Odpoveď na príspevok od martin_zelnik:
Dobrý deň, mám na vyber z 2 tep. cerpadiel 9 a 1… @martin_zelnik dobre je si nechat poradit, aspon teda ja som si dal od predajcu a myslim, ze som urobil dobre. Pan s ktorym som komunikoval, tak bol ochotny a hlavne vysvetlil mi veci po lopate, tak aby som to pochopil, bolo vidiet, ze sa vyzna a to ma presvedcilo.Odpoveď na príspevok od nora7:
@wewio vnímame to aj my podobne, nás svokor odhov… @nora7 je to velakrat o tom, ze ludia nemaju skusenost, aspon ja to tak vnimam, ze predsa len starsi su zvyknuti na nieco ine a maju obavu z nejakych novych moznosti, variantov, ale teda je to pochopitelne, tozvie ako my budeme ked budeme v ich veku :-DOdpoveď na príspevok od blacksr:
@martin_zelnik Dom je novostavba alebo zateplený … @blacksr 156m2 vedeli by ste mi teoreticky spočítať tepelnú stratu presne?Odpoveď na príspevok od moravsky:
@martin_zelnik dobre je si nechat poradit, aspon … @moravsky Tiež som to tak potreboval, aby mi niekto vysvetlil, čo a ako dať a hlavne prečo, lebo to človek, keď sa nevyzná, tak ťažko vyberie, ťažko sa zorientuje. Moji známi by mi skôr vedeli poradiť, keby som chcel kúriť drevom alebo niečo obdobné a nie pri TČ.Odpoveď na príspevok od hatpot:
@moravsky toto je zásadná vec, to aj ja som potre… @hatpot je to dobrá voľba, ale každý dom je iný a tomu treba aj to vykurovanie prispôsobiť, zvážiť si to, do čoho ísť, do čoho sa oplatí peniaze dať. My sme dali tiež TČ, mám zn. Fenomis a vyhovuje mi to, lebo dobre, bez problémov vykúrim celý dom, ale tak každý máme iné nároky a iné veci nám sedia. Mňa oslovilo aj to, že som si popri tom mohol hneď aj chladenie, fancoily poriešiť.Odpoveď na príspevok od marek746:
@hatpot je to dobrá voľba, ale každý dom je iný a… @marek746 chladenie je vec, ktorú myslím, že v dnešnej dobe veľmi veľa ľudí rieši, predsa len tie letá a celkovo počasie je teplejšie a teplejšie z roka na rok.Odpoveď na príspevok od nora7:
@marek746 chladenie je vec, ktorú myslím, že v dn… @nora7 toto je fakt a hlavne tie tepla nie su len tak, ze par dni ale casto sa to dlho taha a keby sa dom prehrial, tak to je citit, cize tato moznost, co vyssie zaznela je dobrym riesenim. Len ked mnoho ludi ani nevie, ze aj takto sa to da.Odpoveď na príspevok od wewio:
@moravsky Tiež som to tak potreboval, aby mi niek… @wewio je to prirodzene, ked ono kazde to vykurovanie, obdobie ma ludi, ktori si to oblubia a zostanu pri tom, na tom nic podla mna nie je, hlavna vec je aby sme pozerali na to, co je efektivne a co ma zmysel aj do buducna. Ja tiez ovela viacej teraz pozeram napriklad na to, co ako znecistuje ovzdusie a podobne veci.