Vysoká záloha pri kúpe domu

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim. Planujeme kupu domu v hodnote 85 000 ale majitel pozaduje zalohu v sume 15 000. S tym ze chce podpisat kupno predajnu zmluvu, a celkova suma musi byt vyplatena do konca aprila. Financovat by sa to malo z predaja bytu + hotovost + pozicka od rodiny.Dom nejde cez realitku.Nieje to az podozrivo vysoka zaloha??Alebo je to bezne?
Odpovedať
1
2
@kaktusik007 tym som vlastne chcela povedat ze ohladne zmluvy by som sa s tým panom vedela ešte dohodnut, ale ..ale.
Odpovedať
Preco nakoniec? My sme podobne kupovali pozemok. Najprv bola zmluva o buducej zmluve. Uz si ani nepamatam, ci sme pri nej nieco platili..mozno max.2000. Bola v nej vsak klauzula, ze v pripade neuzavretia kupnej zmluvy a splnenia dalsich x podmienok (tie musel splnit predavajuci -ohladom vybavenia pozemku) by sme bud my, alebo on platili pokutu 50000€. ..pomerne likvidacne, biem, ale on si chcel byt isty, ze to kupime a my zase, ze to nepreda niekomu inemu, lebo keby tam bola len pokuta 2000, tak by nas kludne niekto mohol preplatit. Viem ze hodnota zmluvy na SK je obcas zdrap papiera, ale... Cele -az do uzavretia KZ to trvalo viac ako pol roka.
Odpovedať
Jedna vec sa mi na tej zmluve nepaci a trval by som na tom, aj kebyze to stoji nejake peniaze navyse.. Je tam uvedene, ze vklad moze prebehnut az vtedy, pokial budu mat peniaze predavajuci na ucte. Trval by som na tom, aby peniaze (100%) boli drzane tretou osobou (notar/pravnik), dokial nebude riadne zapisany vklad. Ak sa totiz nebude katastru nieco pacit, tak vklad moze odmietnut a nasledne to bude na dlhe lakte, ked uz bude mat predavajuci peniaze v rukach.. a mozno aj minute.. Aj ked sa kupuje na hypoteku, tak banka nevyplati peniaze, dokial nieje na katastri zalozna tarcha a vkladova plomba..
Odpovedať
@katuska78 to bolo ferove, co ste teda mali v zmluve, aj ked likvidacne :) ale tu bola uvedena pokuta len voci nam ako kupujucim...nefeeeer...ale to by sa snad dalo tiez vyriesit...dom mali kupovat nasi, a ty sa bola tej velkej zalohy, že by o nu nakoniec neakym sposobom prisli...ja som skor zato ze by sa to dalo, oni skor nie...takze tak
Odpovedať
@cache suhlas...
Odpovedať
žiadne peniaze kešom -len cez uloženie u notára apod. pri zmene situlácie sa ťažko peniaze dostavaju speť
Odpovedať
Profilova fotka
@janka0025 mozno predsa len je to dobre ze to nakoniec tak dopadlo :-) ono vsetko zle je na nieco dobre.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?