Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od papulaa:

@joma3333 hej len klasicky telefónom Ja by som tu…
@papulaa Prietok vzduchu.Myslis tym dostatocny priestor okolo jednotky?(hlavne z vrchu)?
Odpovedať
@joma3333 Co sa tyka umiestnenia, ano veď tak chcem.len nech to vyzerá aj na pohľad.nech to sedi aspo v osi s tv.aby to nebolo hodene bokom . Ked sa postavím v tej izbe do ruhu tak presne na to miesto mám výhľad.. Ak sa natočia lamely nabok tak by to slo.aj by to bolo lepšie, aspon nebude cítiť ofuk na gauči.ten je(bude)síce vzdialený 4metre.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@papulaa Prietok vzduchu.Myslis tym dostatocny p…
@joma3333 suhlasim s tokym, ale tak ked zena nechce :D. My mame podobne ako ty vnutornu jednotku. Nepatri zrovna k najtichsim, ale nepocut ju, kedze mame soundbar k tv pripojeny. Co sa tyka vzduchu, ano ked defrostuje pocitujeme, ale nie velmi. Plus na tie lamely, je taky stit na aliku, da sa kupit, my to pouzivame hlavne lete, ale nasim ked som to nahodila, tak to maju stale a su radi, lebo na nich priamo nefuka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 suhlasim s tokym, ale tak ked zena nech…
@dominguezah asi budem zvedavý,ale to čo je ,teda aky to máte strop.chcem vidieť celý
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dominguezah asi budem zvedavý,ale to čo je ,teda…
@joma3333 a presne na toto som myslel, že tam medzy tv a jednotku hodim daky ten soundbar(i ked nie som moc na tieto moderné vychytávky),. Mam radsej vintage.(gramo,kazeta, kotúče.atd). Ale asi by to (mozno)pohltilo ten zvuk z jednotky.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dominguezah asi budem zvedavý,ale to čo je ,teda…
@joma3333 tam je vikier, vysoky strop, my sme si spravili pochodnu povalu z toho miesta minuly rok. Len to musime este dokoncit. Takze aj tam bude palubka, natrie sa aby ladila s interierom. Len zatial to mame takto, kedze robime na exterieri. a z ali taketo nieco https://www.aliexpress.com/item/10050... je ich viac, treba vyberat na zaklade recenzii potom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@papulaa Prietok vzduchu.Myslis tym dostatocny p…
@joma3333 prietok vzuchu myslim rychlost fukania Cim ti klima fuka rychlejsie tym zohreje vacsi objem vzduchu Ak by si ju mal v zime na 1stupen fukania je mozne ze ti nebude stihat kurit dom ak mas vacsie tepelne straty
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od papulaa:

@joma3333 prietok vzuchu myslim rychlost fukania …
@papulaa aha .jasne. Takže premiestenie je určite nevyhnutne neviem si predstaviť, že by mi to malo hucat(fúkať) ešte viac,tam kde je teraz.
Odpovedať
@joma3333 zas som pozbieral potrebne info,uz len zrealizovať.Dufam že tam už ostane.aspon 2-3 roky,,😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@joma3333 zas som pozbieral potrebne info,uz len …
@joma3333 Napadlo ma ešte že dať vnútornú jednotku nad dvere do obývačkokuchane a osadiť ju takým tým odkloňavačom prúdenia vzduchu ako má v príspevku domiguezah aby tlačila vzduch aj cez chodbu do tej izbičky. Porozmýšľaj, možno to nieje až taká chu..vina ako sa na prvý pohľad vidí. https://www.aliexpress.com/item/10050...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 tam je vikier, vysoky strop, my sme si …
@dominguezah Otázka na Tvoje skúsenosti - dokáže ten štít fungovať tak, žeby potenciálne odrazil čast vyfukovaného vzduchu pod jednotku a cez dvere do chodby - následne do tej izbičky? Názor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@joma3333 Napadlo ma ešte že dať vnútornú jednotk…
@toky1 tam tie dvere nie sa.je to otvorené po strop( .foto)tato fotka je priamo z izby kde to ma dofuknut.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to otvorené.odtialto by mala fúkať
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

