Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

Akože nehádam sa. Faktom je, že to nemám vyskúšan…
@toky1 mame podlahovku, prvy rok sme nou kurili, a popravde mne bola zima (fakt moze byt aj to, ze je to zle polozene pod tou podlahou,ktovie) ale zas ja som zmrzlina cez zimu. Nebolo to zle, ale mne to nevyhovavalo, ale to je individualne u kazdeho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@toky1 s týmto sa ja práve pasujem, kde je dlažba…
@matko291 Tiež v pivnici nekúrime a máme tam aj také tie nizke okná - je poloutopená v teréne. @dominguezah V paneláku sme nenosili papuče ani náhodou - celoročne bosí a trenky s trikom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

@matko291 Tiež v pivnici nekúrime a máme tam aj t…
@toky1 ja mám tiež 2 z 3 pod úrovňou
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jede:

@wheel Ja kurim na 24 jednou nonstop a 23 druhou …
@jede ja som teraz po dva dni meral spotrebu celeho domu.(Obytná plocha cca 80m2). 30kw. S toho kúrenie(klimatizácie)10kw.Podlahovka v kúpeľni neviem koľko? Mne sa to zdá veľa na náš dom. Čo si o tom mysliš(te)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@jede ja som teraz po dva dni meral spotrebu cele…
@joma3333 skús vypnúť podlahovku na 2 dní a porovnaj lebo 20kw spotreba na ostatné spotrebiče je dosť vysoka
Odpovedať
Profilova fotka

@jede ja som teraz po dva dni meral spotrebu cele…
@joma3333 kľudne ti jedna podlahovka v kuchyni može zožrať 10 kwh za deň... mne jedneho času podlahovka v jednej izbe 12m2 žrala toľko čo klima na ost. cely dom ja som momentálne na spotrebach 10 kwh - 12 za 24 hod. posledne dni sa nejak neobmedzujem a nechávam to zapnute nonstop... včera aj dnes všetky 3 klímy idú a v dome je výborne strašne komfortne keď sa to prehreje a teplo šíri z rôznych miest po dome všade je príjemne teplo aj podlaha všade už prehriata.... v izbe kde to fúka priamo na podlahu (lamely mám dole) je dokonca podlaha už omnoho teplejšia ako pri kureni podlahovkou aj keď tam stúpim bosou nohou príjemné teplo... takže spotrebu neriešim je teplo a komfort a 23-24 stupňov v celom dome.... rád chodím po dome v tričku kraťasoch celý rok
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@joma3333 kľudne ti jedna podlahovka v kuchyni mo…
@dexter89 10-12kw len kúrenie? Či celý dom?
Odpovedať

@dexter89 10-12kw len kúrenie? Či celý dom?
@joma3333 ja dnes vykurenie na 24C a TUV 12kWh akurat 200m2 bungalov. Dnes sa oteplilo a bolo to poznat na znizenej spotrebe TC Terrel :-)
Odpovedať
Veď keby to bola podlahovka ozaj v kuchyni.Ale je to v kúpeľni.Ale skúsim to ,teda vypol som ju.A uvidím zajtra. Musím sa tomu povenovať.S takých väčších spotrebičov je v provoze ladnica+mraziak , samostatný asi 9-10 ročný mrazak(90L), bojler Ariston 100L. A dve neonky zapnuté od 7-19hod. Plus pár led svetielok na spotrebičoch
Odpovedať
Profilova fotka

Veď keby to bola podlahovka ozaj v kuchyni.Ale je…
@joma3333 dost na taku obytnu plochu, kedze bolo zamracene cele dni, tak vyroba z fve max 1kwh. A spotreba celeho domu 13-14kwh. A to ide aj bojler,klimy a ostatne spotrebice
Odpovedať
Ešte som bol teraz pozrieť dva nastavenia.Ten mrazak bol nastavený na -25. Nestačí aj -18? A bojler bol tiež pridaný na vyššiu teplotu,a neviem od kedy .Tak som to znížil 50st.Môže ísť na 40-50-60-70-80. A zapnutý je eco mód.
Odpovedať
Musím to všetko popozerať,lebo spotreba aj v letných mesiacoch nie je pod 400kw mesačne.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Musím to všetko popozerať,lebo spotreba aj v let…
@joma3333 musis tam mat nejakeho zruta energie, v lete by si mal mat okolo cca 250-300kwh. Ja sa 6/7/8/9 pohybujem 280-290 a to mam od rana 9:00-19:00 pustene cerpadlo( filtraciu) na bazene. Pozri este nastavenie poriadne bojlera a mrazaka a skusil by som ich dat na smart zasuvku nech si to zmerias. Ja mam 80L aristona spotrebu mam v lete 60-90kwh/mesiac. Za mna to bude ten mrazak na -25'C., urcite ju nastav na -18'C co je optimalna teplota....inak hned by isel z domu ;-)
Odpovedať
Tazko to uplne porovnavat, kedze od vonkajsej teploty sa moze spotreba lisit kludne 30 percent, ale ja mam za tento tyzden od pondelka spotrebu: 10,10,10,7.4kw. Cisto kurenie 110m2 UP. Vcera som mal len 1 defrost za cely den a cele sa to menej trapilo, hned to citit aj na spotrebe.
Odpovedať
Toto hmlisté počasie -1 až 3 st. C je pre kondenzačku zabiják... pri nočnom kúrení mi odmrazovala snáď každé 2 hodiny...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozu77:

