dobry den , je cena za zhotovenie bleskozvodu ale iba stresnej casti na klasickej A-ckovej streche ,dom je 9x9 metrov dvojposchodovy... normalna???cena iba za pracu... :-|
@janulikk@zabka888 no aj nam robili :-) A NEDAM NA NICH DOPUSTIT :-) korektny ludia s poctivou robotou ... este ich budeme volat na solarne panely :-) fakt TOP TOP TOP ...
@janulikk VAM MOC MOC MOC DAKUJEM ZA KONTAKT NA NICH :-) nech vam to panbozko oplati bud na detoch alebo na peniaskoch :-D vyberte si co z toho :-D xixi ;-)
Ahoj, s kolegom živnostníkom realizujeme aj bleskozvody a môžem povedať zo svojej skúsenosti, že cena sa odvíja od okolností, ako je napr. prístup, výška budovy, atd. Robili sme RD s Ackovou strechou, úzky 10m dlhý 16m a v hrebeni dosahoval výšku 12m. Na streche nebol svetlík, nebol komín, iba anténa. Majiteľ mal pripravenú uzemnenú pásovinu v základoch s výstupom na 4 zvody v každom rohu domu. Materiál si zháňal majiteľ. Za prácu montáže bleskozvodu na skridlovej streche, uzemnenie antény, 4ks montáže skúšobné krabičky a uchytenie AL guľatiny v trubke o dom, sme vzali 250€. Trvalo to 6 hodín, s tým že nás prekvapil dážď. A k téme Oravci. Áno, nik vám to lacnejšie nespraví, možno ešte Ukrajinci.
no ako tu citam ceny su rozne,mne by trebalo urobit bleskozvod na bungalove 10X13,5 metrov,uzemnenie mam v zakladoch ale to je vsetko kolko by ma stala praca aj z materialom,pozeral som a zhruba 20 metrov drotu na bleskozvod som vide 20m za 5 euro ,ale necham sa pouzit co kolko stoji a aka by bola konecna suma za vsetko.Dakujem
@santos950 pytam sa preto ,lebo jedna firma prisla pozrela dom a z fleku takze bleskozvod 1500 bez debaty .Preto kes tu cital co a ako a videl aj nejake tie ceny tak sa pre istotu opytam,aj tak tomu nerozumiem .Ale od toho tu je to forum aby sa clovek dozvedel veci a ceny ,a nejaka firma na vychode PO a okolie??
@chrobak7 ano komplet z materialom a robotou,tak je ale aj tak sa mi zda 1500 za bleskozvod trosku vela ,a to 5euro za 20 metrov je na bazos.sk treba pozriet a uvidis a nie je to vo velkom ale predava myslim 5 baleni po 20m preto som pisal tu co kolko stoji ,mono to je dobra cena
@megdesign ale ved ja som ta nepyal aby si mi robil bleskozvod za 300 euro pozri si vyssie prispevok kajnsmetke a tam pise ze za 6 hodin urobili dom a za robotu vzali 250euro ,a nie je to rok 2014 ale 2018.Cize niekto za 300 nepojde ani na strechu a niekto to urobi za 250 toto je trh prace
@megdesign ved to je ich sukromna vec,ked urobia 10 domov a zoberu 2500 ale ak firma da cenu 1500 za jeden dom a potom napr. nemaju zakazky mesiac alebo podobne je tiez rozdiel.Ak aj za robotu zoberu 500 euro tak si myslim ze cena za material nebude az 1000 euro? alebo sa mylim?
@rawenn ja to napíšem takto. Záleží od počtu zvodov, sklonu strechy, výšky hrebeňa, rozmerov domu, počtu zberačov, ...
Ale len tak pre predstavivost.:
Bungalov 10x10m, hrebeň 3,75m, sklon 22°, štyri zvody, montáž zvodov na murivo, jeden komín, tri zberače, kontrolné svorky a krabice, žlabovky, SS spojky, podpery, revízia, robota na 5 hodín = 1200€ materiál aj práca.
@megdesign aha no dakujem toto som chcel vediet ja mam bungalov 10mX13.5m ale nemam komin ,pasovina je uz v zakladoch ale ostatne veci presne neviem cize sa nebudem hadat,lebo tomu ani nerozumiem ;-) ,ale ako som pisal zdalo sa mi za bleskozvod trosku vela ,preto otazka na zde pritomnych