Odpoveď na príspevok od matko291:
@papulaa a tým ju aj vypnes? @matko291 ak chces aj vypínať tak s týmtoOdpoveď na príspevok od papulaa:
@matko291 ak chces aj vypínať tak s týmto @papulaa už sa v tom strácam. V príspevku späť si postol Smart meter a to sme diskutovali o vypnutí na tvrdo, teraz si postol za iné zariadenieOdpoveď na príspevok od matko291:
@papulaa už sa v tom strácam. V príspevku späť si… @matko291 bavili sme sa celkovo o meraní spotreby Ak chces len merať spotrebu tak prvý obrazok ,ak chces natvrdo vypínať istic cez mobil tak druhý obrazokOdpoveď na príspevok od papulaa:
@matko291 bavili sme sa celkovo o meraní spotreby… @papulaa ďakujemOdpoveď na príspevok od matko291:
@papulaa ďakujem @matko291 potom co ti poslal papulaa, tak mas na vyber aj priamo uz s meranim na vyber. Ked uz budes vyberatOdpoveď na príspevok od wheel:
Aktualne kurim znovu na 22. 21 nebolo az tak prij… @wheel aj my sme tak mali, proste polka doma tepla a v druhej polke pol 1,5 stupnovy rozdiel. Hlavna klima nastavena na 23, a v noci to klesklo a trapila sa. Teraz je to o dost lepsie a spotreba podobna o 1- 1,5kwh vyssia cca v tomto pocasi ako ked sla sama, ale zato lepsi komfort. Furt lepsie nez tie nase odporove kable 😅Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@matko291 potom co ti poslal papulaa, tak mas na … @dominguezah už mám shelly na ceste, zapojím budem sledovať ako sa tvári spotreba pri nečinnosti klímy, ak bude spotreba tak je jasné že ohrev vaničky ide a budem riešiť vypínanie istica klímy. Objednal som si dva senzory teplota/vlhkosť ktorým budem vedieť nastaviť tzv. Scénu a podľa tej sa bude riadiť klíma.Odpoveď na príspevok od matko291:
@dominguezah už mám shelly na ceste, zapojím bude… @matko291 shelly je v pohode, su obcas niektore defektove, len mi vadi ze su na wifi, pokial po case nebudes riesit automatizaciu ako HA, tak pohoda :)Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@matko291 shelly je v pohode, su obcas niektore d… @dominguezah HA je skrátka Home asisstant? Lebo sa mi zdá že shelly má podporuOdpoveď na príspevok od matko291:
@dominguezah HA je skrátka Home asisstant? Lebo s… @matko291 podporu ma lepsiu nez Tuya, len nepotrebujem mat istice atd vsetko na wifi :) zigbee je v tomto lepsieOdpoveď na príspevok od dominguezah:
@matko291 podporu ma lepsiu nez Tuya, len nepotre… @dominguezah ja som úplný totálny začiatočník v tomto obore 😀 tak sa idem učiť na vlastných chybách, ale má to zaujíma tak niečo pozliepam 😄Odpoveď na príspevok od matko291:
@dominguezah ja som úplný totálny začiatočník v t… @matko291 ja si musim spravit hlavne cas, lebo zatial HA doma som ja 😅Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@matko291 ja si musim spravit hlavne cas, lebo za… @dominguezah mi tam ešte tiež nebyvame, tak sa zatiaľ chcem cez zimu zabávať, lebo nemôžem nič robiť keď je zima 😏Odpoveď na príspevok od wheel:
Aktualne kurim znovu na 22. 21 nebolo az tak prij… @wheel Ja kurim na 24 jednou nonstop a 23 druhou ktora zapina len cez obed na 2 hodky a od 18,00 do 6: 00 nasled dna. Spotrebu mam cely dom denne 33-35 kw. 22 je dost malo na kurenie, ako hovoris pri vacsej ploche je to nekomfortne , vacsi pocit chladu dalej od klimatizacie.Odpoveď na príspevok od wheel:
