Odpoveď na príspevok od terry25:
ale ja som sa pytal ma pocasie :)))) ci bude dazd… @terry25 ako vidim, s tebou skoda diskutovat. Co nepovies ty to su dristy. Kup s dazdnik, gumaky a na dvore sprav poriadnu drenaz aby ti tam voda nestala. Cau!Odpoveď na príspevok od zita19:
@terry25 kiez by mali pravdu, ze bude tolko prsat… @zita19 ak bude prsat, ziadny problem. Spravim na pozemku siet drenaznych rur a vsetko odvediem do potoka. Nech sa zleje do mora. Bye. A kedze mam velke ego, chcem si aj uzivat, nielen pozerat spod strechy na uprsane pocasieOdpoveď na príspevok od wheel:
Ja nespochybnujem ziadny dopad na planetu. Ale ko… @wheel genialne! Ale to pisem vyssie.....kazdy len dolezito drista, no nerobi nic preto, aby bolo lepsie.Odpoveď na príspevok od lubk0:
@terry25 hej hej, hnusných vedcov nám netreba 🙄 … @lubk0 Áno ale treba sa aj prizrieť, kde tie enormné prírastky percent ľudi pribudli. Na prvom mieste Afrika a až po nej Ázia. Populácie na týchto kontinentoch za posledných 50 rokov vzrástli niekoľko-násobne... Severná Amerika a Európa vzrástli v úplne mizivom percente.Odpoveď na príspevok od terry25:
a stop! Bavime sa o predpovedi na leto. Aktivisti… @terry25 ja sa na ziadne dlhodobe predpovede nespolieham. aj ked si pozeram pocasie na viacerych apkach, tak sa nie vzdy predpovede zhoduju. cize tak maximalne dva tri dni dopredu. orientacne sa da tym riadit, ale na sto percent isto nie.Odpoveď na príspevok od toky1:
Tušil som, že to takto v tej diskusii dopadne. :-) @toky1 Ano, ale vzdy moze byt diskusia prinosom, aj ked nie priamo v urcenej teme a podla "ocakavania". Ked chce naozaj vediet, kolko bude prsat, mohol by to vediet, ale nie na zaklade rozumu, vedy, analyz pocasia... (Tak ako aj "zvierata" vedia, co maju kedy robit.) Dalej je to zbytocne rozvijat.Odpoveď na príspevok od durino:
Toto, co tu pisete o zmenach, je pravda. Ale vela… @durino Teba je tu - na MS, naozaj škoda.... Tvoj tetan je nevyužitý... 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@durino Teba je tu - na MS, naozaj škoda.... Tvoj… @petersd Ked informacie, ktore tu pisem, pomozu aspon niekomu (a posunu ho trochu inde - za hranice "bezneho cloveka"), splnilo to svoj ucel - pomaham celku. Viem, ze kazdy to nepochopi, ale kazdy ma svoju cestu...Odpoveď na príspevok od terry25:
ale ja som sa pytal ma pocasie :)))) ci bude dazd… @terry25 a vcul bud mudry https://www.imeteo.sk/spravy/prva-pro... nadpriemerne teploty a sucho. Gumaky ti netreba ale budes mat pekne pocasie na kopanie drenazeOdpoveď na príspevok od pircuk:
@duzu No musim ta sklamat, ale januar 2025, napri… @pircuk v BR sú 2 meteo, i na nete aj ked nie sú tu dávno tak podľa nich istotne,najteplejší január bol na slovensku 2007 ale nie v BR, všade na nete sa BR uvádza viac ako najchladnejšie miesto rekord január1968, posledný rekord v zime 2017 január viac ako 20 dní v kuse bola najnižšia teplota pod -25,našiel si niekde iné info?a to som rodený BR už kopu rokovOdpoveď na príspevok od terry25:
@zita19 ale takato predpoved nebola roky. Robim … @terry25 no vidíš a u mňa len mrholilo a stále všade veľmi sucho denne chladné rána ale celý deň úplne jasno a teplo, bez jediného mráčka a v Španielsku povodneOdpoveď na príspevok od duzu:
