Horúca

Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@papulaa a tým ju aj vypnes?
@matko291 ak chces aj vypínať tak s týmto
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od papulaa:

@matko291 ak chces aj vypínať tak s týmto
@papulaa už sa v tom strácam. V príspevku späť si postol Smart meter a to sme diskutovali o vypnutí na tvrdo, teraz si postol za iné zariadenie
Odpovedať
Aktualne kurim znovu na 22. 21 nebolo az tak prijemne ked som nechcel mat velke fukanie. Urcite pojdem aj do tej druhej klimy buduci rok, nech na konci domu nie su take teplotne rozdiely, myslim ze 2 klimy na bezny bungalov uz bude uplne OK. V tomto pocasi okolo -2/+3 stupne mam dennu spotrebu 10kw. Hlavne defrosty to zabijali ked bolo predvcerom hmla, ze clovek nevidel pomaly na 10m od seba. Ide to uz do penazi trosku to kurenie :D 🙃
Odpovedať

@papulaa už sa v tom strácam. V príspevku späť si…
@matko291 bavili sme sa celkovo o meraní spotreby Ak chces len merať spotrebu tak prvý obrazok ,ak chces natvrdo vypínať istic cez mobil tak druhý obrazok
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od papulaa:

@matko291 bavili sme sa celkovo o meraní spotreby…
@papulaa ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

@papulaa ďakujem
@matko291 potom co ti poslal papulaa, tak mas na vyber aj priamo uz s meranim na vyber. Ked uz budes vyberat
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wheel:

Aktualne kurim znovu na 22. 21 nebolo az tak prij…
@wheel aj my sme tak mali, proste polka doma tepla a v druhej polke pol 1,5 stupnovy rozdiel. Hlavna klima nastavena na 23, a v noci to klesklo a trapila sa. Teraz je to o dost lepsie a spotreba podobna o 1- 1,5kwh vyssia cca v tomto pocasi ako ked sla sama, ale zato lepsi komfort. Furt lepsie nez tie nase odporove kable 😅
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@matko291 potom co ti poslal papulaa, tak mas na …
@dominguezah už mám shelly na ceste, zapojím budem sledovať ako sa tvári spotreba pri nečinnosti klímy, ak bude spotreba tak je jasné že ohrev vaničky ide a budem riešiť vypínanie istica klímy. Objednal som si dva senzory teplota/vlhkosť ktorým budem vedieť nastaviť tzv. Scénu a podľa tej sa bude riadiť klíma.
Odpovedať
Profilova fotka

@dominguezah už mám shelly na ceste, zapojím bude…
@matko291 shelly je v pohode, su obcas niektore defektove, len mi vadi ze su na wifi, pokial po case nebudes riesit automatizaciu ako HA, tak pohoda :)
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 shelly je v pohode, su obcas niektore d…
@dominguezah HA je skrátka Home asisstant? Lebo sa mi zdá že shelly má podporu
Odpovedať
Profilova fotka

@dominguezah HA je skrátka Home asisstant? Lebo s…
@matko291 podporu ma lepsiu nez Tuya, len nepotrebujem mat istice atd vsetko na wifi :) zigbee je v tomto lepsie
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 podporu ma lepsiu nez Tuya, len nepotre…
@dominguezah ja som úplný totálny začiatočník v tomto obore 😀 tak sa idem učiť na vlastných chybách, ale má to zaujíma tak niečo pozliepam 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@dominguezah ja som úplný totálny začiatočník v t…
@matko291 ja si musim spravit hlavne cas, lebo zatial HA doma som ja 😅
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 ja si musim spravit hlavne cas, lebo za…
@dominguezah mi tam ešte tiež nebyvame, tak sa zatiaľ chcem cez zimu zabávať, lebo nemôžem nič robiť keď je zima 😏
Odpovedať
Profilova fotka

@wheel Ja kurim na 24 jednou nonstop a 23 druhou ktora zapina len cez obed na 2 hodky a od 18,00 do 6: 00 nasled dna. Spotrebu mam cely dom denne 33-35 kw. 22 je dost malo na kurenie, ako hovoris pri vacsej ploche je to nekomfortne , vacsi pocit chladu dalej od klimatizacie.
Odpovedať

@wheel ja to mám s teplotou takto.popravde ani nemáme veľký dom.120m2 aj s terasou. Ale sme len traja,tak stačí Tie dve iby sa prehodene.spalna a detska. Jedna klimatizácia je u malej v izbe a jedna v obývačkokuchyni V spálni nam to vyhovuje takto. V kúpeľni som včera zapol podlahovku(el.had)Koli komfortu a rýchlejšie uschne.
Odpovedať
Samozrejme všetky teploty závisia od nastavenia. Keď chcem rýchlo vyhriať viac dom otvorím dvere na dcerinej izbe.Ale ona nemá moc rada teplo.Jej stačí aj 20.Ale zena sa vždy postará o vyššiu teplotu v jej izbe
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

