Je možné postaviť 3 izbový dom na svojom pozemku do 40 000 eur?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte prosím Vás je možné postaviť 3 izbový dom na svojom pozemku do 40 000 ? Máte niejake skúsenosti ?
Odpovedať
@virnik27 @jblaze na kúrení sa dá predsa parádne ušetriť po vzore relácie "Dom snov", ktorý som videl v stredu na JOJ-ke. V každej izbe elektrický radiátor za 250€ a problém vyriešený 😄 #usetrene=zarobene
Odpovedať
ako ludia, drbnut 10000 na kureni ...pri firme ano ale nechaval som nacenovat teraz podlahovku s kotklom a poterom a dokopy to viac ako 4000e na 70m2 nebolo ... potom tu niekto mrdne bazen s prepacenim za "20000" ...no tato tema asi nebude cielovka osobne mame nafukovaci aj vsetci susedia, proste napustis a na konci sezony sa toho zbavis, za par stovak ... u deda na starom dome bol murovany bazen, ale bohuzial, je to behacka okolo toho ... ale na zimu z toho aspon sklenik mozes spravit 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@lrdk a takto sa dopracujeme k tomu ze za 40 000 sa dom da postavit 🙂
Odpovedať
@shadowmilan vsak ale kde inde by sa mohli realizovat egohoniči, ak nie na Modrej Streche? Niekde si predsa musia vyliat svoje magalomanske chutky 😉 UZ davno tvrdim, ze MS sa ala rozdeit na 2 urovne - 1. som nacucnuty na statne zakazky a idem sa predvadzat, aky postavim dom. 2. mlade rodiny, ktore pracuju v zahranici (napriklad) a chcu si na rodicovskom pozemku vzadu, postavit rozumne byvanie za rozumnu cenu.
Odpovedať
Ja osobne myslim, ze obycajny dom, obdlznik, plechova pultova strecha, klasicke okna a nie sklene vitriny, do stavu po malovku za tych 40tis realnych je.. ALE s neplatenym volnom 2-3mesiace a s kamosmi alebo rodinou na striedacku, ktory vedia rozne prace (obklad, voda, elektrika) , za drobne, gulas a slivku 😂🤭.. Ide o to, ci takych kamosov mate, alebo ci ty a tvoj chlap ste schopni vyhrnut rukavy a makat na tom!.. Aj Vam to za to stoji aj za tie posramotene nervy, aj za tie hadky, ustupky - CHODTE DO TOHO! Ak nic z toho neviete, tak pocitaj +20tis na zaplatenie len roboty... Potom budete mozno na 60tis a bez starosti.. Stale hovorime o malom domceku, s plechovou pultovou strechou.. Do 80m2..treba rozumne vyriesit podorys, inšpirovat sa bytovymi, aby nevznikali hluche miesta, zbytocne chodby.. 👌
Odpovedať
Existuje veľa spôsobov alternatívneho stavania. Sú ľudia čo dokážu postaviť dom svojpomocne, roky skreckovat materiál zohnany za odvoz, z recyklovať co sa da. Taky koncept earthship - dom z odpadu napríklad. Pripadne úplne minimalistický dom, už som videla pár projektov veľmi jednoduchych domkov navrhnutých tak aby sa dali postaviť za minimálnu sumu. Ale to chce človeka s odhodlaním, takého co si vie dohladat informácie, s praktickým myslením a vôľou ísť nekonvencnou cestou. Šikovného a zručného co dokáže stavať svojpomocne.... Co si myslím ze pani asi nieje, súdiac podľa prvého príspevku ktorý znie iba ako výkrik do tmy. Niečo ako koľko stojí rekonštrukcia. Tým sa samozrejme nikoho nechcem dotknúť, ale ak naozaj chce postaviť dom za 1/3 bežnej ceny tak treba preto niečo spraviť, študovať, mat aspoň predstavu o m2 stavby, nie čakať ze jej niekto ponúkne know how na tanieri rovno pod nos
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan celkom presne to popísal @angel1 a aj @vladohe Nechápem keď niekto chce postaviť dom za 40 tis. Asi logicky si nedrbne na pozemok bazén za 20 tis.€ alebo záhradný domček za 2tis. € ... Ja nechapem asi som z inej planéty ale bazén by som nechcel ani zadarmo ... Využijes to pár dní do roka v našich klimatických podmienkach a zbytok je len oštara a údržba ... Keby som staval dom niekde v Kalifornii abo na Floride kde bazén využijem 10 mesiacov v roku to je samozrejme iná vec... Ale na Slovensku ok niekto to chce ale za 20tis€ si kúpim napr. Sezónny lístok do Tatralandie abo besenovej na storočie dopredu ... Všetko sa dá spraviť lacnejšie a s rozumom ... Ale samozrejme kto chce bazén nech si ho dá Napriek tomu si myslím že dom za 40 tis € sa dnes v roku 2021 nedá postavit a myslím že to dobre vie aj zadávateľ príspevku lebo už tu nič nenapísal len chcel vyvolať diskusie a vášne 😀
Odpovedať
@siminka25 ako bolo spominane za 40 k€ sa to urcite postaviť neda. Nepúšťal by som sa do takej realizacii za tak malo peňazí. Niekto si povie 40k€ waaw kolko peňazí ale pri stavbe donu je to dosť malo.