@pircuk v BR sú 2 meteo, i na nete aj ked nie sú… @duzu no prezradím ti, že najteplejší január bol na väčšine Slovenska v roku 2023, čiže 2 roky dozadu. a to určite aj v Brezne. Január 2023 - priemerná teplota +0,9°C Január 2025 - priemerná teplota -0,8°C Január 2007 je aktuálne na 2 resp. 3 mieste najteplejších, v niektorých lokalitách, hlavne na Ponitrí, je až niekde na 3-4 mieste. Takže takáto je naša ľudská pamäť selektívna :)Odpoveď na príspevok od wheel:
@duzu Ja by som to az tak tragicky nevidel, april… @wheel akurát teraz všade len minimum snehu,a Mara poloprázdna ,všade sa dá lyžovať len tam kde sa zasnežuje, prvý rok že sa nedá lyžovať na prírodnom snehu nad Skalnatým plesom a tam zasnežovať nejde ako napr v JasnejOdpoveď na príspevok od pircuk:
@duzu no prezradím ti, že najteplejší január bol … @pircuk daj odkazOdpoveď na príspevok od wheel:
@dedo758 Nejaky uz len bude. Mara je moj druhy do… @wheel lenže na Mare už roky nejde voda zo spodného jazera naspäť ako niekedy na začiatku, v pracovné dni ide len 8 hod doobeda a cez víkend nejde vôbec, teraz má funkciu prečerpávania Čierny váh asi 3 roky dozadu sa dalo ísť autom k hornému jazeru , čistilo sa úplne prázdne krásne výhľady ,vlani som chcel aspoň k spodnému jazeru ale hrozne rozbitá cesta , jazdia tam kamiony s drevomOdpoveď na príspevok od terry25:
@lubk0 keby si sledoval dianie, mnoho nvych studi… @terry25 ou ... To porovnanie "sóje" a "kráv" je krásne :) Zabúdaš na jeden podstatný fakt ... Rastlinnú stravu vypestuješ a priamo nakŕmiš človeka ... Jednoduchý reťazec, na pôde zasadíš niečo iné a takto ideš do kola ... Ak chceš nakŕmiť človeka červeným mäsom, potrebuješ pomerne dlhú dobu chovať, resp. kŕmiť kravu, než dosiahne svoju jatočnú váhu. Takže zaberieš tak 3x väčšie množstvo poľnohospodárskej pôdy na to, aby si vypestoval potravu pre kravu, spotrebuješ tisíce litrov vody, aby mala čo piť, tú kravu následne odchoval, zabil, rozporcoval a doručil spotrebiteľom ... Reálny aktiviste nevolajú po tom, aby boli všetci vegetariáni, volajú potom, aby sa spotreba takéhoto mäsa obmedzila, čo je podľa mňa úplne v poriadku, lebo už základná logika hovorí, že to veľmi citelne vyčerpáva prírodné zdroje ... Emisie sú len ďalšia vec do skladačky ... Takže hej, paradoxne, ak by sme namiesto hovädzieho jedli 1 k 1 sóju, určite by to k šetreniu zdrojov riadne citelne pomohlo :) Aj keď teda, takéto odporúčanie, že sója je riešenie, som teda v relevantných zdrojoch ešte nepočul ... PS: Opýtaj sa svojich starých rodičov, ako často jedli vo svojej mladosti mäso ... Vážne, jednoduchá otázka ... A teraz si pozri, koľko krát ho má dnešná generácia na stole každý jeden deň ... To je to zvyšovanie spotreby, ktoré je vo svojej podstate nebezpečné ... A som si celkom istý, že tento "komfort" aký tu máme dnes bude o pár desiatok len nostalgickou spomienkou ...Odpoveď na príspevok od durino:
@petersd Ked informacie, ktore tu pisem, pomozu a… @durino mne sa tvoj príspevok páčil. To je to, čo píšem, že všetci dristajú, no planéta sa plieni ďalej. Už len to, ako sa všetci tešia na ďalší a ďalší supermarket, ktorý nielen zaberie plochu úrodnej pôdy, ale zničí aj meander na ňom, ktorý sa premení na rovný, betónový kanál. Ako sa správa aj nadmerné množstvo vody v meandi vieme.Odpoveď na príspevok od zita19:
@terry25 a vcul bud mudry https://www.imeteo.sk/s… @zita19 no vidíš, dobrá predpoveď. Konečne teplucko 🥰 I keď imeteo neverim ani nos medzi očamiOdpoveď na príspevok od lubk0:
@terry25 ou ... To porovnanie "sóje" a "kráv" je … @lubk0 to čo píšeš je pravda. Ale aktivisti volajú po úplnom zákaze chovov. Zloženie červeného mäsa je dôležité pre náš organizmus, to tvrdia zase odborníci na výživu, takže považujem aktivistov za zvrátených. Južná Afrika....od Kapskeho mesta sa prejdi na sever. Celá krajina je jedno veľké stádo hovädziny. Prirodzene spasaju pasienky. U nás funguje chamtivosť a dotácie a tak sa lány lúk kosia....za dotáciu. V prvom rade sa u nás zmenili pomery a teda je brutálny úbytok pastvisk. Áno, chov sa stal náročnejším ale hlavne preto, že sme ako ľudstvo k tomu prispeli. V NR kraji som za socíku videl množstvo kráv popri cestách. Dnes? Len polia - repka, slnečnica. Náročné plodiny aj pre pôdu. Dobré na biznis ako prísada do palív. Aby sme zastavili vývoj, museli by sme ako ľudstvo zmeniť všetko nové na pôvodné. Stačilo by brať vážne odborníkov, ktorí prednášajú na univerzitách, vydávajú publikácie, majú za menom napr. CSc. Nie aktivistických, rýchlokvasených vedcov.Odpoveď na príspevok od terry25:
@lubk0 to čo píšeš je pravda. Ale aktivisti volaj… @terry25 neviem, kde si prišiel k názoru, že červené mäso je potrebné ... Naopak, už aj WHO, ktorému to trvá všetko naozaj strašne dlho, zaraďuje červené mäso do zoznamu 2A ako možný karcinogén pre ľudské telo a odporúča jeho veľmi striedmu spotrebu ... Spracované mäsové výrobky (tj čokoľvek, mimo čistého surového mäsa) sú už normálne registrovaný karcinogén. Nemáš problém, ak ho ješ normálne ... Máš problém, ak ho máš na tanieri X krát denne, každý deň :) Ťahať požiadavky aktivistov do extrémov je nezmysel ... To nemá zmysel takúto diskusiu vôbec riešiť :)Odpoveď na príspevok od lubk0:
@terry25 ou ... To porovnanie "sóje" a "kráv" je … @lubk0 Opýtal som sa starých rodičov ako často jedli mäso. Len v nedeľu hydinu. Občas údené po zabíjačke svine (teda ale to asi moc zdravé nieje). Hovädzie vôbec.Odpoveď na príspevok od lubk0:
@terry25 ou ... To porovnanie "sóje" a "kráv" je … @lubk0 až do svojich 15r som bol krmený len tým čo sa vôbec dalo u nás dopestovať, takže mäso sme mali väčšinou až od jesene a cez zimu a všetke potraviny podľa dnešného hodnotenia bio kvalita, všade len mašľný hnoj, ako to že sa doba prežitia v zdraví stále predlžuje ked sa teraz väčšina tak nezdravo stravuje? teľacie a hovädzie mäso je u nás najdrahšie takže ho kopa chudobnejších má len sem tam a väčšina len kuracie a bravčové ktoré sa chovajú krátku dobu s výdatnou pomocou rôznych rýchlo rastúcich látok, teraz je problém prevážať mäso a tak nám ostane asi jahňacina doma na Veľkú noc @toky1 a čo boli u nás kravy posvätné? väčšina býkov len na porážku a stré kravy tak na vývar , kopa dediny bola rôznych príbuzných a ked sme niečo zabili zjedlo sa takmer všetko a to sa niekedy páslo na rôznych pasienkoch všetko , i bravy nie len kravy, ovce apodOdpoveď na príspevok od terry25:
@zita19 no vidíš, dobrá predpoveď. Konečne tepluc… @terry25 no asi tak. ale aj tak ho pozeravam 😀Odpoveď na príspevok od duzu:
@lubk0 až do svojich 15r som bol krmený len tým č… @duzu Posvätné neboli. Kravy boli len na družstve čiže k hovädziemu sa starkí dostali ozaj len sporadicky ako sa vraví "raz za uhorský rok".