@steevenson ty si mozes pomocou programu j link SAM nastavit urcite veci, ktore sa u starsich ustredni nastavit uzivatelom nedali, napr zmena tel cisiel, priradovanie alebo mazanie pristupovych cipov atd, ale NIE NASTAVENIE SYSTEMU. ja som v minulosti namontoval xy alarmov od jablotronu, ktore fungovali na inom pricipe nez jablotron 100. aby mi 100vkovu radu vobec predali, musel som ist na skolenie a spravit test.a nemysli si,ze pri inych znackach (teraz nemyslim kinder alarmy z netu) je to ine. vyrobcovia sa riadia rovnakou pre nich povinnou legislativou.
precitaj si letak s vyhodami bezpecnostnej sim, ktoru si isto dostal s navodom a tam zistis, kolko ti bude preplatena skoda v pripade prekonania alarmu. ale urcite ti to nik nepreplati,ak nebudes mat riadnu zmluvu.
@steevenson ..kúpiš si nové auto a tiež sa budeš môcť vŕtať a "načipovať" auto v rámci záruky???? Dajú Ti k tomu aj SW??? Veď si kúpil auto za vlastné a nemôžeš do neho vŕtať??? ;-) Alarm je ale niečo úplne iné a ak sa tomu nerozumieš a napriek tomu chceš zasahovať tiež by som postupoval tak ako opisuje @ondro81...Ak Ťa vykradnú tak sa neboj Polícia si vypýta report a na ňom je všetko presne na sekundy vypísané čo si robil s alarmom..Ver tomu žiaden technik Ti do systému nebude zasahovať NIKDY ak ho Ty o to nepožiadaš, pretože ako som spomínal všetko je a bude v archíve-report..a nemyslím si že by bol taký blbý že by riskoval niečo čo by ho stálo aj pobyt za mrežami alebo iné nepríjemnosti...To Ti píšem len pre informáciu... ;-) Tak si kúp iný typ a tento predaj J-100 a nebudeš sa trápiť že si v pasci...Budeš si nastavovať čo len chceš a ako ho chceš...Veľa šťastia a zdaru :-)
Vdaka pani za objasnenie situacie, nuz tieto suvislosti som nevedel. Vramci rekonstrukcii pojde dole 6 detektorov, skusim to cez j-link deaktivovat , a ak nie volam mojho technika.. nechcel som ho totiz otravovat s kazdym zasahom do detektorov.. pozriem aj ten letak s tou bezpecnostnou sim zarukou.
Vdaka!
@steevenson Ta bezpečnostna SIM karta ti je na hovno, keď niesi napojeny na policajtov a za to sa plati. Keď nebudeš na blizku aby si mohol zasiahnuť keď sa spustil alarm, nedostaneš ani cent, lebo alarm bol funkčny. Radšej si urob dobru poistku na domacnosť.
Zdravim, potreboval by som nacenit alarm do domu. Je tu nejaky technik? Potreboval by som to uplne bezdrotovo kedze pri stavbe nemysleli na toto😀 jedna sa o dom v Miloslavove a chcem len jablotron. Dakujem. Za odpovede. Da sa to nacenit aj z podorysu alebo treba ist na obhliadku domu?
@eddieritta vygoogli jablotron cennik, najde ti 2016, ceny su zhruba podobne.
Priprav si cca 1200eur plus minus 200eur.
Detektory su cca 25eur drotove, 45eur bezdrotove, ustredna 450cca. Viac si nepamatam, ale odporucam ti navstevu technika, ti poradi kde co dat. Treba aj vidiet vysku okien v izbach, okolie, to z podorysu nevidno..
Zdravim, potrebovala by som posudit cenovu ponuku - dom 120 m2 a cenova ponuka na bedrotovy Jablotron 100 takmer 1900 eur...zda sa mi to prepalene...vedel by sa mi, prosim na to niekto pozriet pripadne nacenit? Dakujem. Viac info aj s cenovou ponukou mozem poslat do spravy...
@limik Metre štvorcové s tým nemajú nič. Ten údaj je irelevantný. Cena sa odvíja od počtu miestnosti ktoré budu pod ochranou a od nich počet pohybových senzorov. cena senzorov podľa ich funkcií (len pohyb, alebo aj rozbitie skla, s kamerou?) Budú aj magnety na okná a vchodové dvere, aby ťa nevykradli v spánku (príklad Kňažko), vonkajšia siréna, vnútorná siréna bude? Tak že tvoja cena systému môže byt 1900 €, ale aj 1500€ alebo 2500€.
