Alarm Jablotron 100

Zobraz úvodný príspevok
Ak tu má niekto jablotron 100, prosím koľko Vás stáli všetky komponenty resp. cela ponuka na rodinný dom?
Odpovedať
@rapidko ja mam v plane UTP kabel, len z jedneho jedineho dovodu. a to je rezerva, ked sa niekde, nahodou, niekedy, poskodi nejaka zila. budem mat k dispozicii dalsie 4. urcite chcem vsetko co sa da riesit kablovom. bezdrotu sa chcem vyhnut mam este otazku, ako sa robi to uzatvaranie hlavneho privodu vody, plynu, atd. je k tomu potreba nejakych specialnych ventilov? akych? pod akym nazvom to hladat?
Odpovedať
@pavol_12 obcas to pomoze,ale ak sa dobre natiahne slucka, s tým ze sa vrátis naspät do ústredne, tak ziadnu rezervu zil netreba. rezerva bude druhy kabel co ide z útredne. základe je pred omietkami dobre fotit a ak sa bude niekde nieco vrtat a nieje si clovek istí, tak pozriet fotky :) tie ventily napr. http://www.solenoid.sk/
Odpovedať
Ako sa montuje kablovy magneticky kontakt do okna a kade sa vedie kablik od neho?ci ich treba montovat zarovno montazou okien?
Odpovedať
@cveno vedie sa cez ram, zabudovany by mal byt uz pocas vyroby, vyvod sa upravi pri osadzani okien
Odpovedať
@cveno My sme to mali ako sucast kovania a bolo to namontovane priamo vo vyrobe. Jedine co sa nas pytali, ci chceme aby sa dala otvarat vetracka a kontakt ostal zopnuty alebo ci uz pri pohybe klucky a este zavretom okne ma rozopinat. Ked nam namontovali okna, tak z ramu pod kazdym otvaravym kridlom viedol 4-zilovy kablik o dlzke cca. 3m a ten sa pripajal na rozvod alarmu.
Odpovedať
@danculd ďakujem tak pri objednávke okien im poviem ze chcem dorobiť tie magnetické kontakty?
Odpovedať
@cveno Ano, a rovno si vypytaj aj specifikaciu tych kontaktov aby si vedel ci ti to bude vyhovovat.
Odpovedať
@danculd a ako zistím že budú :-)
Odpovedať
@cveno Nerozumiem....
Odpovedať
@danculd no ze ako viem ze mi budu pasovat,aby som im dopredu povedal.Alebo ako im mam povedat typ alarmu a nan magneticke kontakty?
Odpovedať
@danculd neviem aku specifikaciu ti daju ale pokial viem tak od okenneho kontaktu ide 4-zilovy kablik kde 2zily su NO a 2 zily NC kontakt. pre alarmy sa pouziva bezpotencionaly kontakt takze si myslim ze ziadnu specifikaciu ako napr prudovu zatazitelnost atd netreba
Odpovedať
@cveno Aha, no elektronicky pasovat budu ale myslel som, ze ci ti bude vyhovovat funkcionalita, teda kedy sa bude kontakt rozpajat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nejaký technik v okolí žiliny čo by mi dal CP na jablotron
Odpovedať
@cveno Ja som tiez zo ZA. Mne robil alarm Marek Hornik z Kuneradu. Dufam, ze neporusujem ziadne pravidla ak tu prsknem kontakt: http://www.telesys.sk/kontakt/ Spokojnost na jednotku, co nevedel (celkom som ho vycvicil, zapotil sa pri mne :-)) tak zistil hned v Jablotrone.
Odpovedať
@danculd ďakujem budem mu písať
Odpovedať
Ahojte, mate niekto skusenost s integrovanymi magnetami v oknach a dverach, Maco to ma pod nazvom MACO–Tronic. Nekazi sa to?
Odpovedať
@pavol_12 Ano mame. Nie, nekazi, ved co by sa tam aj malo pokazit?
Odpovedať
@danculd dobre vediett. a ak sa mozem spytat, ako to reaguje? na otvorenie vetracky, ci celeho kridla? ci si mozem vybrat polohu toho magnetu?
Odpovedať
@pavol_12 Odpoved v poste.
Odpovedať
@mirkif ak chces usterit pytaj si ustrednu ja 101 kr. Na taku malu instalaciu je 106kr pravdepodobne zbytocne drahsia. Ak si to nevyzaduju iste okolnosti.
Odpovedať
Taktiež montujem alarmy, samozrejme mám licenciu od PZ a aj certifikát od jablotronu na úrovni expert. Alarmy robím v okrese Púchov. Ak by mal ktosi záujem rád pomôžem a poradím :) @janka48 Osobne moc neodporúčam variantu 101KR z dôvodu toho že ak chcem zákazníkovi spraviť alarm tak ako má byť podľa normy, a má vydržať 12h zálohu pri výpadku eleketrickej energie tak je to s "malou" ústredňou nereálne ak zákazník požaduje zavlažovanie, a x ďalších vecí, Pri použití RF modulu reálne viem využiť cca 80mA odberu z ústredne pri výpadku.....
