dobry den , je cena za zhotovenie bleskozvodu ale iba stresnej casti na klasickej A-ckovej streche ,dom je 9x9 metrov dvojposchodovy... normalna???cena iba za pracu... :-|
@doors454
Niektoré tie pálky čo pýtajú živnostníci sú hrozné ,nato že je to veľakrát bez dokladov. Ak ten dotyčný čo to pýta platil odvody a dá ti k tomu aj faktúru tak by som som tú cenu akceptoval ale ak to niekto chce bez dokladu ,čiže na ruku tak si myslím ,že je to až moc. Vodár čo prišiel ku Mne si pýtal za robotu 1200€ iba za natiahnutie hada do podlahovky a zapojenie / bez tlakových skúšok/ a začo???? Niektorým totálne dr.... na hlavu a pozrel som sa na neho či mu náhodou nepreskočilo. Bol mi nahodiť el. bojler a zapojiť a pýtal 100€ ,zároveň mi nahadzoval aj filter na vstupe do domu v technickej a tak ho nahodili,že mi doteraz kvapká. Povedal som mu aby si to prišiel, opraviť ,že mu vyplatím aj tú montáž a napojenie, neprišiel a už ani nemusí, pretože mu už nič nedám a filter si vymením sám.
Dobry den, chcel by som sa spýtat, je cena €1000-1600 za bleskozvod normálna na jeden dom? Kúpili sme starsi prízemný dom, je to drevostavba 1 dom z 2domu. Má eternitovú strechu, etern. štvorce rozmerov asi 50x50. Vraj na eternitovu strechu treba nejake extra špecialne uchyty na bleskozvod az z Rakuska atd. Nakoniec to skoncilo tak, ze nam nukali, aby sme si spolu so susedom dali napoly aktívny bleskozvod za € 3000. Ani ja nekradnem, ani moj sused. Poradte mi niekto. Dakujem.
@blackomt tiez si myslim,ze niektorym hrabe a nepochopim ako moze niekto doniest majstra bez toho,aby s nim dooredu neprekonzultoval cenu a vsetky prace.
Ludia o čo Vám tu ide? Robim aj ja inštalácie a cena je primeraná nakolko kazdý jeden tu pišete o cene ale uvedomte si jednu vec-ked kupujete auto alebo niečo iné nejaký nabytok alebo obklad a to že kazdý jeden predajca ma na tom niekolko 100percent rabatu to akože nikoho netrapi a asi v žiadnej predajni nehovorite predajcovi ved to auto čo má vyrobnú cenu 5000eur predávate za 25000 alebo obklad čo má hodnotu 3eura za štvorec predavate za 20- prečo všetci chcete uberať tym -čo sa na tom najviac narobia_??
@boco444
ukaz mi jedine auto, ktore sa vyrobi za 5 tisic a preda za 25 tisic a urobim ta miliardarom, ktory nikdy nebude musiet pisat nenavistne prispevky na verejnom fore
@boco444 Ste si pomylili odborne vyrazy, vy ste mysleli marzu a nie rabat. A tiez ste si pomylili pomenovanie dvojcifernych cisiel, hovori sa im desiatky, nie stovky. A prosim info, ktory obklad ma cenu 3 a predava sa za 25€, okamzite opustam moju pracu a budem ho pinukat za 19 a pojde na dracku.
@dusantt takmer kazde, ktore sa predava za 20k je VYROBNA cena do 5000€...
Ver tomu, ze automobilky nakupuju za 1/10 ceny ako je cena nahradnego dielu...
Ver mi, ze viem co hovorim, som v tom biznise uz 10 rokov a je to na kazdom jednom projekte tak...
Ide o to, ze k vyrobnej cene sa este pripocitava development a to je kua velka suma... Cize automobilky maju potom v priemere narzu od 1000-3000€/auto.... Porsche ma myslim.6000....
@ivantausk
ved prave o tom vyvoji som pisal, teda nepisal, ale ono tam je.. a ta marza - podla mna je to aj uctovny povod, pre 1 tisic na auto by to nerobili, aj ked pri predaji 1 milion rocne je to OK, je to 1 miliarda.
to mas ako dom, sice tehly stoja 3000eur na velky dom, ale polepit ich, a podobne stoji nasobne viac :D
ale brt to tak, ze auto ma vyrobnu cenu 5k a zisk 15k je hlupost, pretoze to tak nie je. aj predajca ked kupi dlazbu za 3eura a predava za 10, to neznamena ze ma zisk 7 eur, ked si to niekto mysli, horsa do podnikania.
ten co predava dlzabu potrebuje PRIESTOR kde to VYSTAVI, USKLADNI, potrebuje manipulacnu techniku, a obsluhu, potom predavacov, marketerov, a realne to aj predat.. a hned je to nakup za 3, predaj za 10, a skryte naklady 4-5, cize ma zisk nie 70% ale mozno 20% to len odhadujem, tipujem.
samozrejme, ked su parkety za 150eur/m2, tak mozu mat tu marzu daleko vyssiu. ako 3eura na meter, a vyssiuaj v percentach, pretoze preniet, skladnit, predat 1m3 ci uz 7mm laminatu, alebo 14mm parkiet je viacmenej rovnaka (no 1:2 presnejsie, lebo hrubka je dvojnasobna).
inak je vtipne, ze kupim auto, a potom mi preavaju nahradny diel 3x drahsi ako som to na tom aute kupil. tak ked uz kupujem auto, mohli by mi dat nahradny diel za rozumnejsi peniaz, kedze uz som svoje prispel. ale asi je logistika narocna, resp ten zisk 1000-3000 na auto, tak pocitaju aj s tymi nahradnymi dielmi, alebo mozno aj so servisom samotnym, kedze tam su enormne prirazky.
@dusantt s tymi nahradiakmi je to troska inac... Napr predny a zadny naraznik na SUV kupuju pre seriove auto za 340€, ale ako nahradiak ho dostavaju za 2-3 nasobok... To je prakticky zdroj prijmov dodavatelov pre automobilky, kedze ich automobilky dotlacia do brutal nizkych cien...
@stowasser nech sa páči pane.no bolo to obrazne ale skuste sa porozpravat s niekym znamym ak mate takeho a ked Vám predáva dlažbu za 20 eur a dokaze Vám ju dať za 16 a nakoniec ked sa jej potrebuje zbaviť tak aj za8
@janulikk prosim mohol by ste aj mne poslat kontakt na tu firmu z Oravy ???? citam vas koment sice uz 3 roky stare ale skusam :-) vas takto skontaktovat ... poslem aj IP
@janulikk dobry vecer!sice co som tu citala ohladom hromozvodov,su uz dvojrocnè prispevky,ale mohla by som poprosit telefonne cislo na tich chalanov z oravy co montuju hromozvody?dakujem