Samozrejme všetky teploty závisia od nastavenia. …
@joma3333 ale väčšinou mám klimatizácie nastavené na 24, občas 25-26(žena)
Odpovedať
Ja mam v kupelni a na wc tiez zapnutu podlahovku ale len ju udrzujem na 20'C predsa je to dlazba/beton tak koli komfortu. Plus tam mam aj elektricky rebrik ktory mam cez smart zastrcku nastavenu na on/off 6:00-7:00 a 19:00-20:00. Mam bungalov s podkrovim 180m2 a spotreba elektriky mi klesla z 11,092MWh na 9,700MWh. A to sme klimy pouzivali len polku vzkurovacieho obdobia. Predpokladam ze by som sa mohol dostat na 8,500MWh co by bolo na tu obytnu plochu a polohe ( Orava) super kompletna spotreba.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jozu77:

Ja mam v kupelni a na wc tiez zapnutu podlahovku …
@jozu77 stačí hodina tomu rebríku?
Odpovedať

@jozu77 stačí hodina tomu rebríku?
@matko291 kupelnu ma otvorenu takze ju vykurije klima tak ako dalsie miestnosti ale je dalej od klimy takze ked mam nastavenu klimu na 23 tak v kupelke je 22 a rano ked sa kupelna vyuziva tak to rebrik zodvihne na cca 24 a to iste vecer ked vyuzivame kupelnu na hygienu. Tieto dva casi uplne stacia. Ale kedykolvek to viem zmenit podla tohp ako ju vyuzivame.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jozu77:

Ja mam v kupelni a na wc tiez zapnutu podlahovku …
@jozu77 to je pekna spotreba na dom na Orave, ked si predstavim, ze taku spotrebu maju nasi susedia tuto na juhu 😅 @matko291 postaci to, pred sprchou pekne teplucko v kupelni. Tiez sme to mali tak nastavene minulu zimu, teraz ako je druha klima, tak je tam tych 22-23.
Odpovedať
Profilova fotka

@jozu77 to je pekna spotreba na dom na Orave, ked…
@dominguezah ja mám tiež klímu hneď oproti dverám do kúpeľne, dal som ešte pre komfort pod dlažbu vykurovaciu rohož, vindeš z kúta a stupíš na teplučkú podlahu.
Odpovedať
Inak toto s teplou podlahou mi nejako uniká. My kúrime v dome radiátormi, klimatizáciou či krbom - taký mix podľa potreby a chuti - chodíme bosí, v hrubých ponožkách. V nich nie kvôli studenej podlahe ale kvôli plávajúcej podlahe, ktorá je tvrdá na omak. Manželka si občas spomenie na šlapky ale to fakt raz za uhorský rok. Nejako sa mi nezdá žeby bola podlaha vyslovene pocitovo studená. Je ale pravda, že máme podpivničený dom a v pivnici je 12-15° a to asi nieje ako podlaha na teréne pri bungalove ale aj tak mi príde to všade spomínané teplo od podlahovky ako trochu hype. Alebo nie sme rozmaznaní, fakt neviem.
Odpovedať
@toky1 no ja to porovnat viem, 20 rokov som vyrastalvdome bez podlahovky, po 20 rokoch nadi spravili podlahovku iba v kuchyni a po 25 v kupelni, ja mam zas v celom prizemi doma a teda to teplo na nohy od podlahy- kym to nemas nejako zasadne ti to chybat nebude. Ked si ale na to pohodlie teplej podlahy zvyknes, nebudes sa jej chciet uz vzdat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Inak toto s teplou podlahou mi nejako uniká. My k…
@toky1 raz vyskúšať je viac ako tisíc slov, ale aby si nepovedal, pridím aj trochu teórie. Ide o teplotný profil vo vykurovanom priestore, alebo inak o rozloženie tepla v dannej miestnosti. Pri každom spôsobe vykurovania je iný a najviac sa k ideálnemu približuje podlahové vykurovanie. Aj pocitovo je lepsie ak máš nohy v teple ako len hlavu :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@toky1 no ja to porovnat viem, 20 rokov som vyras…
Akože nehádam sa. Faktom je, že to nemám vyskúšané. Možno to je ako s automatickou prevodovkou v aute. Dokiaľ som nenafasoval káru s automatom tak mi manuálne radenie nijako nevadilo. Teraz keď mám automat a mám z nejakého dôvodu šoférovať manuál tak mi to po chvíli ozaj vadí.
Odpovedať
Ahojte, neviem sa rozhodnúť medzi dvoma typmi klimatizacie. Mitsubishi MSZ-AY a DAIKIN Comfora. Chcem vyuzivať celoročne a hlavne na úsporu. Ktorú by ste si vybrali? Podla videi sa vonkajšia jednotka DAIKIN zda jemne hlučnejšia. Cenovo mam ponuky +- rovnake ceny.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

Inak toto s teplou podlahou mi nejako uniká. My k…
@toky1 s týmto sa ja práve pasujem, kde je dlažba tak podlahy sú chladnejšie, podpivničený dom ale v pivniciach sa nekuri, napackam vatu na stropy v pivniciach uvidíme ako to pomôže
Odpovedať
Profilova fotka

@dominguezah ja mám tiež klímu hneď oproti dverám…
@matko291 ja som cely zivot nosila papuce( zivot v panelaku) a naucila aj mojho. ( teda prinutila) Proste na tie ponozky sa dost sajratu dostane a plus mame dvoch psov vnutri. I ked clovek zmyva kazdy den podlahu, aj vysava.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?