@lucinkao Je to trochu drahsia technologia - doska na penovom skle a este k tomu v AT, kde je cena prace vyssia. Staviame s partiou zivnostnikov; keby sme stavali s firmou, tak nas to vyjde este o cca 6tisic viac.
Ahojte stavebnici, ak mozem tak sa tiez pridam k diskusii. Na jar sme sa konecne tiez pustili do stavby. V pondelok sme robili hornu deku a buduci tyzden planujeme pokracovat s podkrovim. Dufam ze pocasie dovoli.
8-)
@pancake ..teraz pozerám, že idete prerábať...držím vám palce..my sme pôvodne tiež chceli prerábať, ale potom sme kúpili v tej Slávnici 2000 štvorcov za celkom rozumnú cenu tak sme si povedali, že to zas nie je až tak ďaleko...
...nemôžeme zohnať niekoho na vŕtanie studne....viacerí nemajú čas...ďalší sľúbil pred 2 mesiacmi, odkladal a odkladal a teraz pre istotu už ani nedvíha telefón a dorazil ma ten čo chce 80e za meter....nemáte nejaký typ na solídneho studniara?...okres IL...
@andreadca my uz studnu máme, tak sme nikoho nehladali. len nám ju musí zfunkčniť otec :-D
a neprerábame. ideme v pondelok zbúrať ten dom a stavať na novo. takze aj projekt aj všetko máme uplne na novo a plus na to musíme zbúrať starý dom a na to isté miesto budeme stavať novy :-)
@koriencok neviem ani som nepočula. viem že v pruskom sú dve píly ale to je všetko
@andreadca - ahoj. my mame cloveka co naraza studnu. Robi to nejakym elektrickym vibracnym sposobom. Pyta si 10e od hodiny a on si sam frezuje aj horty. Inac najlacnejsie hroty maju v Sestave v DCA - cca 25e....inde v okoli (tusim v Sestave v boelsove ci kde je tak tam je za ten sami hrot cena 50e).
Ale ak chcete vrtanu studnu tak nepomozem. Teoreticky je este jeden clovek s Luborce ci s kade a ten si pyta nejakych 50-60e za meter.
A tam isto treba si uvedomit ci chcete vrazat tolke peniaze do ponorneho cerpadla alebo kupite nieco do 400e....
@adam_janka ..ahoj..ten spôsob, ktorý popisuješ nám nevyhovuje, lebo musíme vŕtať do min hĺbky 12 - 15m aspoň tak mi to bolo vysvetlené....ale aj tak vďaka za ochotu....
@mom3 my budeme mat v izbach zavesny sadrokartonovy system av obyvacke a a kuchyne bude strop otvoreny ale neviem si to predstavit co t je :-D necham sa prekvapit
@lucinkao Ahoj, dokoncujeme pivnicku, ktora bude mimo domu. V nej uz mame vyvrtanu studnu - tu vyuzijeme na polievanie, splachovanie WC a pranie. Vcera nam doviezli Ytong, tak buduci tyzden zacname tahat mury. A vy ako? :-)
@pancake :-D aj mne :-) som nechapala, to na takej malej ploche ma byt cely dom???? uz ked boli mury tak to bolo v pohode, aj ked pravdu povediac uz by som chcela vacsi :-D (mame 10x13)