Odpovedať
@janka48 To bolo pred 4 rokmi.... ;-) len tak mimochodom. 8-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, Bol mi nainstalovany jablotron 100, a technik mi pred instalaciou vramci oboznamenia povedal, ze si budem moct system rozsirovat, nastavovat aj sam.. Realita? Chcem si pridat senzor, povedal mi ze potrebujem si stiahnut software F-link. A TU SOM ZISTIL, ZE TEN SOFT NIE JE DOSTUPNY PRE ZAKAZNIKOV, IBA ICH TECHNIKOV???? ]-( ]-( ]-( V praxi to znamena, ze si kupite system za 1200, a nemozete sa ho dotknut, konfigurovat vam ho moze iba niekto s jablotron licenciou.. Opravte ma ak sa mylim, ale ak je to tak, tak to beriem ako podvod! Preco si nemozem ovladat system za ktory som zaplatil??? V dostupnom softe j-link sa neda nastavit nic.. Prosim o pomoc, som neskutocne nastvany momentalne...
Odpovedať
@steevenson ano mas pravdu. Musis si vsak uvedomit ze technik ktory ti montaz vykonaval je zodpovedny za funkcnost systemu. Ta je zarucena jeho odbornou sposobilostou ako aj licenciou technickej sluzby ktorou ruci za vykonanu montaz. Ty ako uzivatel bez znalosti systemu a niekedy pomerne zlozitych nastaveni roznych pg vystupov by si jeho servisnym pristupom do systemu mohol rozhasit vsetky nastavenia ktore on vykonal. System je samozrejme rozsiritelny s technik ktory ti montaz vykonaval urcite nevypyta od teba majland ked sa s nim dohodnes ze si vsetko nachystas a on to ken pripoji a naprogramuje. Dokonca to vie naprogramovat aj cez vzdialenu spravu ak je presvdeseny o tom, ze si sikovny a vsetko si spravne zapojil.
Odpovedať
@steevenson Ja mam Jablotrom 100 a F link mi do notebooku nainštaloval môj elektrikar čo mi system montoval. Keď som maloval a potreboval dať na chvilu preč pohybovy senzor pripojil som si notebook a prepol system do servisneho modu. Keď som vymenil jeden pohybovy senzor za senzor s kamerou tak mi cez telefon dal pokyny čo mam urobiť aby to fungovalo. Teraz už mam system prepojeny s Inels a cele cez verejnu IP adresu pripojene na intrnet a vie mi to nastaviť aj z domu bez toho že by tu musel prisť.
Odpovedať
@bufo takze servisak zodpoveda za instalaciu.. ok, ale platil som to ja. Su tam moje peniaze, a ja som vyplatil toho technika. Takze som si kupil nieco, co vlastne stale patri jablotronu?? Keby som to vedel na zaciatku, jablotron si nedam.. je to velky oklam. Nie kazdy vie programovat, ale najdu sa aj taki.. preco si nemozem sam ovladat system ktory som si kupil?? Co znamena ze technik je za tu instalaciu zodpovedny, ze ked ma vykradnu jablotron uhradi skodu?
Odpovedať
@ruren vdaka za odpoved, cize k instalacke sa da dostat.. o to mi ide, ideme stierkovat dom cely a ku kazdemu senzoru mam volat technika aby ho dal dole?? A este aj nejake zmeny v zonach chcem spravit, daco popridavat.. zaplatil som si to, tak chcem aj pristup k nastaveniam mat
Odpovedať
@steevenson Ale to je pri (lepsich) alarmoch uplne bezne ze nemas pristup do servisneho modu, predsa len ked ma vyrobca garantovat bezpecnost tak nemoze dovolit aby sa v tom "kazdy" hrabal, nakoniec by im to mohlo hooodne posramotit meno a pritom by v tom boli nevinne. Ale na to aby si prepol alarm do servisu nemusis instalovat F-link. Da sa to jednoducho aj cez klavesnicu, len ti musi technik prezradit PIN.
Odpovedať
@steevenson Ty si to predstavujes trochu ako Hurvinek valku. Medzi tebou a instalacnou firmou, ktora Ti montovala alarm, musi existovat zmluva, existenciu tych zmluv pravidelne kontroluje specialne oddelenie policie.Ak ti firma namontuje alarm, ruci ti za jeho funkcnost. J-link je program, ktorym dokazes upravovat len male percento veci, ktore vyznamnou mierou nijak negativne neovplyvnia funkcnost alarmu a ak by aj ano, bude o tom zaznam v historii. Tvoj servisak robi spravnu vec a sice chrani tvoj alarm pred tebou samym. Ved aj poistovna, ktora ti poisti dom by asi mala vazne vyhrady voci zabezpeceniu, do ktoreho by zasahoval niekto odborne nesposobily.Pri stierkovani musia ist cidla dole.tak zavolaj svojho servisaka,nech ti to demontuje a neskor opatovne namontuje aj s pozadovanymi zmenami v nastaveni.Ak by si bol moj zakaznik a zacal na mna vytahovat reci typu : ja som si za to zaplatil a ty si ma oklamal, podviedol atd, spravil by som jednoduchu vec, zrusili by sme medzi sebou zmluvu, ty by si to podpisal mne, ja tebe, zmenil by som ti servisny kod na hodnotu z vyroby a viac by sme sa nevideli, mohol by si si s tym robit, co len chces a ja by som mal o jedneho zakaznika, co sa chova ako trucovite decko menej
Odpovedať
@ondro81 ano. Ale keby si mi pred kupou povedal, ze si to budem vediet nastavit aj sam, a potom zrazu ze nie, co mi ktomu povies? Stale opisujes neiaku zaruku, zodpovednost a podobne veci. Ked ma vykradnu, ako sa to dotkne jablotronu a toho technika co mi to montoval? Dostali ste ma do pasce, z ktorej niet uniku, bolo mi slubene nieco, co sa neda.. dakujem Jablotron!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?