Odpoveď na príspevok od mgx:
@petersd moja situacia je specificka, mam ultra n… @mgx No, neviem, aké si mal Ty žiarovky, mne do 1 - 2 rokov neskapala snáď ani jedna. Donedávna som mal aj 20-ročné žiarkovky, ktoré sa bežne používali - zapínali/vypínali a stále držali. Dnes už nepoznané farebné hudby nám kedysi na muzikách blikali, kmitali aj desiatky kmitov (ZAP/VYP) za minútu a fungovalo to roky. Ale asi požadujem extrém, ak chcem, aby dnešné LED slúžli časovo aspoň tak ako staré žiarovky...Odpoveď na príspevok od petersd:
@mgx No, neviem, aké si mal Ty žiarovky, mne do 1… @petersd @mgx Milan ma pravdu v tom, ze hoc maju led ovela nizsiu spotrebu, stale sa hreju a to teplo je pre ne zasadny problem, zatial co klasicke ziarovky s tym problem nemaju. GU10 je specificka, lebo male puzdro a vacsinou dlhe svietenie. E27 led mam v dome/u rodicov/svokrovcov desiatky hlavne vtac ziaroviek a naozaj si nespominam, kedy naposledy som nejakú menil. Je ale fakt, ze raz ked vyrobca udava nejaku cca zivotnost, tak by sa jej malo priblizit 9 a nie 1 z 10.Odpoveď na príspevok od petersd:
@mgx No, neviem, aké si mal Ty žiarovky, mne do 1… @petersd moja skusenost so ziarovkami je taka,ze nebolo stvrtroka aby aspon jedna nebuchla.