Aktualne kurim znovu na 22. 21 nebolo az tak prij… @wheel ja to mám s teplotou takto.popravde ani nemáme veľký dom.120m2 aj s terasou. Ale sme len traja,tak stačí Tie dve iby sa prehodene.spalna a detska. Jedna klimatizácia je u malej v izbe a jedna v obývačkokuchyni V spálni nam to vyhovuje takto. V kúpeľni som včera zapol podlahovku(el.had)Koli komfortu a rýchlejšie uschne.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Samozrejme všetky teploty závisia od nastavenia. … @joma3333 ale väčšinou mám klimatizácie nastavené na 24, občas 25-26(žena)Odpoveď na príspevok od jozu77:
Ja mam v kupelni a na wc tiez zapnutu podlahovku … @jozu77 stačí hodina tomu rebríku?Odpoveď na príspevok od matko291:
@jozu77 stačí hodina tomu rebríku? @matko291 kupelnu ma otvorenu takze ju vykurije klima tak ako dalsie miestnosti ale je dalej od klimy takze ked mam nastavenu klimu na 23 tak v kupelke je 22 a rano ked sa kupelna vyuziva tak to rebrik zodvihne na cca 24 a to iste vecer ked vyuzivame kupelnu na hygienu. Tieto dva casi uplne stacia. Ale kedykolvek to viem zmenit podla tohp ako ju vyuzivame.Odpoveď na príspevok od jozu77:
Ja mam v kupelni a na wc tiez zapnutu podlahovku … @jozu77 to je pekna spotreba na dom na Orave, ked si predstavim, ze taku spotrebu maju nasi susedia tuto na juhu 😅 @matko291 postaci to, pred sprchou pekne teplucko v kupelni. Tiez sme to mali tak nastavene minulu zimu, teraz ako je druha klima, tak je tam tych 22-23.Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@jozu77 to je pekna spotreba na dom na Orave, ked… @dominguezah ja mám tiež klímu hneď oproti dverám do kúpeľne, dal som ešte pre komfort pod dlažbu vykurovaciu rohož, vindeš z kúta a stupíš na teplučkú podlahu.Odpoveď na príspevok od toky1:
Inak toto s teplou podlahou mi nejako uniká. My k… @toky1 raz vyskúšať je viac ako tisíc slov, ale aby si nepovedal, pridím aj trochu teórie. Ide o teplotný profil vo vykurovanom priestore, alebo inak o rozloženie tepla v dannej miestnosti. Pri každom spôsobe vykurovania je iný a najviac sa k ideálnemu približuje podlahové vykurovanie. Aj pocitovo je lepsie ak máš nohy v teple ako len hlavu :)Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@toky1 no ja to porovnat viem, 20 rokov som vyras… Akože nehádam sa. Faktom je, že to nemám vyskúšané. Možno to je ako s automatickou prevodovkou v aute. Dokiaľ som nenafasoval káru s automatom tak mi manuálne radenie nijako nevadilo. Teraz keď mám automat a mám z nejakého dôvodu šoférovať manuál tak mi to po chvíli ozaj vadí.Odpoveď na príspevok od toky1:
Inak toto s teplou podlahou mi nejako uniká. My k… @toky1 s týmto sa ja práve pasujem, kde je dlažba tak podlahy sú chladnejšie, podpivničený dom ale v pivniciach sa nekuri, napackam vatu na stropy v pivniciach uvidíme ako to pomôžeOdpoveď na príspevok od matko291:
@dominguezah ja mám tiež klímu hneď oproti dverám… @matko291 ja som cely zivot nosila papuce( zivot v panelaku) a naucila aj mojho. ( teda prinutila) Proste na tie ponozky sa dost sajratu dostane a plus mame dvoch psov vnutri. I ked clovek zmyva kazdy den podlahu, aj vysava.