Odpovedať
@dexter89 je to zakaždým o prioritách, mám kamaráta, čo si dali robiť bazén a nejakých 14tisíc ich vyšiel a on je celý nadšený, lebo nemusí sa chodiť kúpať niekam kde sa aj iní ľudia, len to keby osobne som išiel do niečoho takého tak asi by som musel mať echt peňazí navyše a teda čo viem tak oni tiež zrovna nemajú, ale bol to jeho sen
Odpovedať
ja som tiez za bazen, aky, zalezi od kazdeho kazdopadne, nebolo ani napisane aka plocha ma byt 3izbak, ani aka strecha realne to je, ale necakaj luxus a tepelne cerpadlo a ani velku podlahovu plochu zaroven treba ocakavat, ze ked postavis nieco take, tak prekuris aj gate, co moze byt pre teba problem kedze dom za 40t ... a hlavne nezacinajte debatu, ze dom bez izolacie sa postavit neda kde je vola su aj riesenia 😄 taktiez, nepocitam do toho projekt, povolenia atd ...
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 ano aj, ale toto som kreslil, fasáda je PS s omietkou
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Nuž keď takéto niečo mobil house 45 m2 stojí 30 000 tak svojpomocne, z recyklovaných materiálov a zo super odretymi ušami by si vedeli postaviť aj za tých 40 000. https://novy.mobilnydom.eu/inpage/sup... V rámci mojej práce sa práveže dosť pohybujem aj po rôznym alternativnych stavbach ci tiny house (mini domy) tie sú teraz veľmi obľúbené medzi mladými takže áno dá sa postaviť aj bývať ta menej, ale vždy maju na tom zásluhu majitelia ich odhodlanie a snaha robiť veci inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 áno aj, ale toto som kreslil
Odpovedať
No tu niektore názory čítať tak to je naozaj paráda. Len jej dávajte nádej, že sa to dá a skonči takto ako väčšina takýchto čo dúfali, ale nakoniec sa zobudili v realite a te je také že: interierové dvere kupime potom, kuchyňu kupíme ikea, šak to taka dobra a to je jedno učel splní, podlaha bars jaka z hornbachu v akcii za 1,5 štvorak šak to jedno šak to len podlaha, vonkajšia fasáda zatiaľ netreba šak i lepidlo so sieťkou už je krása a o cca 5-10 rokov dokončíme a exterier ojojoj to cca o 15 rokov by som naplanoval ... A toto je ta realita tych vaších 40 000 eur tak netrepte tu somariny, že sa da dns postaviť dom za 40 000 eur, lebo nie nedá sa a bludy, že bude materiál nahánať cez bazoš, dreť ako kôn na stavbe a riešiť alternatívne možnosti to je naozaj komédia čo tu pišete. Dom si človek robí na celý život a tak by to aj malo vyzerať a preto aj kvalita materiálov musí byť aspoň na priemernej úrovni (nemusí to byť drahé, ale dávať tak somariny z ikea a bazoš to naozaj je už na zamyslenie...) aby človek vždy niečo neprerábal a aby ten dom aj voľaka vyzeral. Nedajte sa tu nalákať na blud, že vám stači 40 000 eur, lebo rýchlo sa zobudite. A keď tu niekto narážal na môj komentár s bazénom a záhradným domčekom tak to bol len priklád, koľko dnes stojá takéto obyčajné veci a aby si ten človek prirovnal bazén a domček ku stavbe domu a zamyslel sa nad tým či sa dá vôbec porovnať bazén s domom a či ten dom nepotrebuje toho oveľa oveľa oveľa viac...
