Horúca

Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
1
159
160

Odpoveď na príspevok od boco8:

@wheel na toto mám cenovú ponuku 3150 eur aj s m…
@boco8 u mňa Midea do dielne 3,5kW = 800€ vrátane montáže. Do obývačky Naitec 3,5kW 1200€ vrátane montáže.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@dexter89 myslim ze capex pri TC vzduch voda dnes…
@sousedekovci89 Tak drviva vacsina drotov + vzduch vzduch su len prerabky povodnych drotov :) Malokto si to niekto da vedome a dobrovolne. Ak si staviam dom pre seba a som pri jeho navrhu urcite by som si dal do podlahy vodu.
Odpovedať
@dexter89 zdravim Ťa Chcem sa spýtať na tú piecku.To je jediné kúrenie momentálne(keď si vypol klimi)alebo pomahas aj podlahovkou?Vykuri Ti to aj tie zadné izby?Alebo máš aj prieduchy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

@sousedekovci89 Tak drviva vacsina drotov + vzduc…
@wheel s tym suhlasim ale padlo tu tvrdenie ze je to najlepsie riesenie myslim ze od jozu77
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dexter89 zdravim Ťa Chcem sa spýtať na tú pieck…
@joma3333 mám romotop piecku hore mám ešte 4 bloky na akukulaciu ale inak žiadne prieduchy ... 🙂 Hej vytopi to v podstate celý dom ale za mňa až miestami nekomfort v miestnosti kde je tak 25 aj 26 a v izbách najďalej ako 22-23 Väčšinou keď v tom kurim tak podvečer a potom už klímu nezapinam alebo dám časovač nech zapne o 5 ráno ale to len dokuruje minule som to nechal tak a nezapol časovač a o 9 ráno bolo 22 v dome takže to teplo vydrží ale za mňa to ako moc komfortné není @sousedekovci89 tak jozu je z Oravy , popravde tam mi príde že už aj klasické tepelné čerpadlo voda vzduch bude mať nízke cop , a keď zoberieš že máš káble plus klímy aj bojler tak neviem koľko zato dáš ale možno podobnú cifru ako za tepelko s vodnou podlahovkou ... Keď to budeš prevádzkovať ako jozu77 tak teoreticky máš teplú podlahu plus klímy ... Výhoda je podľa mňa v tom , že keď sa ti nejaký systém pokazi fungujes kľudne ďalej ... V prípade tepelka keď sa pokazí , tak si nahraty nezakuris ani sa nekupes ale to už je len taký no čo ja viem ako ja nie som moc priaznivec týchto apokalyptickych scenárov že stavať dom pre prípad jadrovej vojny a mať tam všetko 😀 Hej ta moja analýza už dnes neviem ceny išli hore zas závisí určite od veľkosti domu čím väčší dom tým viac sa oplatí ísť určite do tc voda vzduch
Odpovedať
Zdarec. Pred časom som tu písal, že moje Vivaxy R a Midea Oasis plus vo vypnutom stave a pri mínusových teplotách nemíňajú elektrickú energiu na ohrev vaničky, ktorý majú zabudovaný. Vyzerá to tak, že som nechtiac zavádzal. Tie Vivaxy R asi predsa voľačo elektriny cucnú lebo jedna určite za posledných 15 dní zožrala 3.3kW a pritom som ju na tuty nezapínal a merač ukazuje takú spotrebu a nuloval som ho 21.12.2024. Druhá neviem posúdiť, tú som párkrát zapol. Midea ukazuje za tento mesiac spotrebu 60W, nezapínal som ju. Je to 1.8W na hodinu - to je spotreba v pohotovostnom režime. Len toľko som chcel a soráč za predchádzajúce klamavé info.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Zdarec. Pred časom som tu písal, že moje Vivaxy R…
@toky1 Vivaxy budu mat asi odporovy drot a Midea nie :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@toky1 Vivaxy budu mat asi odporovy drot a Midea …
@rkorba Midea ho má tiež vo vaničke.
Odpovedať
Mojim tvrdenim tu nebolo rozvirit debatu co je lepsie. Pisal som co je dobre hlavne pre mna. Droty v podlahe som si robil sam cena bola okolo 1000€ aj s termostatmi, klimy ma stali 4000€ aj s montazou, bojler 100L ariston do 400€. Spolu to vychadza na cca 5500€. Systemy su oddelene tak ako pisal @dexter89 co ma svoju vyhodu, klimami navyse v lete chladim, a k tomu mam moznost si vybrat co chcem prave na vykurovanie pouzit. Ak citim nekomfort studenej podlahy ( vonkajsie teploty denne pod -5 dlhodobo) tak ku klimam zapnem podlahu a pevne nastavim teplotu podlahy tak aby som ten pocit diskomfortu minimalizoval. Moje celorocna spotreba je 7800kw a tento rok my klesnu zalohove platby na cca 105€. Ked to zhrnenie, tak naklady na realizaciu kurenia/chladenia + TUV boli 5500€ pri mesacnej platbe za elektriku 105€. Netrufam si odhadnut kolko stoji dnes komplet teplovodne vykurovanie, + TC, +TUV, + praca.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozu77:

