu páči.
Odpovedať
@avantime myslím spodok 35 a aj vrch (podkrovie) 35 m2 teda dokopy 70m2 užitkova tam už vopcháš dve izby, obyvak s kuchyňou a mini kupelka. a máš to. nepotrebuje každý v dome skákať na trampolíne, či skákať cez Švédsku debnu, postačí aj mini verzia.
Odpovedať
@vladohe To je uplne jedno, aky typ domu myslel je to nezmysel postavit 3izbak za 40 000€ dnes v oktobri roku 2021. Co je podlahova plocha? Obytna, uzitkova, alebo zastavana? Staci zajst do stavebnin mat vsetko v kvazi zlave, bez dane a dovoz materialu kvazi gratis. A nech je to dom 7x7m dole obyvackokuchyna, predsien WC a hore kupelna a 2 izby 2.8x3.8m a schody. A kde je praca/v hodinach/, pripojky.....a veci okolo? Ukrajinci teraz beru 5€/hod v okr.Michalovce, co stavaju po dedinach a nieco uz aj postavili.
Odpovedať
@pantvaroh No jasne mas to, ako nic a do 40 000€. Svedsku debnu si sa asi pokusal preskocit, ale minul si ju...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@avantime samozrejme material je velmi drahy , ale to neovplyvnime na rok bude drahy, o dalsi rok este drahsi a o ten dalsi este drahši... jednoducho tomu sa vyhnut neda. Šv. debnu som na Telesnej preskočil ale nie každý ju musi chciet preskakovat vo velkom dome, stavat barabizne v dnešnej dobe je blbosť...
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Na margo toho kúrenia čo píšeš že radiátory za 250€ el. do každej izby... tak ja napr. ako som už písal viac krát, vykurujem dom klimatizáciami, je to lacné, efektívne a ja si to napr. neviem aj so ženou vynachváliť... samozrejme 100 ľudí a 100 chutí a väčšina ľudí povie, že vykurovanie teplým vzduchom je nekomfortné... no záleží na ľuďoch ale osobne som už asi 100krát oľutoval, že som do domu dal elektrickú podlahovku... za mňa proste žiaden komfort, pomalý nábeh a žerie to jak ruský tank... takže mám v dome aj podlahovku ale napr. celú minulú zimu bola odstavená, načo by som ju zapínal, keď klíma mi vytopí dom na 24°C nonstop príjemná klíma a vykurovanie ma stálo za celú zimu 250€, však invertorová klíma je tepelné čerpadlo -vzduch vzduch, akurát ma stála asi tak 10x menej ako TČ voda -vzduch... pri kúrení v podlahovke som napr. mal ročné náklady na teplo na úrovni 800€ , tak načo by som ten krám zapínal... To je jedna z vecí ktorú radím ľuďom a veľa už na moje rady aj dala... keby že staviam znova tak to mám ešte lacnejšie, lebo namiesto podlahovky, by som za minimálnu cenu kúpil nejaký multisplit 3 klím čo kúria do -30°C s dvojitým , vyhrievaným kompresorom a na to sa nechytá ani klasické TČ, to sú poväčšine krámy základného typu , akurát za to pytajú nekresťanské peniaze... samozrejme treba oželieť že je to kúrenie teplým vzduchom, čo väčšine ľudí nemusí vyhovovať ale kto to nemá ten nepochopí ... ale aj tu sa dá rozumne ušetriť a za min. invest. náklady je z toho veľa muziky , na rozdiel od tých el. radiátorov abo iných priamovýhrevných telies, či už v podlahe, v strope abo hocikde inde 😄 ja osobne by som to pri dnešných technológiách nechcel ani zadarmo
Odpovedať
@pantvaroh Ak myslis barabiznu velky dom tak ja idem stavat 4i montovany drevodom 15x7.5m minus terasa 3.5x2.5m. Rozlohou budu 3izby 12m2 obyvackokuchyna 6.5x4m, zvysok kupelna, technicka, spajz.
Odpovedať
@avantime toto nie je barabizna čo pises , to je pohodička, prajem veľa zdaru a úspechu pri stavbe. ak sa môžem opytat tak prečo je to tak uzke a dlho? kvôli pozemku, ci aj niečo iné?
Odpovedať
@pantvaroh dik. Ano uzky pozemok mame.
Odpovedať
@dexter89 klima je vyborna na chladenie, prechodne obdobia, alebo ako dorabka zbabraneho co bol tvoj pripad. Nic v dnesnej dobe nie je lepsie (min do buducna) ako vzduch voda do podlahy, lebo napr moja 5kW klima vyhreje kuchyno obyvacku, ale keby bola vyuzita na ohrev vodnej podlahovky, tak by jej vykon stacil na ohrev celeho domu a nie len kuchyno obyvacky.