Odpovedať
Profilova fotka
min.rok sme RD 77M2 dali do 40tis.tento rok robíme 120M2 a sme na 70tis. a ešte stále nie je koniec,ale to je vrátane múrov,oplotenia,
Odpovedať
@matko101112 To by som si ten dom veľmi rád pozrel. A to mi chcete povedať, že to je dom komplet so všetkým, kde sa len nasťahujete a bývate hej?
Odpovedať
Profilova fotka
Novy dom postavie za 40000 a 3izbovy 30 rocny byt kupite za 80000...? Nieco tu nesedi...
Odpovedať
Profilova fotka
@fenix8 je na foto v albume a v takom stave
Odpovedať
@fenix8 vieš pre ľudí zarábajúcich minimálnu mzdu pripadne mnohodetne rodiny, osamotených rodičov, dôchodcov ci zdravotné postihnutych je aj Ikea luxus na ktorý šetria roky a z novej podlahy v akcii z hornbachu sa tešia ako malé deti. Ty vnímaš svet cez inú optiku, žiješ na inej úrovni, máš možno iné možnosti a inú štartovaciu čiaru v živote ale je to tvoj svet, tvoja bublina. Na Slovensku sú miesta, hladove doliny kde žijú ľudia v úplne inom svete ako ty. Ale rovnako potrebujú nejako a niekde byvat. Ved si všimni niekedy aké davy ľudí nakupujú poľský šuvix v merkury markete, chod sa pozrieť ako vyzerajú domy na hornej Orave, na východe ci dole pri madaroch a možno pochopíš co je slovenska realita. Áno 40 000 na dom/chatku je zúfalo malo, to je jasne snáď kazdemu. Tu pani predsa nikto nenapusal ze by za to postavila štandardný dom.
Odpovedať
@teta_z_lesa Ja som to nemyslel tak, že nakupovať v ikea je zlé, ale keď niekto ide robiť nový dom tak predsa si tam nebude kupovať ikea kuchyňu, len aby sa vošiel do 40 000 eur, lebo z toho je jané, že isť stavať dom bolo veľmi zle riešenie. Ako som pisal dom je na celý život a tak by aj človek mal rozmyšlať, ale tak je to každeho vec ako žije.
Odpovedať
@matko101112 osobne neverím, ale keď pišete že ste to dali za 40 000 eur tak nech je tak...
Odpovedať
Profilova fotka
@norcima nesdieť to môže napríklad preto, že za pozemok neplatia , lebo ho už vlastnia a byt má takú cenu, akú mu určí trh v danej lokalite, často v pôvodnom stave , ktorý ešte potrebuje nemalú investíciu na prerábku, aby vyzeral aspoň tak ako ten dom na vlastnom pozemku za 40000.
Odpovedať
@fenix8 hej hej a preto je na fotkach datum 2016 😄
Odpovedať
@pier Tak to určite za 10tisíc dom pred 15timi rokmi nepostavil. My sme stavali 2008-2011, a teraz další, za 10tisíc tak akurát šopu postavil.
Odpovedať
dom za 40 tisíc sa jednoducho nedá postaviť. Bavíme sa o dome nie o chlieviku cca 50 štvorcov.
Odpovedať
@skizuzka asi tak. Včera tu dal niekto alternatívu voľaky domček za 35 000 eur a rozmer trošku väčšiem ako ja mám zahradný domček a to ja už nechápem ako v tom môže niekto bývať, ale ako vidím najdu sa ľudia čo chcu takto bývať.
Odpovedať
Treba ísť na Rómske stavebné fórum a tam sa konečne dočkáš rozumnej odpovede! Napoviem - dá sa to!
Odpovedať
Profilova fotka
@vladohe tak to napisem inak. Neverim, ze sa to da. 🖖
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme aj s el. pripojkou. V tom sú ozaj šikovný😁
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?