@joma3333 Napadlo ma ešte že dať vnútornú jednotk…
@toky1 teoreticky ano, niektore stity su nastavitelne - dlzkovo, ja mam na pevno sice. A plus horizontalne lamely tak by to mozno slo.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@papulaa aha .jasne. Takže premiestenie je určite…
@joma3333 ja mam ventilator na 80% nastavene vkuse a ja tu vnutornu jednotku aboslutne nevnimam.
Odpovedať
Tak to závidím,ak je taká tichá. Mne sa zda aj ta vonkajšia hlučná.stojim od nej 5 metrov,a počuť ju.ako som už písal pred tým,ked trochu na nu zatlačím z vrchu predta vydávať taky ako vybracny zvuk. Stále si myslím že za to môžu stojany. Musím to vybetonovat,hacka.ostali mi z plotu.dam ešte väčšie silentbloky,a potom už dúfam o niečo dosť stíchne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 ja mam ventilator na 80% nastavene vkus…
@dominguezah 80%?to by som nemohol. Ozaj je to asi o zvyku.
Odpovedať
Len jednej veci nerozumiem.ked pisu ze hlučnosť 25dcb. Mitsubishi seyna 19dcb. Veď keď som doma ostal potichu vypnuté klimi , celkom bolo ticho, väčšie si neviem predstavit,tak som nameral 34-36dcb.nechapem. Ako potom nakalibrovat ten merač.od akej hodnoty merať?aj tie vonkajsie(to koli susedovi)? Keď dam kalibrovat.od akej hladiny.?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

Len jednej veci nerozumiem.ked pisu ze hlučnosť 2…
@joma3333 ja viem vraciam sa k téme co uz bola.ale ide o to , že predajca mi povedal daj si aku chceš,ja montujem najviac sinclair(asi rabat). Povedal že sa dobre, že montujú často.tak som nechal volbu na ňom. Otázka, či je to fakt o zvyku, alebo sa tie Sinclairy ozaj hlučné. Jasné,za málo peňazí,malo muziky. Alebo?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

