Poraďte mi pri výbere tepelného čerpadla pre bungalov 159 m2

Zobraz úvodný príspevok
Novostavba bungalov 159m2, 30cm tehla + 20cm polistyren strop bude fukana celulozova izolacia 45cm okna 3 sklo 4 ludia podlahove kurenie. TC bude na kurenie a uzitkovu teplu vodu na stranke tools.refsite cz. som vypocital orientacnu tepelnu stratu domu do 6,3kw rozhodujem sa medzi monoblokmi - IVT Air X 90 - AirModul E9 alebo IVT Air X 70 - AirModul E9 - NIBE F2120-8 alebo NIBE F2040-8 - Vaillant aroTHERM plus VWL 75/6 - Stiebel HPA -O 8 CS plus kazda rada, postreh, odporucanie velmi rad uvitam vopred dakujem
Odpovedať
1
9
10

Odpoveď na príspevok od marek746:

@luckapuc Netvrdil by som, že neskoro, ale asi bu…
@marek746 hmm, asi ano. no ja len dufam, ze tym pravidelnym servisom sa tym porucham da vyhnut. 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wewio:

@pastierik Nič nie je dokonalé. Ale samozrejme, ž…
@wewio a co to ma s cenou? dolezitejsie asi bude, kde bolo vyrobene, ake ma suciastky ci chladivo, nie?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od luckapuc:

@wewio a co to ma s cenou? dolezitejsie asi bude,…
@luckapuc By si sa čudovala 😅 Ale mňa napríklad nízka cena nezaujme, nech už sa jedná o čokoľvek. A pokiaľ sa jedná o tepelné čerpadlo, tak tam by som okamžite automaticky spozornel. Inak, dobrá firma ti náhradné diely zaobstará aj sama v prípade dákej poruchy, toto by som ja osobne teda sám riešiť isto nechcel.
Odpovedať

@luckapuc By si sa čudovala 😅 Ale mňa napríklad n…
@wewio Áno, to je fakt, takto to má napríklad aj Fenomis. O tepelko sa postarajú po každej stránke, a to aj v prípade náhradných dielov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pastierik:

@imiket tak to absolútne nie je 😁 ja osobne som t…
@pastierik a preto tie tvoje nemecke znacky vyrabaju 70% produktov v cine, alebo im len lepia nalepky.. Bosch klima je midea, viesmann klima je gree, wolf zakladne tepelko je midea, immergas detto..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hatpot:

@wewio Áno, to je fakt, takto to má napríklad aj …
@hatpot V prípade Fenomis by som mal skôr obavu, že ako dlho sa ešte udržia "nad vodou", keďže jejich výsledky sú dosť biedne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@hatpot V prípade Fenomis by som mal skôr obavu,…
@frantisekca Znova sa musím vyjadriť k tomu istému - tieto čísla nie sú smerodajné a môžem ti povedať, že existuje veľmi veľa firiem, ktoré sa aj pri "zlých" číslach držia nad vodou niekoľko rokov. 😉 A ďalšia vec, keď niečo kupujem, v prvom rade ma zaujíma kvalita, a to, aké majú výsledky, je čisto problém firmy, ktorý mňa osobne nijako neovplyvní.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hatpot:

@frantisekca Znova sa musím vyjadriť k tomu istém…
@hatpot OK, takže koľko stojí to tepelné čerpadlo? Lebo pri tržbách 67 000€ to znamená, že sa ich predá ročne počet spočitateľný na dvoch rukách, teda pár kusov. A pri celkových tržbách 300 000 za všetkých 5 rokov to je taktiež bezvýznamné číslo. Z tak malého finančného objemu si nedokážem predstaviť obstaranie vybavenia pre výrobu a už tobôž nie nejaký progres vo vlastnom vývoji. To je realita čísiel... Len mi nepíš, že tam väčšinou kupujú ľudia za hotovosť bez faktúry....
Odpovedať
Profilova fotka

@hatpot OK, takže koľko stojí to tepelné čerpadl…
@frantisekca To sú čísla, ktoré by som jednak ani nebral do úvahy, lebo ma nemajú prečo zaujímať 😉 A jednak mne tiež funguje tepelko od nich už roky, takže všetko je v najlepšom poriadku. 😇
Odpovedať

@frantisekca To sú čísla, ktoré by som jednak ani…
@wewio tak to je hlavne, to su veci, ktore aj mna skor budu zaujimat pri kupe tepelka. 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luckapuc:

@wewio tak to je hlavne, to su veci, ktore aj mna…
@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať naň servis o aj 5-10 rokov, napríklad tak ako je to u plynových kotlov, kde aj dnes na 15 ročné kotly sú dostupné náhradné diely, sady tesnení atď. ...
Odpovedať

@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať…
@frantisekca 15 rocny kotol bude lacnejsie a ekonomickejsie vymenit ako ho opravovat a umelo drzat pri zivote, tak isto to bude i s dnesnymi predrazenymi TČ za 15r.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@frantisekca 15 rocny kotol bude lacnejsie a ekon…
@rkorba Vymeniť 15 ročný kondenzačný kotol za nový napríklad kôli tesneniu, O-krúžkam?
Odpovedať

@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať…
@frantisekca Nevidím dôvod, prečo by s tým servisom mal byť problém aj o niekoľko rokov. 🙃 A nie všetky tepelká sú vyslovene predražené. Keď ti firma nacení/poradí napríklad tepelko so slabším výkonom, ktoré bude pre tvoj dom ideálne, tak nemusí stáť zrovna majland.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marek746:

@frantisekca Nevidím dôvod, prečo by s tým servis…
@marek746 No schválne, aké sú aktuálne ceny ? Na môj dom TS 4kW som mal pred rokom cenové ponuky so zásobníkom 210l 10K€ vrátane montáže po odrátaní dotácie. Akože ceny masaker.
Odpovedať
Čítam tú Samé bludy. Osobne by som sa vyhol tepelku ktoré dokáže servisovať iba jedna firma! Tomu sa hovorí závislosť, ktorá stojí nemalé peniaze! A firmy to zneužívajú spôsobom pravidelných Kontrol alebo straty záruky. Keď tepelko funguje Netreba nič riešiť keď prestane fungovať stačí servisný zásah a buď doplniť chladivo alebo vymeniť komponent.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Čítam tú Samé bludy. Osobne by som sa vyhol tepel…
@rkorba No a ešte k tomu pripočítaj ako veľké negatívum, že ťa spoločnosť je maličká, kusová výroba (nie malosériová, ale kusová) a ešte k tomu v červených číslach...
Odpovedať
1
9
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?