Ake preklady

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Dom 10x13 ackova strecha Nad oknami a dverami mam este 2 rady termalica 30x25 a ide veniec 30x25cm. Okna 175x150 s\v Terasa 200 Mam pouzit nosne ci nenosne? Ytong a termalica súd drahé a taxke preklad y. Pouzijem heluz alebo kpp? Lenze ako vyriesim problem ak je obvodovy 30, nosny 20? Ak kpp ma len 12.5 co s medzerami Napadá vas niečo
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dlhan:

@chmelo202 tak zase dvere to uz by bolo strop asi…
@dlhan vsak pisem ti v com su ine 😀 hej hej, tam je mineralna vlna, aspon heluz to ma takto rieseni. mozno ini vyrobcovia davaju nieco ine, ak ich robia. neviem presne. vie to lepsie utlmit. skoro dvakrat lepsie vlastnosti maju ako klasicke akusticke tehly.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chmelo202:

@dlhan vsak pisem ti v com su ine 😀 hej hej, tam …
@chmelo202 to je super, lebo fakt ten sdk sa mi akosi nepozdaval, predsa len su to dosky siroke 12,5mm to by som ich musel asi vela na seba naukladat aby som urobil dost hrubu stenu 😅
Odpovedať

@chmelo202 to je super, lebo fakt ten sdk sa mi a…
@dlhan priznavam, ze toto nemam nejak prestudovane, ake to ma vlastnosti a tak dalej. ale tiez sa mi to nechce nejak verit, ze takto tenka stena mi ten hluk odfiltruje rovnako ako murovana tehla a este teda z tych tehal akustickych, co ste s o nich bavili.
Odpovedať

@sousedekovci89 no praveze co si pamatam aj my co…
@dlhan no to preto, ze castokrat tam nedali izolaciu.
Odpovedať
@znakko A s tymi aku tehlami mas skusenost? To sa dava aj na obvody ci cisto iba na priecky vnutri domu vlastne ? Reku ze by som odhlucnil teda rovno vonkajsok. @sousedekovci89 cize vlastne by sa malo dat ze normalne stena, sdk a este zateplenie? akoze zateplit vnutorne priecky?
Odpovedať

@znakko A s tymi aku tehlami mas skusenost? To sa…
@dlhan ano do priecok medzi profily sa vklada izolaciu kvoli zvukovej izolacii.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@dlhan no to preto, ze castokrat tam nedali izola…
@sousedekovci89 to by vela vysvetlovalo 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od reanor:

@myska45 Asi niekedy treba, lebo ked sa tu niekto…
@reanor aha takto, cize tak ako aj obvodove tehly tak aj konkretne tieto su robene tak ze so zateplenim? ako neviem ci to ma vobec aj nejaky hlbsi vyznam ze dat zateplene alebo zateplovat tieto preklady.
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 myslis ze bude sdk postacujuci? @…
@dlhan Jasne, ze je to velka pomoc. Stavbu domu nie je lacna zalezitost a stale sa nieco najde, co sa ti napocita do tej finalnej ceny, co ta to bude stat. Takze podla mna vsetko, kde sa da nieco usetrit a este ked vies, ze kvalitovo je to okej, tak to stoji za to. Toto co som spominal tu akciu, tak to ma Heluz teraz. Len pozri si to cim skor, je tam nejaky deadline, tak aby si to postihal, ak by si uvazoval nad tym, ze to vies vyuzit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@dlhan ano do priecok medzi profily sa vklada izo…
@sousedekovci89 aha takto, tak to mi uz dava vacsi zmysel, ale aj tak mi to pride ako dost roboty navyse nemyslis? mozno je fakt jednoduchsie dat len tu aku tehlu a ukotvit na obvody. @henotom jo, pozeral som to a uz som aj projekt posielal tak verim ze to do toho datumu stihnem. ved potom ten material uz aj pocka na stavbe.
Odpovedať

@sousedekovci89 aha takto, tak to mi uz dava vacs…
@dlhan nemyslim si. Ano praca so sklenou vatou moze byt otavna ale okrem setrenia vahy (napr. Ja som tou cestou musel ist aby som nemusel prerabat stary zaklop medzi poschodiami) to vyraznym sposobom setri cas, je to suchy proces a tak.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od myska45:

@reanor aha takto, cize tak ako aj obvodove tehly…
@myska45 no ano, preklady sa robia tiez so zateplenim. ale tam to ma trochu inu funkciu potom. suvisi to hlavne s vonkajsim tienenim potom, tak by som povedal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@chmelo202 to je super, lebo fakt ten sdk sa mi a…
@dlhan ked postavies priecku len z dosiek, tak je jasne, ze to bude tenke, to potom mas ozaj len na predelenie izby, ale neosadis tam dvere ani nic na stenu nezavesis poriadne. netreba zase vsetko uplne doslovne brat. ale aj tak by som to postavil radsej z tehly, ked uz.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od reanor:

@myska45 no ano, preklady sa robia tiez so zatepl…
@reanor takze je to jedno ci dam teda konkretne tento typ zatepleny alebo nezatepleny hej? no a co sa tyka vonkajsieho tienenia tak tam pasuje akekolvek ci je dobre pozerat po nejakej konkretnej znacke, ktora mi tam isto zapasuje?
Odpovedať

@reanor takze je to jedno ci dam teda konkretne t…
@myska45 z toho hladiska, ze tam das "nejaky preklad", tak je to jedno. inak nie, vsak su medzi nimi odlisnosti predsa. a nerozhodujes sa pri prekladoch len podla toho, ci je zatepleny alebo nie. co sa tyka tienenia, tak by to malo byt v podstate jedno, o akeho vyrobcu pojde, pre teba je dolezite, aby sa tam zmestil schovat ten kastlik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chmelo202:

