Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejsix zaklad je podla mna kovove puzdro a "maly… @mgx Hej, ale mne ide aj o princíp. LED (aj politickými rozhodnutiami) vytlačili staré klasické žiarovky, lebo... LED má údajne vydržať 30 000 hod., niektoré zdroje udávajú, že až do 50 - 100 000 hod. Pritom som rád, ak sa mi novokúpená LEDka dožije konca jej záručnej doby, tak o čom to všetko je ? Mňa ako zákazníka nemá vôbec zaujímať z čoho a ako je vyrobená - má spĺňať to, čo deklaruje výrobca/predajca. Doma v obývačkovej skrinke mám krásnu krabicu od NIKE botasiek, ešte z čias, keď obaly nemuseli byť jednorazovými recyklátmi. Do tej krabice dávam úplne všetky bločky z nepotravinovcý tovarov. Ak nejaký problém, vojdem do krabice, nájdem bloček a riešim, hoc aj na 23. mesiac a 29. deň. Inak sa tí zmrdi, ktorí nám určujú život nepoučia. Bločky od LEDiek majú v mojej krabici veľký obrat.Odpoveď na príspevok od petersd:
@mgx Hej, ale mne ide aj o princíp. LED (aj poli… @petersd tazko povedat cim to moze byt ale napr. mam doma cca 25 led ziaroviek, po 4 rokoch mi odisla az jedna. Rodicia doma maju aj 10 rocne ledky (min. tak 10 kusov ktore si pamatam), ktore stale svietia.Odpoveď na príspevok od petersd:
@mgx Hej, ale mne ide aj o princíp. LED (aj poli… @petersd A navyše z hladiska ekologie,klasická žiarovka je iba sklo a kov.Vsetko jednoducho recyklovatelne materialy