Odpoveď na príspevok od marek746:
@luckapuc Netvrdil by som, že neskoro, ale asi bu… @marek746 hmm, asi ano. no ja len dufam, ze tym pravidelnym servisom sa tym porucham da vyhnut. 😅Odpoveď na príspevok od wewio:
@pastierik Nič nie je dokonalé. Ale samozrejme, ž… @wewio a co to ma s cenou? dolezitejsie asi bude, kde bolo vyrobene, ake ma suciastky ci chladivo, nie?Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@wewio a co to ma s cenou? dolezitejsie asi bude,… @luckapuc By si sa čudovala 😅 Ale mňa napríklad nízka cena nezaujme, nech už sa jedná o čokoľvek. A pokiaľ sa jedná o tepelné čerpadlo, tak tam by som okamžite automaticky spozornel. Inak, dobrá firma ti náhradné diely zaobstará aj sama v prípade dákej poruchy, toto by som ja osobne teda sám riešiť isto nechcel.Odpoveď na príspevok od wewio:
@luckapuc By si sa čudovala 😅 Ale mňa napríklad n… @wewio Áno, to je fakt, takto to má napríklad aj Fenomis. O tepelko sa postarajú po každej stránke, a to aj v prípade náhradných dielov.Odpoveď na príspevok od pastierik:
@imiket tak to absolútne nie je 😁 ja osobne som t… @pastierik a preto tie tvoje nemecke znacky vyrabaju 70% produktov v cine, alebo im len lepia nalepky.. Bosch klima je midea, viesmann klima je gree, wolf zakladne tepelko je midea, immergas detto..Odpoveď na príspevok od hatpot:
@wewio Áno, to je fakt, takto to má napríklad aj … @hatpot V prípade Fenomis by som mal skôr obavu, že ako dlho sa ešte udržia "nad vodou", keďže jejich výsledky sú dosť biedne...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@hatpot V prípade Fenomis by som mal skôr obavu,… @frantisekca Znova sa musím vyjadriť k tomu istému - tieto čísla nie sú smerodajné a môžem ti povedať, že existuje veľmi veľa firiem, ktoré sa aj pri "zlých" číslach držia nad vodou niekoľko rokov. 😉 A ďalšia vec, keď niečo kupujem, v prvom rade ma zaujíma kvalita, a to, aké majú výsledky, je čisto problém firmy, ktorý mňa osobne nijako neovplyvní.Odpoveď na príspevok od hatpot:
@frantisekca Znova sa musím vyjadriť k tomu istém… @hatpot OK, takže koľko stojí to tepelné čerpadlo? Lebo pri tržbách 67 000€ to znamená, že sa ich predá ročne počet spočitateľný na dvoch rukách, teda pár kusov. A pri celkových tržbách 300 000 za všetkých 5 rokov to je taktiež bezvýznamné číslo. Z tak malého finančného objemu si nedokážem predstaviť obstaranie vybavenia pre výrobu a už tobôž nie nejaký progres vo vlastnom vývoji. To je realita čísiel... Len mi nepíš, že tam väčšinou kupujú ľudia za hotovosť bez faktúry....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@hatpot OK, takže koľko stojí to tepelné čerpadl… @frantisekca To sú čísla, ktoré by som jednak ani nebral do úvahy, lebo ma nemajú prečo zaujímať 😉 A jednak mne tiež funguje tepelko od nich už roky, takže všetko je v najlepšom poriadku. 😇Odpoveď na príspevok od wewio:
@frantisekca To sú čísla, ktoré by som jednak ani… @wewio tak to je hlavne, to su veci, ktore aj mna skor budu zaujimat pri kupe tepelka. 🙂Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@wewio tak to je hlavne, to su veci, ktore aj mna… @luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať naň servis o aj 5-10 rokov, napríklad tak ako je to u plynových kotlov, kde aj dnes na 15 ročné kotly sú dostupné náhradné diely, sady tesnení atď. ...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať… @frantisekca 15 rocny kotol bude lacnejsie a ekonomickejsie vymenit ako ho opravovat a umelo drzat pri zivote, tak isto to bude i s dnesnymi predrazenymi TČ za 15r.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@frantisekca 15 rocny kotol bude lacnejsie a ekon… @rkorba Vymeniť 15 ročný kondenzačný kotol za nový napríklad kôli tesneniu, O-krúžkam?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať… @frantisekca Nevidím dôvod, prečo by s tým servisom mal byť problém aj o niekoľko rokov. 🙃 A nie všetky tepelká sú vyslovene predražené. Keď ti firma nacení/poradí napríklad tepelko so slabším výkonom, ktoré bude pre tvoj dom ideálne, tak nemusí stáť zrovna majland.Odpoveď na príspevok od marek746:
@frantisekca Nevidím dôvod, prečo by s tým servis… @marek746 No schválne, aké sú aktuálne ceny ? Na môj dom TS 4kW som mal pred rokom cenové ponuky so zásobníkom 210l 10K€ vrátane montáže po odrátaní dotácie. Akože ceny masaker.Odpoveď na príspevok od rkorba:
Čítam tú Samé bludy. Osobne by som sa vyhol tepel… @rkorba No a ešte k tomu pripočítaj ako veľké negatívum, že ťa spoločnosť je maličká, kusová výroba (nie malosériová, ale kusová) a ešte k tomu v červených číslach...