Odpoveď na príspevok od dexter89:
@hockto jj veď ako máš pravdu, len kameň úrazu je… @dexter89 No pockaj prrr. Ty nemas svoje Daikiny tak aby ich videl kazdy sused? Chyba!! :)Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@lifelike my kurime len klimou a plesen nemame, v… @dominguezah . . Nemáme rekuperaciu (okrem lokalnej v spalni) a ani sušičku. A veru musim pravidelne 1-2 x denne vetrať (podľa toho, koľko sme doma), lebo inak ide vlhkosť rýchlo nad 60%. Preto si nedovolím podlahové úplne vypnúť. Zasa až tak šetriť nechcem. Človek chce nejaké to pohodlie a počíta s tým, že to niečo musí stáť.Odpoveď na príspevok od lifelike:
@dominguezah . . Nemáme rekuperaciu (okrem lokaln… @lifelike rekuperaciu nemame my vobec, vetrame klasickym sposobom. Susicku sme doteraz nemali teda (2v1) nieco to pomohlo ale pradlo vyslo vlhke. A susilo sa v jednej izbe. Taktiez digestor s vyvodim nemame takze aj ked mame otcorene okno(vlhkost stupa) Par dni som musela prekurovat a vetrat pred zimou aby som si to optimalizovala. Suma sumarom, Ziadne technologie na to nepotrebujete len spravit na niekolko minut prievan.Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@lifelike rekuperaciu nemame my vobec, vetrame kl… @dominguezah ...áno, tak to aj robím. Na pár minút otvorím krížom krážom okná a je to OK. Neviem, čo je na tom pravdy, ale ktosi mi povedal, že to preto, lebo máme drevodom. Ale to asi pravda nebude. Vetrať sa musí v každom dome - niekto automaticky a niekto musí otvoriť okná :)Odpoveď na príspevok od wheel:
@dexter89 No pockaj prrr. Ty nemas svoje Daikiny … @wheel ... náhodou našu Mitsubishi nevidí nikto, lebo je na dvore, ale novú Škodovku vdel každý, čo išiel okolo 🤣 A tak to má byť!Odpoveď na príspevok od somecheck:
@jozu77 Dost dobry prispevok pre nas, co stojime… @somecheck sme 4 clenna rodina Mam 3 zdoje TUV 1. Hlavny bojler Ariston( nejake smart funkcie) 80L - 1274kw 2. Maly bojler gorenie 5L zabudovany pod kuch.linkou - 245kwh 3. Maly bojler gorenie 5L zabudovany na poschodi pod umyvadlom - 75kvwh Spolu 1594 kwh. Mohol som vsetko tahat z hlavneho bojlera a navysit ho na 100-120L ale je neekonomicke viest telplu vodu dalej ako 3,5m od zdroja. Tak bojler sluzi len pre kupelnu a zachod na prizemi. Kuchyna a WC na poschodi ma svoj zdroj, cim setrim el. a zaroven aj vodu lebo ked potrebujes rano pusti teplu vodu tak najprv cakas kym studena odtecie a ktora bola uz raz zohriata, alebo si potrebujes na wc len umyt ruky tak ti viac vody odtecie studenej ( byvalej zohriatej ) ako potrebujes na oplachnutie ruk teplov vodou. Takto je to do 1 sekundy lebo trubka od zdroja k baterii ma max 50cm. Ziadna strata. Inak mam doma 3 baby( dve pubertiacky) a tie su furt v sprche tak oproti minulemu roku sa my zvysila el. na ohrev TUV asi o 200kwh. Prikladam aj foto- meranie cez smart zasuvky