@dlhan ked postavies priecku len z dosiek, tak je…
@chmelo202 aj vnutorne priecky aj obvody? ako inak som aj premyslal ze ci by to vobec malo nejaky zmysel dat obvody z tehly a priecky vnutro porfix. ci by sa to dalo aj nejako normalne ukotvit uchytit alebo by s tym bolo viac roboty ako keby dam vsetko z jedneho materialu..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od znakko:

@myska45 z toho hladiska, ze tam das "nejaky prek…
@znakko takze to je teda iba o nasich preferenciach ci dame zatepleny preklad alebo nie? myslela som si ze ked by sme dali obycajne tehly nie tie plnene tak ci by to malo nejaky vplyv keby dame potom zateplene preklady. ale super ze clovek nemusi zhanat konkretne typy znaciek toho tienenia.
Odpovedať

@znakko takze to je teda iba o nasich preferencia…
@myska45 tak zase nie len o preferenciach to je. nejake kriteria splnat musis predsa. podla toho, do ktorej kategorie sa chces dostat. materialy sa daju kombinovat rozne. niekto kombinuje aj tehlu s inymi materialmi napriklad, ale osobne v tom nevidim ziadne dovod.
Odpovedať

@myska45 tak zase nie len o preferenciach to je. …
@znakko ako myslis s inymi materialmi? ze nestavaju len cisto z tehly ale daju vnutro normalne z ytongu? to mi pride ako celkom pracne potom na seba naviazat, predsa len kazdy ten material ma nejake tie svoje vlastnosti specificke. ako myslis kategoria podla coho?
Odpovedať

@znakko ako myslis s inymi materialmi? ze nestava…
@myska45 ano presne tak to myslim, ze napriklad postavia obvodove vonkajsie mury z tehly a potom vnutorne priecky alebo napriklad aj tie preklady, ze davaju z porobetonu. tiez som zastanca toho, ze ked uz sa pre nieco rozhodnem, tak z toho postavim cely dom. nech je to rovnake, a kompletne rovnake, idealne od jedneho vyrobcu. energeticku triedu domu som mal na mysli, nemohlo mi to napadnut 😀
Odpovedať

@myska45 ano presne tak to myslim, ze napriklad p…
@znakko Z Ytongu, či Porfixu sú aj dlhé preklady? Lebo pokiaľ viem, tak nie a namiesto šalovania použijem preklady z "tehly". A nijako to nenarusuje koncept stavby z Porfixu, ba, vnútorné priečky budem mať z SDK...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@znakko Z Ytongu, či Porfixu sú aj dlhé preklady…
@frantisekca co myslis pod pojmom dlhe? alebo resp. ako dlhe ich potrebujes? to ti nestaci 250,275 ci nebodaj 300cm ? I ked ano ta posledna je len 11,5cm siroka tak tiez premyslame ako to spravit najlepsie. No obvody mame z tehly 44 a neradi by sme to menili.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@frantisekca co myslis pod pojmom dlhe? alebo res…
@uhrovkova Preco by ste nieco menili? Vsak mate z coho vyberat. Od koho beriete tehly? Isto budu ponukat aj preklady.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od henotom:

@uhrovkova Preco by ste nieco menili? Vsak mate z…
@henotom pride mi ze 11,5 je celkom tenke, ale ako som uz pisala su trojmetrove cize sa tam clovek nemusi paprat so spojmi. ako viem ze to niekomu pride ako blbost, no podla mna je tam mensie riziko ze to bude niekde zle spojene a bude tade prefukovat. a menit som myslela obvody na sirsie, kedze ano chceli by sme sirsie preklady len ci to nebude zase moc siroke k tej 44. som detailista :-D rozhodujeme sa medzi porothermom a heluzom. ale ako tehla je ista.
Odpovedať

@znakko Z Ytongu, či Porfixu sú aj dlhé preklady…
@frantisekca V mojej lokalite ľudia bežne používajú tehlové preklady na stavbách z Porfixu, Ytongu,... Tie tehlové ich vychádzajú podstatne lacnejšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@frantisekca V mojej lokalite ľudia bežne použív…
@petersd Ja som zas nedávno videl v Čadci tehlovú stavbu a Ytong preklady... Problém tých pórobetónových (nosných) je, že ich robia v maximálnej dĺžke 2700 mm, "tehlové" sú aj 3500 mm čo dovolí preklenúť otvor až 3000 mm.
Odpovedať

@petersd Ja som zas nedávno videl v Čadci tehlov…
@frantisekca Záleži od toho, že kto - čo lacnejšie zoženie 😉
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@henotom pride mi ze 11,5 je celkom tenke, ale ak…
@uhrovkova ale ratas aj s tym, ze na to pojde este omietka? cize potom sa ta hrubka priecky este zvysi o par cm. zase naco potrebujes mat doma polmetrove mury, aby si sa zbytocne oberala o priestor.
Odpovedať

@myska45 ano presne tak to myslim, ze napriklad p…
@znakko no ved pride mi to ako nezmysel stavat obvody z tehly a vnutorne priecky z porfixu. ako uz som pocula aj take ze ved obvody su najpodstatnejsie takze ked je to kvalitne postavene tak potom uz pri prieckovkach je jedno. ale nemas nikde zarucene ze sa ti nespravia tepelne mosty a nebude ti prefukovat odniekial.
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd Ja som zas nedávno videl v Čadci tehlov…
@frantisekca To len na margo toho, ze sa daju najst preklady aj vyse 3500. Nic viac, nic menej som tym nechcel demonstrovat.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?