Len jednej veci nerozumiem.ked pisu ze hlučnosť 2…
@joma3333 podla papiera ma nasa klima nasledovne INDOOR UNIT NOISE LEVEL (dB) Turbo/High - 38 Mid - 31.5 Low - 30 Quiet - 25. Jednoducho nie ste zvyknuti doma na to, tak to riesis, nechaj to tak zatial, uplne tiche to nebude nikdy, s tym si musel pocitat. Sinclair patri k lepsim znackam. Ako 30 dcb je vpodstate ticho, 0 dcb necakaj :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 podla papiera ma nasa klima nasledovne …
@dominguezah veď áno.s tým som počítal. Len by som rád počul ako to ide potichu ked má ísť potichu. Mozno niečo ako placebo.Ked zistím že to iné nebude.
Odpovedať
Klimy pocut a to vsetky. Ze je ticha je subjektivne a pre mna je ticha vtedy ked ma 0db. No ale kazdopadne, hlucnost klimy neni konstantna a je determinovana vonkajsou a v nutornou teplotou. Ano, ked chladim a vonku je 25 a ja nastavim na 22 mozeme sa bavit ze bude relativne ticha. To iste ked kurim na 22C a vonku je 18C. Ked ale bude -10 a chcem dom vykurit na 22 tak bude hucat nahovado lebo bude bezat na vysoky vykon. Povies, ze ved nastavim manualne v utornu na najnizsie otacky, mozes, lenze nevykuris a COP pojde do certa. Klimatizacie maju algoritmy na co najoptimalnejsie riadenie chladenia/vykurovania a kazdy manualny zasah do tychto nastaveni je kontraproduktivny. Najlepsie to nechat na automatike a nech si reguluje ako potrebuje. Take tie nezmysli ze silent mode a znizenie hluku vonkajsej jednotky to su uplne blbosti. Ja som to pouzival na kurenie jeden rok a okrem uspory to nemalo moc pozitiva. Hluk, virenie prachu, nerovnomerna teplota v miestostiach...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Klimy pocut a to vsetky. Ze je ticha je subjektiv…
@dzankamizu ved ta uspora je vacsinou to jedine, preco si to ludia davaju na kurenie. Ale to mas v podstate so vsetkym... ci myslis ze ludia kuria uhlim lebo ich bavi sa s tym natahovat?
Odpovedať
@dzankamizu ano , jasné že hlučné sa v podstate všetky.Ja sa len snažím nájsť, respektíve odstrániť možné príčiny a faktory, ktoré môžu hlučnosť spôsobovať. Napriklad zistil.som že aj v potrubí (vodiace lišty)sa vytváral zbytočný hluk. Tak som stahovacimi páskami všetko stiahol dokopy,a vyplnil som lištu izoláciou(vatou). A pomohlo. Ale po premiestneni jednotiek na betónové podstavce,to vyplnim izolacnou akustickou penou. Možno sa ten hluk ako taký, šíri viac v drevodome.Ved nakoniec polystyrén nie je akustický.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dzankamizu ano , jasné že hlučné sa v podstate v…
@joma3333 pozri, mam multisplit daikina. Ked je vonku plus a necham bezat jednotku na automatiku izba dalej tak cez otvorene dvere v spalni pocujem sum alias slaby vietor. Deti v spalni vnutornu jednotku nepocuju vobec, dvoje otvorene dvere, zato maju cez dve steny vonkajsiu jednotku na stene a tam pocuju zvuk rovnaky, ako keby nastartovany autobus stal na ceste pred domom. Nepocujes hluk, ale pocujes ako keby vibrovanie. Samozrejme v noci, ked vsetko stichne. Ale nevadi im to, pride nam, ze lepsie spia :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hamonik:

@joma3333 pozri, mam multisplit daikina. Ked je v…
@hamonik toto počujem aj ja.a mam to na zemi.teda na dvoch betonom naplnených hackach+40-50cm stojan. A ten mi tam vadí.Dam to len na beton(zalejem este 2H),a potom už čo bude,bude. Už len akustický kryt,ale za ten peniaze nedám.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@hamonik toto počujem aj ja.a mam to na zemi.teda…
@joma3333 chlape, ešte pár ľudí ako ty a zbohom rodina. Niečo vyše týždňa tu nie som a milión príspevkov od teba. Sranda, že si vieš aj sám sebe odpovedať. Nič v zlom, ale predtým ako niečo napíšeš, tak si to rozmysli, lebo sa tu človek potom dosť stráca. O duplicitných alebo veľmi podobných príspevkoch ani radšej nepíšem... 🙄
Odpovedať
@david83 no nazdar chlape. Nečítaj ma.Asi potrvá kým si na tu klímu zvyknem.Dovtedy , budem mať možno milión otázok. Možno mám šťastie, že je tu pár ľudí čo sa ochotný,mi odpovedať. Za čo som im veľmi vďačný. Ale myslím že toho už mám načítaneho dosť. Tak ma preskoč,a čítaj ďalej. Prajem Všetkým pekný deň
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@david83 no nazdar chlape. Nečítaj ma.Asi potrvá …
@joma3333 Keby viem, ako ťa zablokovať, tak to už dávno urobím. Ako sa dá nečítať ťa? Alebo aspoň skryť príspevky od teba? Poraď aspoň raz ty prosím!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od david83:

@joma3333 Keby viem, ako ťa zablokovať, tak to už…
@david83 Dávid Dávid Čítaj, píš.Nevypisuj mne.Už Ti nezavazdiam. Pekný deň ps.predsa len jednu radu pre Teba mám. Popros admina ,nech ma zablokuje.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?