Odpovedať
@dexter89 az na roky a sumy, presne moj pribeh. 😄
Odpovedať
@matko101112 cez Young house, si robíš srandu? Každý rok položia firmu a začnú znovu. Tento krát fungujú firmou Väzníkové konštrukcie, s.r.o.. Je len otázkou času kým ju tiež dostanú do krachu
Odpovedať
Tiež mám na stavbu domu okolo 40 000€.Ale premýšľam,že nad garáž urobím nadstavbu z ytongu.Garáž už stojí má rozmer 10x6m,ale uvažovaný dom by mal rozmer 10x10m.Rozmiestnenie izieb by riešil projekt.Tiež zvažujem ,či do toho ísť. Niečo by sme postavili svojpomocne,ale napr.strechu a krov prenechám odborníkom. Uvažované kúrenie/chladenie by bola klíma vzduch-vzduch od daikinu.Plyn je 3m,zatiaľ s ním nepočítam. V obývačke krbová vložka ,čiže stavba komína. Okna 3-skla plastové,zateplenie min.15cm polystyren,farebná omietka baumit. Bývať mam kde.Oplatí sa stavať za tie peniaze?
Odpovedať
To nie je mozne.
Odpovedať
@marko337 A statika ste konzultoval?
Odpovedať
Profilova fotka
@marko337 si si isty ze garaz ma taky zaklad ze to udrzi? Komin tiez potrebuje zaklad ten samozejme vies urobit v tych 4x10 m co bude mimo garaze. Urcite nevynechaj statika. Vela zdaru pri realizacii.
Odpovedať
@dusantt my máme tiež dosť zlé skúsenosti s firmami, manžel si vždy bral voľno v práci keď nám niečo prišli robiť a doslova im stál za chrbtom a kontroloval, či všetko robia správne. Keď nám robili fasádu, dokonca jeden z nich zobral náš materiál a išiel niečo opravovať nášmu susedovi na fasáde, nevedel však, že manžel bol vo vedľajšom dome u brata a videl ho cez okno. Keď ten robotník odchádzal od suseda, môj manžel ho už čakal pred susedovym domom, a teda dobre mu vynadal 🤦‍♀️ no všelijakí sú majstri.... Veľa sme sa obaja pri stavbe svojpomocne naučili, tiež nás to celé stálo rovnako ako vás s tým, že okolie domu zatiaľ nemáme dokončené, manžel to robí postupne sám.
Odpovedať
@angel1 no to teda nie je logicke riesenie, lepsie je aj 10 rokov stavat mat hotovo nez 20 rokov splacat. Apropos, 20 rokov po 300 eur mesacne? To akoze aky dom sa za to da postavit?
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba 5 Kw klíma musí vytopiť nizkoenergetický dom celý... samozrejme ak by to bola nejaká kanálová jednotka s rovnomerným šírením tepla , inak je samozrejme pre komfort mať nejaký multisplit aspoň troch vnútroných jednotiek, pre rovnomerné šírenie tepla, čo nie každá dispozícia dovoľuje ... TČ voda - vzduch je dobré riešenie, ale na môj vkus na slovensku veľmi predražené, vzhľadom na vonkajšie jednotky ktoré k tomu dodávajú, je to obyčajný tep. výmenník, fakt nechápem, čo na tej škatuli môže mať hodnotu 5000€ a viac... Za tie prachy by som si vedel predstaviť najkvalitnejšie klímy na trhu s dvojitým vyhrievaným kompresorom a hyperheating technológiou , čo kúria do -30°C bez špirály s inteligentným odmrazovaním a pod. TČ voda - vzduch sú najšaplavejšie výmenníky, lebo pre prípad nízkych teplôt tam drbnú špirálu a je vybavené ...
Odpovedať
@vykricnik to som myslel v prípade človeka z BA, ktorý zarába 3000/mes. a má istú prácu v prípade akýchkoľvek pandémii a chce rýchlo bývať vo vlastnom
Odpovedať
Profilova fotka
tak nemusíme podporovať SK podvodníkov,môžeme niečo reálnejšie https://www.ebay.de/itm/174268294885?... pre niekoho aj 50M2 dom je dom,hlavne ,ked je za vlastné a nemusí mať na krku pôžičku.poznám pár ľudí čo stavia viac ako 5 rokov a dokončenie v nedohľadne, pretože čo zarobí,to nechá v splátkach,ak má len 40T.nemôže byť náročný a 50M zato dá a bude aj bývať
Odpovedať
@matko101112 ked uz extrem, tak by som kupil 3ks 40’ High Cube, spojil ich dokopy, spravil vnutornu konstrukciu +- 20cm, ktoru by som vyplnil eps, alebo nechal nastriekat pur penu, vnutorne steny odstranil a nahradil sdk prieckami. Z vonku len nastriekal a voala. PS okna sa do toho integruju lahko, lebo sa taketo projekty robia all around the globe.
Odpovedať
1
4
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?