Ak máte záujem, kľudne kontaktujte, prepočítame. Samozrejme celková cena záleží od počet perifŕii ako bolo spomenuté. Tiež svojim zákazníkom nedávam prístup do servisu. Majiteľ ako správca cez J-Link vie vypnúť danú perifériu. A to že bezpečnostná simkarta je blbosť si nedovolím tvrdiť. Už len pre nás ako sevisných technikov je bezpečnostná simkarta pomoc a uľahčenie práce a taktiež aj pre majiteľa. Mám prípady zákazníkov za čias keď neboli bezpečnostné simkarty ale ľudia si dávali krediť však si tam dám 50e a budem mať na dlho pokoj ale po 6- mesiacoch tých 50e prepadlo a ani ich neminuli. Potom si dávajú paušál za ktorý sa platí len keď sa prevolá alebo pošle SMS. Ale položme si otázku. Kto vám zavolá ako majiteľovi z telekomu, O2, orange že " pane váša simkarta nekomunikuje snami používate ju?" Toto sú spomínané výhody bezpečnostnej simkarty od jablotronu. Alarm neustále komunikuje s serverom jablotron, sleduje spojenie, všetko zálohuje, tj v prípade výpadku vám príde priamo z jablotronu sms alebo mail proste informácia ktorou vám oznámia váš alarm nekomunikuje kontaktujte servisného technika. Ako by ste čosi takéto zistili? zistili by ste to až pri skúške alarmu ktorá sa má robiť každý mesiac a evidovať alebo pri tom ako vám vykradnú dom, byt a vy nebudete doma a prídete na to až keď dôjdete domov z dovolenky a podobne. Taktiež pomocou bezpečnostnej simkarty viete pohodlne pristupovať do alarmu kontrolovať históriu, ovládať závlahu a zapnúť a vypnúť ochranu prípadne meniť kódy. Prípadne po novom mať v systéme priradené kamery, čo mi nepríde také výhodné lebo cena za službu je vysoká a cena za rok sa blíži k cene setu kvalitného záznamového zariadenia s štyrmi kamerami. Pre nás technikov je výhoda simkarty taká že keď nám zákazník zavolá vieme okamžite riešiť problém tj bez výjazdu sa na systém vieme na diaľku pripojiť a skontrolovať prípadne nájsť chybu.
@007tomams Aj na obyčajnú SIM kartu sa vie technik pripojiť. Stačí, ak mu dám číslo.
JA mám kartu O2 fér, je to pridružená karta k mojej SIM karte v telefóne, faktúrujú mi len za to, čo centrála vyšle, teda tých pár SMS mesačne, niekedy ani to nie.
@chrobak7 áno vie, je to možné, musíš mať povolené datové prenosy, a opísané registračné číslo ako u spôsobu pri bezpečnostnej simkarte alebo heslo, tak nejak to je nakoľko u 100 tento spôsob pripojenia nevyužívam lebo moji zákazníci sú radi keď majú o starosť menej za tie 1,99€ mesačne + 7 rokov záruka na periférie + výhoda cloudových služieb, je to nehorázna paráda keď zákazník je aj na konci sveta a pohodlne cez mobil sa pripojí na alarm a zistí že je všetko v poriadku, prípadne pohodlne vie si zapnúť kúrenie/klimatizáciu lebo za 8 hodín bude doma, otvoriť susedovi bránu lebo on je na dovolenke a majú mu doviesť tovar,,,,, atď mohol by som pokračovať.....
Ale ako sa už pýtal @danculd ako máš zaručené na 100% že ti ide GSM? keď ti nepôjde nemá sa k tebe ako informácia dostať. Nakoľko aj keď máš napr ústredňu s LAN komunikátorom tak ten je vtedy nevyužívaný a nesmeruje dáta na cloud a neodošle ti informáciu cez net ako bezpečnostná simkarta. Alebo kto ti zavolá že máš zhoršený signál na GSM? Nikto, jedine si zavoláš ty technika ak na to prídeš. Pri bezpečnostnej simkarte sú tie simkarty neustále sledované a pracovníčky z jablotronu vedia zavolať keď je nejaký problém. Prípadne aj sám cloud posiela notifikácie keď alarm stratí spojenie....
@007tomams Neviem prečo tak vehementne obhajuješ tú sim kartu od Jablotronu. Technicky neviem, ako to funguje. Ale to, čo potrebujem, na to mi stačí tá moja SIM karta od mobilného operátora. Nepotrebujem cloud. Nepotrebujem operátora.
A Jablotron ma minule sklamal svojou zákazníckou podporou.
