Vitam Vam vsetky v novej teme kedze tema stavanie a prerabanie uz nepatri na konika ale na strechu rozhodla som sa zalozit pre nas tuto temu. Vitane uz ale vsetky novembrovky :-)
tara...hodím, ak bude viac času. Ozi uži si víkend na Kysuciach ;-) Niekedy ak zase prídeš môžeme sa aj stretnúť a pokecať o našich ratolestiach a vilách x-)
quitka - dik ;-) a jasne ze sa mozme stretnut budem sa tesit :-). A tabulka je na http://www.sfrb.sk/informacie.html
sisa - vy musite mat najmenej 21 489 Sk - cize muzov prijem + tvoj rodicovsky prispevok + pridavky na deti + vyzivne co dostavas na deti od tvojho ex...nevyjde vam to? Ono aj zalezi ci mate nejaky uver alebo nieco na splatky...
cafte baby, stavitelky, my sme doma prave v stavitelskej letargii, lebo uz mame pozemok, ale mame dost neprijuemneho suseda, co sa chysta odhradit si cast nasej zahrady, este sme ani nezacali a uz komplikacie, tak sme dnes rozoberali, ci sa vobec do toho pustime.... fakt obdivujem vsetkych stavitelov..je to dost narocne nielen na financie, ale aj na nervy :-/
tara, pisala si, ze ste prekopavali cestu kvoli IS...koho ste museli ziadat o povolenie a spravili ste si to za vlastne? lebo nas to pravdepodobne caka tiez..vsetko mame vzdialene tak 150m..
projekt este nemame celkom ujasneny, ale paci sa mi nieco take http://prodom.sk/?p=projekty&project=...
alebo v chalupkovejsej verzii http://www.dumjednimtahem.cz/index.ph...
potrebujeme nieco uzsie, lebo mame len 14m sirku..
Caute :-)
tak uz sme spat z Kysuc.
deni - pekne domceky ste si vybrali, mne sa pacia obi dva ;-) . Ziadali sme obec, posielali sme ziadost na obecny urad na rozkopavku cesty, spytam sa muza na podrobnosti a napisem ;-) . A ten neprijemny sused...my sme sa tiez bali jedneho suseda co mame ze bude robit problemy...muz isiel za nim este predtym ako sme ziadali o stavebne povolenie, ukazal mu projekt a porozpraval sa s nim a ziadne problemy nerobi :-) . Ale ludia su hocijaky...a preco si chce ohradit cast vasej zahrady? Ved to je protipravne ]-( ]-( ]-( . No ja by som to naschval nenechala tak, vsak co vam ma co siahat na vas majetok? Troska odveci, nie?
deni - tak co sa tyka rozkopavky tu ziadost na obecnom urade sme vraj nemuseli davat (muz tam s nou isiel ale starosta mu povedal ze netreba). V tom case sa akurat dedina chystala opravovat cestu a chodniky tak sme cestu rozkopali a oni ju opravili za obecne takze sme mali stastie :-)
tara, dik, to ste mali naozaj stastie s tou cestou, lebo inak je vraj stavebnik povinny opravit cestu na svoje naklady :-| ... to, co potrebujueme prekopat my, je len taka polobetonova cesta k RD, tak snad sa so starostkou nejak dohodneme...
a ten sused....hranica medzi nasimi pozemkami nie je priamka, ale taky schodik, take Z s pravymi uhlami a on furt nieco melie o staej mape, kde je to zarovno...ale kaslat na staru mapu, ked v katastri je Z, on si to kupil podla terajsieho katastra, tak by to mal respektovat...sak podla starej mapy aj v Rakusko-Uhorsku moze byvat...
No len je to clovek, ktory nerespektuje nic, stavia tam nacierno, bez povolenia, elektriku ma nacierno...a este sa s tym chvalil..tak mam pocit, ze aj zahradu si bez pardonu ohradi ako sam chce...takze ideme urychlene budovat plot...
deni - to musi byt dobry somar ked sa s tym este chval :-N :-N :-N i...ale dobre ze to viete, aspon ho budete mat v pripade potreby cim vydierat :-D :-D :-D. A jasne nedajte sa, drzim vam palce ;-). A so starostkou sa urcite dohodnete, nas starosta je strasne zlaty, nerobi ludom problemy :-). A nemate ziadne siete na pozemku resp. na hranici pozemku? My sme nemali nic, vsetko sme museli dotiahnut :-p
ani my nemame nic..vsetko tak 150 m, teda vodu a el, plyn v dedine nie je a odpad sa buduje...ale do 2-3 rokov snad dobuduju..
dufam, ze sa to s tym susedom nejak v mieri vyriesi..my s muzom se nekonfliktne typy, nevieme sa mstit, ani robit zle, ale zase ked sme v prave, tak si nedame skakat po hlave..
deni - my sme tiez nkonfliktne typy ale vyuzivat by sme sa tiez nenechali. Neboj sa urcite to nejako v klude s nim vyriesite ;-) . Co sa tyka sieti tiez sme nemali nic, muz musel dotiahnut vodu, elektrinu, plyn a aj kanalizaciu. Chvalabohu to uz mame za sebou :-) . A kedy planujete dotiahnut siete?
tara, mali sme v plane este tento rok tu el a vodu, uvidime, ci sa to podari...obec ma v septembri rokovat, ci z na opacnej strane nasej ulice zriadi komercne stavebne parcely, tak mozno nam tie media nakoniec pritiahnu za obecne ..vsetko je ale este vo faze rokovania a to moze trvat dlho...takze teraz mame prioritu plot :-), potom oberieme dake jablka a slivky, co sa nam urodili :-) a cas ukaze, co dalej..
este som sa chcela opytat, ako hlboko ste museli dat kable pod tu cestu?
:-p :-D, servus, tak si ma spoznala :-D, kukam, ze si vo fore hyperaktivna, to sa mi rata.....uz som sa do toho dostala i ja. Su tu zaujimave prispevky.
Moni zbieram infosky ;-) . Inak pytala som sa svokry na ten kataster Senec a povedala ze nepozna nikoho kto si teraz vybavoval LV tak Ti moc neporadim :-( . Ozaj uz ste sa tam dovolali?
ahojte babenky,
my sme si museli všetko robiť sami, pozemok máme dlhý okolo 100 m, takže sme musel kúpiť kábel a elektriku ťahať taký kus sami, lebo stĺp je práve na druhomkonci ako budú hodiny, takže cez celý pozemok :-( vodu sme si dali navŕtať studňu, a cestu sme si bagrovali tiež sami a tá je tiež do kopčeka, takže makačka 8-( ale čo už, ked tu sa nám to páči ;-)
caves quitka :-)
to ste sa tiez namakali ked ste to mali tak daleko :-p . My sme skoro vsetko okrem elektriny tahali z druhej strany cesty, len elektrina bola na tej strane kde je dom...A ako pokracujete? Co mate nove na dome?