Má takto vyzerať poter na podlahovku?

Zobraz úvodný príspevok
Včera mi robili poter na podlahovku. Vždy som si myslel že strojový poter je pekný hladký.. viete mi povedať či je toto OK? Zdá sa mi že ten poter je dosť pórovitý, keď sa naň pozerám zhora tak ako keby boli len zrnká zlepené na povrchu. Kropim ho teraz vodou a hneď to vsiakne. Teda mám pochybnosti či to bolo dobre urobene - či to nebude trúbkam podlahového kúrenia klásť odpor. Podľa prázdnych bandasiek od plastifikatora som vypočítal že dávali asi 35% z odporúčanéj dávky plastifikatora. Je sa čoho obávať ohľadom podlahového kúrenia a prestupu tepla z trubky na povrch ? Ďakujem
Odpovedať
takisto môžem povedať, že u nás bol cementový poter od tých čo nám robili parádny, otec behal s vodováhou po 2 týždňoch na to po poteri a zhodnotil že klobúk dole 🙂
Odpovedať
je mozne a hlavne vhodne liat nivelacku lokalne, ak vylazuje podklad proti rovnej late jamu?
Odpovedať
@sousedekovci89 kto ho robil?
Odpovedať
@patovir máš správu 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od juraj700:

Takto asi vyzerajú prechody cez dvere, dnes som i…
@juraj700 ahoj... Prosím ťa neuraz sa ale ako bývalý laborant akreditovaného skúšobného laboratória ti musím povedať že takto sa rovinatosť nemeria. Teda pokiaľ sa chceš baviť o tom že to máš krivé v kontexte merania latou, subjektívnu krivosť ti nevyvraciam ani nevravím že to je dobre. Chcem len povedať že rovinatosť sa latou meria tak že sa lata položí na dva najvišie body a meriaš priehyb medzi nimi. Nemeria sa to pod voľným koncom! To že sa to má merať klinom čert ber ale pokiaľ chceš hovoriť o tom že si latou potvrdil že je to krivé tak to musíš merať správne. Toť vše...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimi3zmv:

@juraj700 ahoj... Prosím ťa neuraz sa ale ako býv…
@dimi3zmv prikladam obrazok, ako by si odmeral takyto poter? mal som nieco podobne od poterarov z trstic, pripadne, mal som od nich aj sklon 2cm na 4metre siroku izbu.. a 1cm na 90cm siroky schod...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

@dimi3zmv prikladam obrazok, ako by si odmeral t…
@dusantt Že máš dve dokonalé roviny ale objednal si si jednu :D Že si treba ujasniť či sa ideme baviť o sklone alebo o rovine...ale je to jedno pokiaľ by si vošiel do izby kde je na 8m polmetrový priehyb presne v strede izby tak asi bude niečo špatne. Minimálne už len to že neexistuje aby boli tie roviny tak dokonalé a práve v tom mieste by to meraním neprešlo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

@dimi3zmv prikladam obrazok, ako by si odmeral t…
@dusantt pol metrovy hrb v strede izby? 😮
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?