O 5:30 ráno sa mi spustil alarm. Z ničoho nič, v noci bol vypnutý. Vypol som ho na klávesnici a o pár sekúnd sa znovu prepol do aktívneho stavu a pri akomkoľvek pohybe sa znovu spustil. Ta kto išlo dokola. Mám to aj natočené na videu. Po niekoľkých minútach vrieskania sirény som volal na zákaznícku linku do Jablotronu aj do ČR aj na SK, že čo s tým, ako to aspoň vypnúť, alebo odpojiť celý alarm, aby sa stále neaktivoval. Horko-ťažko to dvihol operátor. Ten jasné, že nebol technik, tak mi nevedel poradiť. Že skúsi zohnať nejaké technika a ten mi zavolá.
O 7 som poslal SMS elektrikárovi, ktorý mi to montoval. Sľúbil prísť po tom, čo odvezie deti do školy. Medzitým sa prestalo zapínať. Technik prišiel, pozrel video a nechápal - že s takým niečím sa ešte nestretol. Niečo resetol a povedal, že ak to bude znovu robiť, nech vypnem istič napájania, odpojím záložný zdroj. Že batéria v siréne bude ešte pár minút hulákať, ale potom prestane. Potom by sme vymenili celú centrálnu jednotku.
Z Jablotronu sa mi nikto neozval, nikto ma nekontaktoval, že ako sa chyba vyriešila. Tak neverím, že by mi niekto volal, že mám slabý GSM signál, keď mi nevedeli po telefóne poradiť pri tak banálnom probléme.
Obhajujem sim kartu preto lebo poznám jej výhody. Samozrejme je iné keď niekto chce iba informáciu a nezaujímajú ho iné výhody spojené s ňou... Čo sa týka problému tak je smutné že sa neozvali. Osobne keď mám nejaký problém tak s technickou podporou nemám problém a to som už riešil kade čo. Každopádne toto by som riešil s technikom čo vám ho montoval a nech to on naháňa v jablotrone a doloží konfiguračný súbor, výpis zariadenia a podobne. Lebo oni na základe telefonátu nevedia v podstate nič. Pokiaľ neurobia diagnostiku konfiguračného súboru a nastavení.
Dovolte mi podelit sa o moje skusenosti, mam jab100 pol roka, a zatial velka spokojnost.. system slape ako hodinky!
Mam tam zapojeny aj termostat, ovladam si nim kurenie.. mam iba pirsenzory, ale viem, ze ked zamknem dom, tak viem, ze po dome mi nikto nebeha :)
Plus som zainvestoval do CCTV, kamery hikvision.. cize si viem na dialku pozriet zaznamenane udalosti.. kazdy pohyb na pozemku je zaznamenany, a ak by niekto vosiel dnu, jablotron mi da vediet.. cctv ale nema zalozny zdroj.. ak zlodej vyhodi istice, jablotron mi da vediet.. taktiez som si nastavil zony tak, ze alarm je aktivny aj cez noc, okrem izieb v ktorych spime.. cize aj spi sa nam klidnejsie ;)
Jedinee, ci mi trochu vadi, je pomala komunikacia s termostatom, su tam dlhe odozvy...
A tiez, ak pouzivate jablotron casto, tak neplatime 10eciek, ale 15za tri mesiace.. inak skvely system, odladeny, a spolahlivo strazi ;)
A je dobre mat pristup k f-linku, netreba potom volat servisaka za kazdy vstup do systemu..
@steevenson máte ústrednú pripojenú cez 3G alebo cez LAN? Respektíve to záleží od typu ústredne. Ak je pripojená cez 3G ide to celkom svižne. Čo sa týka kamier tak kamery od hikvison patria medzi top. Montujeme ich v kombinácii s alarmom a zákazníci si to chvália. Lebo človek keď vie že je poplach tak uvidí aj reálne ci sa čosi deje. Čo sa týka UPS doporučujem doplniť nakoľko v dnešnej dobe sú zlodeji špekulanti tzv zúfalci ktorý si myslia že doma nájdu na stole prachy a urobia len bordel a vyžerú chladničku a "skúsenejší" ktorý istič vyhadzujú medzi prvými krokmi a čakajú na reakciu systému. Taktiež pomocou UPS ochránite samotné zariadenie a aj kamery. Nakoľko výpadky prúdu nemajú zariadenia radi nehovoriac o hlavičke disku ktorá takto dosť trpí.