@joma3333 musis tam mat nejakeho zruta energie, v…
@jozu77 Veď u6som to ubral mrazak -18. Aj ten bojler.Tam vela nemám čo nastavovať. Akurát neviem, že keď nastavim to eco ,ci to má ozaj ten efekt Eco . Je pravda,že ma tú pamäť a vodu nahrieva hlavne v tom čase kedy sa tá teplá voda najviac používa-večer
Odpovedať

@jozu77 Veď u6som to ubral mrazak -18. Aj ten boj…
@joma3333 ty si srandista, ze Eco mod u elektrickeho bojleru :-) A bojler s pamäťou to uz aka vymoženosť. Bojler je tupé elektrické zariadenie, ktore ti akurat zapne ohrev, ked klesne voda pod dolnu nastavenu teplotu a vypne po dosiahnuti hornej nastavenej teploty :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@joma3333 ty si srandista, ze Eco mod u elektrick…
@rkorba bolo to v popise,a mam taký pocit ze večer je ta voda veľmi horuca.Raz sa ma to už pytala žena, prečo nie je tá voda cez deň taká horúca
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@joma3333 ty si srandista, ze Eco mod u elektrick…
@rkorba veď mrkni tu https://www.siko.sk/bojler-ariston-ve... .Co si o tom mysliš Ja si myslím že to nie je asi nič zložité, že si pamätá nejaký čas kedy sa ta voda najviac používa.jednoducho vtedy asi viac nahreje .
Odpovedať
Možno fakt len marketing
Odpovedať
Ešte k tomu bojleru Inteligentný zásobníkový ohrievač Ariston plochý zásobníkový ohrievač vody dosahuje vďaka funkcii ECO-EVO úsporu energie až do 14 % v porovnaní s bežnými zásobníkovými ohrievačmi. Systém je schopný učenia a zaznamená si zvyklosti používateľa. Denné fázy, počas ktorých je potrebná teplá voda, si systém uloží. Pamäť zabezpečí potom v príslušnom čase potrebné množstvo teplej vody. Na optimálne používanie počas zvyšku dňa je k dispozícii rezerva teplej vody. Tak ja už neviem. Ale nič to nemení na skutočnosti, že mám vysokú spotrebu.ele ako som písal vyššie, už som to všetko,teda co sa dalo ,poupravovalmam doma merač spotreby tak ešte skusim s tym.A cez víkend to fyzicky poodpajam postupne a budem sledovať elektromer
Odpovedať
My máme v mrazáku roky nastavených -16° a v chladničke 6°. A áno, sú elektrické bojlery ktoré sa "učia" kedy cez deň je obvykle požiadavka na vyššiu spotrebu TUV a vrámci šetrenia energie tomu prispôsobujú ohrev vody. Žiaden technický zázrak. Nie všetky bojlery "hlúpe" ako spomína kolega rkorba.
Odpovedať
Profilova fotka

Ešte k tomu bojleru Inteligentný zásobníkový ohr…
@joma3333 je to v podstate funkcia aku ma aj nas bojler drazice. Len sa to vola funkcia smart. Naucina sa denny cyklus v domacnosti ( cez den to drzi na 40-45) a vecer to nahreje aj na 55-65. (Aj viac) Daj si to na merak a uvidis spotrebu. Podla stitku by si mal mat spotrebu mesacne okolo 108kwh. Nam ta fukncia bola zbytocna a konstatne sme to nastavili na 48. Musis sa s tym pohrat, ktore nastavenie kolko zere, ci takto alebo ci ked nastavis len jednu hodnotu alebo smart a samozrejme prisposobit vasim potrebam :)
Odpovedať
Uz ma nebaví behat vonku do hodín na plot. Chcem dať toto do el.skrine v dome.Ja viem 6sa aj iné,ale chcem niečo cez ewelink. Popripade poraďte nejaký. To zapojenie je v poho? Hodiny-merač-istič
Odpovedať
Alebo toto?len tam píšu zapojenie za istič. Takže asi nemôže ísť medzi hodiny a istič.Alebo ano?
Odpovedať
Profilova fotka

Alebo toto?len tam píšu zapojenie za istič. Takže…
@joma3333 výhoda ewelinku?
Odpovedať

@matko291 tak to neviem.Mam merače sonoff na klimatizáciach-cez ewelink.Aj teplomer. Zvykol som si na prostredie app
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 ziadna, je to proste ako tuya (smartlife) cloud. Ine je to so zigbee protokolom. Na taketo pouzivanie dostacujuce.
Odpovedať
@dominguezah keď som chcel pripojiť teplomer sonoff zigbee, musel som kúpiť aj bránu sonoff
Odpovedať

@dominguezah keď som chcel pripojiť teplomer sono…
@joma3333 ale áno máš pravdu .na tieto účely ktoré potrebujem ja ,mi to postačuje.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?