Odpoveď na príspevok od joma3333:
Nakoniec som skúsil ešte pozrieť filtre, ktoré bo… @joma3333 minulý rok keď som kuril klímou som filtre musel čistiť čo 2-3 týždne A zistil som to tak že klíma nedokázala vykurit dom a mala veľkú spotrebuOdpoveď na príspevok od papulaa:
@joma3333 minulý rok keď som kuril klímou som fil… @papulaa aj ja som pozoroval, ze po vycisteni filtrov som mohol nastavit otacky a jeden stupen menej a klima v pohode stihala vykurit to co pri zanesnom filtre na vyssom stupni otacok. Urcite to ma velky vyznam kedze vzduch je tu ako prenosne medium.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Idem sa Vás spýtať či je to normálne keď vnútorná… @joma3333 ... my máme Mitsubishi a posledné leto nám to urobila pri chladení. Neprišli sme na to, v čom bol problém. Leto skončilo zo dňa na deň a pri kúrení to nerobí. Potrebovala by kontrolu, ale nedovolala dom sa do firmy, čo nám ju pre 7 rokmi montovala a robila aj servis. Musím nájsť niekoho nového. Ale pripomenul si mi, že zajtra musím pozrieť filtre.Odpoveď na príspevok od jozu77:
@papulaa aj ja som pozoroval, ze po vycisteni fil… @jozu77 pri kúrení 24/7 doporučujem čistenie filtrov každé 2 týždne a je kľudOdpoveď na príspevok od jozu77:
@papulaa aj ja som pozoroval, ze po vycisteni fil… @jozu77 kurite iba klimou? My máme podlahu nastavenú na 20C a klima dokuruje na 22C. Máme malý dom a iba jednu jednotku. A trvalo je nastavená na najnižšie otáčky. Podlahové sa spúšťa iba občas. Nemám odvahu ísť len na klímu. Bojím sa plesní.Odpoveď na príspevok od lifelike:
@jozu77 kurite iba klimou? My máme podlahu nasta… @lifelike takto podobne ako vy to mam nastavene aj ja ale az pri celodennych mrazoch. ( asi od -5 cez den) ale to zalezi od pocitu. Podlahu zapinam az ked mam pocit studenych noh. Toto vykurovacie obdobie som ju este nezapol. Je mozne ze ju ani nezapnem ak bude taketo pocasie.Odpoveď na príspevok od papulaa:
@jozu77 pri kúrení 24/7 doporučujem čistenie filt… @papulaa Ja čistím filtre každé dva týždne bez ohľadu na to či chladí alebo ohrieva. Najmä ak máme na sušiaku prádlo v obývačke sa množstvo prachu zvyšuje.Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
@papulaa Ja čistím filtre každé dva týždne bez oh… @zdenkonr No musím to aj ja častejšie,a to hlavne aj preto,lebo bývame na novej ulici,kde ešte nie je hotová cesta. Takže ,keď je sucho,je tu prachu cez ušiOdpoveď na príspevok od rkorba:
@hockto garancky neries, vyhodene peniaze hore ko… @rkorba ofic garancky len v ramci zaruky samozrejmeOdpoveď na príspevok od hockto:
@rkorba ofic garancky len v ramci zaruky samozrej… @hockto záruku máš danú zákonom ak podpíšeš dáky nezmysel o predĺžení záruky tak potom to nazvime "garancka"...Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
@papulaa Ja čistím filtre každé dva týždne bez oh… @zdenkonr Priznám sa, že mi nieje jasná fyzikálna podstata toho javu že sa zvyšuje prašnosť v obývačke sušením prádla.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@hockto záruku máš danú zákonom ak podpíšeš dáky … @rkorba ano mal som predlzenu zaruku na 3 roky, takze som daval robit 2 garanckyOdpoveď na príspevok od hockto:
@rkorba ano mal som predlzenu zaruku na 3 roky, t… @hockto a ty tu potom píšeš ako sa klimatizácie neoplatia lebo je dlhá návratnosť A pritom si si dal zbytočnú predĺženú záruku 😀Odpoveď na príspevok od papulaa:
@hockto a ty tu potom píšeš ako sa klimatizácie n… @papulaa no, ta zaruka bola jaksi zadarmo v ramci ponuky firmy, tak neviem, ale dobre, ked budem nabuduce kupovat napr auto, tak poviem ze nechcem benefit v podobe +1 rok zaruky, lebo papulaa z MS s tym ma problemOdpoveď na príspevok od hockto:
@papulaa no, ta zaruka bola jaksi zadarmo v ramci… @hockto Samozrejme keď nabudúce budeš kupovať auto a výrobca ti dá "zadarmo" záruku extra 3 roky ale samozrejme to podmieni každoročným servisom u nich inak záruka padá tak potom zase začni hovoriť ako sa nové auto neoplatí. Lebo sa ti investícia do nového auta nevráti Aj keď porovnávať predĺženú záruku klímy s autom je trošku od veci ale nevadí Už predtým som sa potichu smial nad tvojim názorom ako sa klíma neoplatí ale keď si napísal že si si ešte k tomu dal aj predĺžiť záruku čo je totalny nezmysel pre klímu už som nemohol nereagovať Ale rob si čo chces len tu nehovor ako sa investovanie do klímy neoplatíOdpoveď na príspevok od toky1:
@zdenkonr Priznám sa, že mi nieje jasná fyzikálna… @toky1 lebo to susenie pradla je spojene aj s manipulaciou... Dacim svihnes, daco vytrasies... Podla toho co po suseni ostava v susicke to vyzera, ze oblecenie je vyrobene z prachu...Odpoveď na príspevok od papulaa:
@hockto Samozrejme keď nabudúce budeš kupovať aut… @papulaa pozri, ak mas problem s citanim a pochopenim textu, to je pohode. Vsetko sa da vysvetlit, tak ako som ti pred par rokmi vysvetloval (ak sa nemylim), ako sa klima pouziva na kurenie. Len sa treba normalne spravat a neurcovat ludom, co maju pisat a ako rozmyslatOdpoveď na príspevok od lifelike:
@jozu77 kurite iba klimou? My máme podlahu nasta… @lifelike my kurime len klimou a plesen nemame, vlhkost v dome od 45-50%. My sme uplne odpojili to podlahove.Odpoveď na príspevok od hockto:
@papulaa pozri, ak mas problem s citanim a pochop… @hockto ale veď sa necuduj ... Je akosi čudne pozorovať tvoje psychologicko-racionalne pochody ak sa zamýšľaš nad akousi ,,návratnosťou,, pri kúrení klímou , 10 príspevkov tu hľadáš diabla v detailoch a číslach a hľadas v primitivnom zariadení nejakú investíciu či návratnosť ... A potom to celé zabiješ novým autom a povinnými garančnými prehliadkami ... Každý lajk vie , že kúpa nového auta je ekonomicky nezmysel ... To auto stratí možno 10% len čo vyjde z predajne , za 3 roky možno 50% ceny ... Ako každý nech si kúpi čo chce len potom mi príde tvoje zamýšľanie sa nad klimami totálne iracionálne ak v iných oblastiach ti absolútne nevadí ekonomická nenávratnosť 🙂Odpoveď na príspevok od dexter89:
@hockto ale veď sa necuduj ... Je akosi čudne po… @dexter89 a ja sa tu niekde zamyslam nad navratnostou "investicie" pri klimach celkovo? sam klimou kurim a rocne mi to robi cca 500e usetrenych pri vstupnych nakladoch cca 1500e, takze moj pohlad na klimu je v mojom pripade jasny. Pytal som sa jedneho kokretneho uzivatela, ci sa to oplati podla neho jemu pri tych cislach co poslal usetrene vs vstupne naklady, to sa odkomunikovalo a vybaveneOdpoveď na príspevok od jozu77:
@hockto klimi si cistim sam podla pokynov majstra… @jozu77 Dost dobry prispevok pre nas, co stojime pred rozhodnutim, cim vykurovat. Ak sa pozriem na naklady vykurovania, super. Ide len o to, ze ak tam raz tu vodnu podlahovku nedam pri vystavbe domu, tak ju tam uz nedam nikdy. Ake mas naklady na ohrev TUV a aky je zdroj vykurovania TUV v tvojom pripade? Diky.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@jozu77 Dost dobry prispevok pre nas, co stojime… @somecheck za mna spravny postreh. Ak to chcem zarovem vykurovat priamocinnou elektrinou hodin to k elektrickemu kotlu. Na konci dna rozdiel ceny medzi dratmi a vodnou podlahovkou bude iba rozdiel za pracu plus material na rozvodoch a kotli vs. Kable (atd). Lebo zateplit a dat poter treba v oboch pripadoch, cim to mozeme povazovat za konstantu a z nakladov skrtnut.Odpoveď na príspevok od hockto:
@dexter89 a ja sa tu niekde zamyslam nad navratno… @hockto jj veď ako máš pravdu, len kameň úrazu je podľa mna v tom, že niekto sa tu možno trocha akoby "rozhorčoval" prečo si niekto kúpi klímu za 1000€ a niekto povedzme za 2000€ jednu jednotku... niekto chce proste možno značkovú klímu aj keď zákl. model a niekto možno nejakú menej známu značku ale nadupaný model... je to rovnake ako niekomu stačí napr. Fabia a niekto potrebuje BMW aj jedno aj druhé splní svoj účel, odvezie ťa z bodu A do bodu B a pritom ľudia sú schopní platiť omnoho väčšie peniaze len za "značku" v prípade auta... a nikto sa nad nejakou ekonomickou návratnosťou nikdy nepozastavoval... Je pravda, že klímy nevidí nikto, max. tak tvoj sused a auto je forma prestýže... takže ľudia majú nejakú iracionálnu potrebu sa ukazovať že na to majú... Je iracionálne, že ľudia šetria na klíme 1000€ ale v prípade auta preplatia kľudne desaťtisíce... pritom ja aspoň autom chodím menej ako požívam klímu... to len tak sa filozoficky zamýšľam 😀Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@lifelike my kurime len klimou a plesen nemame, v… @dominguezah tiež kúrim v izbe nastenným vodným fancoilom a vlhkosť v izbe mi klesla približne o 10%.Odvlhčovač pomaly ani nezapínam.Teplý vzduch je pocitovo príjemnejší.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@jozu77 Dost dobry prispevok pre nas, co stojime… @somecheck tak v prvom rade riadne zatepliť.Na fasádu min.30cm polystyren,do stropu min.50cm.Zrazu ťa už nebude zaujmať aký vykurovací systém zvoliť,lebo na vykurenie bude stačiť nástenný elektrický konvektor.