@chrobak7 pocuj chlape, co Ta to vobec napadlo volat do Jablotronu? tebe ked nejde nastartovat octavia, tak volas do Mladej Boleslavy ci kde to teraz vyrabaju?Ved ked mi nieco na alarme zblbne, tak volam cloveka, ktory mi to montoval, ten vymeni vadnu cast a ideme dalej. a to neplati len pre Jablotron, ale pre kazdu znacku. Ak by si mal bezpecnostnu sim, tak sa na to vie pozriet z domu. Jablotron 100 je system, ktoremu momentalne moze len malo co konkurovat
@ondro81 Keď ti o pol šiestej bezdôvodne huláka alarm tak urobíš všetko, čo sa dá. Jablotron na svojich stránkach uvádza non stop zákaznícku linku, tak som volal tam. Preto mi to napadlo volať do Jablotronu. O šiestej som písal aj tomu, čo mi to montoval, ale aj keby mal zlatú SIM, tak to z domu nevyrieši. Ja som len potreboval vedieť, ako vypnúť alarm úplne. Teraz už viem, že sa to nedá. Nepotreboval som vtedy okamžite vymeniť vadnú časť. Ani neviem (ani ja ani technik) ktorá bola vlastne vadná časť. Skôr si myslím, že išlo o softvérovú chybu.
A keby ti nešla naštartovať octavia o piatej ráno, alebo ti hučala trúba a nevedel by si ju vypnúť, tak môžeš volať do predajne, kde si ju kúpil koľko by si len chcel, nikoho by si tam nenašiel. Ani svojho predajcu.
@007tomams ustrednu mam cez 3G.. len ustredna mi hlasi slaby GSM signal, 30%, lebo je ulozena v spajzi, okolo same steny.. planujem vyviest antenu mimo spajzy, aby sa zlepsil signal.. a dufam mi to zrychli tu komunikaciu s termostatom..
Ohladom Hikvision, zmeral som si odber NVR rekordera spolu s 3kamerami, okolo 25Watt.. rekorder nema chladic, ale pouzivam ten POE switch, ktory zivi kamery, a ten je bez chladica - menej hluku..
Vedeli by ste mi poradit nejaku dobru znacku UPS zdroja?
Trochu mam problem s nastavenim tej funkcie VCA, kde sa nakresli ciara, a kamera "pocita" objekty, ktore tuto ciaru prekrocia.. je tazke to nastavit?
taktiez nastavujete vystupy z NVR rekordera na jablotron pomocou NO kontaktov?
@steevenson@007tomams Inak toto od Jablotronu nechapem, urobia 3G verziu a pritom je zname, ze 3G siete sa rusia (bude len 2G a 4G, pripadne neskor 5G), takze to nema ziadnu dlhodobu perspektivu. Nechapem, preco neurobili rovno 4G verziu.
@steevenson skúsil by som dať tú anténu. máš ústredňu aj s LAN komunikátorom? Čo sa týka tak rekordér by mal mať chladič len na chipsete čo nevidím ako problém. demontúvame DVR ktoré majú aj 8 rokov od hiku a pekne bežia.... Používame túto UPS prípadne iné od nich a neni problém. https://www.cyberpower.com/eu/cs/prod...
to VCA poziem na firme na kamerách nakoľko toto nastavujeme výnimočne. Používame buď nepretržitý záznam alebo pohybovú detekciu. Tam človek vie kedy bol pohyb a podobne......
Výstupy občas spájame s alarmom záleží od zákazníka nakoľko sú to ďalšie peniaze naviac. Občas mi to príde zbytočné aby mi alarm posielal neustále informáciu že mi behá pes po dvore keď je zablokované v určitej zóne. ;)
@danculd - na školeniach nám hovoria že to ešte potrvá pár rokov dokedy 3G zrušia. Riešia preto 3G lebo 3G nieje energeticky náročné, a v podstate je ním pokrytých min 95% Slovenska. Čo sa o 4G nedá tvrdiť samozrejme sa to zlepšuje. A spýtam sa takú otázku, je potrebné pre alarm 4G? alebo 5G? Však sa nad tým zamyslite, alarm posiela informácie o veľkosti pár bytov na server, tj reálne ani rýchlosť 4G nevyužije. Ide skôr o to že pri 3G dokáže alarm posielať SMS a volať a dátovať súčastne. čo prí 2G nedokáže tam buď volá, posiela sms, alebo dátuje ale nie nikdy naraz. A to že alarm pošle fotku o veľkosti pár 100kb je zlomok sekundy pri 3G a ako ďalšia vec je že oni tým že dávajú LAN komunikátor tak tieto prenosy vedia zálohovať a urýchliť cez cloud. Doručenie notifikácie cez cloud rýchlejšie ako odoslanie SMS.