Mojim tvrdenim tu nebolo rozvirit debatu co je le…
@jozu77 ano u teba to bolo 5500 lebo napriklad za instalaviu kablov ti chyba posledna polozka- praca. Je otazne kolko by ta to vyslo lebo firma a firma. A ono tam dokaze byt obrovsky rozdiel. Mne napriklad vyslo zateplenie+ hady s rozvadzacom+betonaz poteru 3000 eur. Pritom mal som ponuky aj na 6000 a viac. Cely rozdiel budr tvorit instalavia TC a to sme zas v segmente ktory je pokial ide o pracu firmy, poriadne cenovo nerealny lebo sa predava "vesmirna technologia". Co na tom, ze je to v podstate vonkajsia jednotka klimy so serepetickami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozu77:

Mojim tvrdenim tu nebolo rozvirit debatu co je le…
@jozu77 mna by zaujimalo od koho mas elektriku a aky tarif .... lebo pri 7800kW mat zalohu 105E€ je velmi dobra cena ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mackoke:

@jozu77 mna by zaujimalo od koho mas elektriku a …
@mackoke tarif mam DD5 od SSE. 105€ je moj predpoklad podla platby ktoru mam teraz/ doterajsia spotreba. Mozno to bude +- 110€ max. Do par dni pride zuctovacia faktura aj nastavenim preddavkov tak dam vediet presne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mackoke:

@jozu77 mna by zaujimalo od koho mas elektriku a …
@mackoke to je normálna cena , zhruba to vychádza 0,16/kwh komplet ... Ja mám vo VSE tiež tarifa DD5 A vychádza mi to presne rovnako... Skôr by ma zaujímalo , pri klimach vieš ísť aj do DD6 Tepelne čerpadlo... Čo som pozeral tak ceny sú rovnaké za elektrinu akurát tam je výhodnejši pomer denný vs nočný prúd ... Pri DD5 je to 20 hod. A pri DD6 ešte tuším 22hod ale neviem či v konečnom vyúčtovaní to spraví až takú úsporu ... Keby tu niekto mal DD6 mohol by napísať svoju spotrebu a platby aby sme porovnali... Jeden Pipek mi vravel že sa oplatí určite prejsť do DD6 neviem či tam nie sú aj nižšie ceny za distribúciu ale tak dopodrobna som nešiel ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@mackoke to je normálna cena , zhruba to vychádza…
@dexter89 toto by zaujimalo aj mna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@mackoke to je normálna cena , zhruba to vychádza…
@dexter89 ja mam DD6 tarifu .... vybavil som to pred vela rokmi (cca 10) na tri klimy... pozeral som teraz fa tak to vychadza tiez na cca 0,16€ kw .... neako ma pomylila za zaloha ... ja platim 140€ mesacne zalohu za rok 8.2023-7.2024 pri spotrebe 8875kw som zaplatil 1412€ .... 810kw VT a 8065kw NT
Odpovedať
1
159
160
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?