Dobry den chcem sa spytat co s prebytkami? spravil som si FVE a neviem zatial co s prebytkami co je lepsia alternativa predavat do siete alebo zriadit si virtualnu bateriu? co poradite dakujem za kazdu odpoved
@matejkralik84 a čo tak tu trochu prečítať?hlavne posledné lebo tie prvé už neplatia,opakuje sa to tu nonstop,alebo rovno stránky dodávateľov a distribútorov čo ponúkajú aktuálne
@matejkralik84 Máme mesačné zúčtovanie v Magne. Spravili bilanciu, koľko sme vložili do VB a následne toto uložené odrátali od spotreby. Napr. uložili sme 207 kWh, spotrebovali 420 kWh: 420 - 207 = 213kWh, vo VB na konci mesiaca zostala 0.
@roberto1923 v magne sa to môže presúvať nonstop teraz síce v mínuse ale o chvíľu v pluse budeš viac vyrábať ako spotrebuješ
apropo ako si spokojný s časom odberu požičanej? ked ju nemôžeš brať denne 6 hod v špičke?ale musíš mať vtedy najdrahšiu na trhu od nich, porovnaj cenníky a čas pri rôznych sadzbách od iných
A este jedna otazka 🤣 mal niekto problem s prepätim ? Je tam prepätova ochrana a ako mi vravel technik je nastavena od 207v do 252v ale hadze mi tam hodnoty nad 252 nieco a fotovoltaika sa vypne a nevyraba a takto je to niekolkokrat za den a niekedy aj na dve tri hodiny
Hlavne ked nic nejde a vyraba do siete tak to vypina
Zevraj to mam riesit s distribuckou
Tak to mate dobre ked vidite aj stav VB.
U nas co sme v posobnosti SSD/SSE mame smolu.SSE nic take nema,vraj sa treba pytat na SSD a ti maju iba ten ims portal ktory akurat ukazuje v 15 min intervaloch aktualnu spotrebu alebo za den vyrobu alebo odber ale ziadne aktualne stavy vo VB tam nie je vidiet..Su tam nejake moznosti vystupov v xls ,mozno tam by som nieco vytiahol ale je to take skrabanie cez hlavu..
psv…Netusim…Uz som po tom patral ale na nic som neprisiel..Ani neviem preco vznika,nejaku presnu definiciu som nenasiel…iba nejake “porovnanie so sikmo tahajucimi konmi” cez googla ale nic konkretne ,neviem co to sposobuje..
@psv ,kdesi som cital ze iba firmam ju uctuju…beznemu cloveku vraj nie ale aj tak ma to stve kebo nikdy neviete komu sa kdesi co si zviri v elektrarnach v makoviciach a daju mi to vypapat..
Na diportal.sk tie data co presne znamenaju? 🤔🤣 napr ta spotreba to znamena co som celkovo za ten den spotreboval ci uz z fotovoltaiky a zo siete alebo len zo siete ? A tiez vyroba? To je kolko som vyrobil celkovo alebo kolko som len dodal do siete ? Lebo nesedia mi pocty z mySolarEdge app
Tam mam ze som za den vyrobil napr 20.6 kWh ale na portali je len 13.79 kWh
To znamena ze tych 6.81 kWh co chyba bola priama spotreba?
🤣 posledna otazka este a budem koncit 🙏 som v zse so sadzbou DD2 cize mam len jednu tarifu a na elektromeri su udaje o celkovej spotrebe a potom spotreba vo vysokej tarife a aj v nizkej 🤔 to znamena ze vysoka tarifa je co som spotreboval zo siete a nizka je co som vyrobil a spotreboval?
@majklsmith90 buď máš naozaj dvojtarif a zabudol si 🙂 alebo nemáš a spotreba v NT (nemeniace sa číslo, najčastejšie 0) sa ťa netýka. Číselné kódy na IMS elektromere - nemusia sa ti zobrazovať všetky:
@foox 🤣 nemam dvojtarifu a zobrazuje sa mi tam
1.8.0 334 kWh
1.8.2 267 kWh
1.8.3 67 kWh a nie je tam 0 a meni sa to 🤣
2.8.0 110 kw
0.2.2 150
Takto to tam mam 🤣