Ahojte,
chcem si dať zapísať s manželom rozostavanú stavbu do katastra nehnuteľnosti v KE. Viete mi poradiť ako ma vyzerať žiadosť o zápis a aké prílohy sú povinné pre zápis? Geometrický plán už máme vyhotovený. Čo ďalej?
Zdravím, riešime hypotéku vo VUB všetky náležitosti sú už odovzdane a čakáme na schválenie. Jedine čo má trápi momentálne že mi nikto nepovedal že by sme mali mat stavbu zapísanú v katastri a keď to čítam tak netuším či to vyžaduje aj VUB. Dočítal som sa že to byt nemusí ale že sa môže o to požiadať pri zápise do katastra na ťarchu. Je to pravda? Skúsenosti s VUB? Riešime to po vlastnej osi bez agentov....
@spikerhc riešil som to tak, že som mal GP kde bola zamerana stavba. Na kataster isla zmluva s VUB na zriadenie zalozneho prava na rozostavanu stavbu podla GP a znaleckeho posudku. GP a ZP som tiez prikladal k zapisu.
@peterm88 dobrý deň, chcem sa opýtať, na kataster ste dával návrh na vklad záložného práva v prospech banky, okrem zmlúv, GP, ZP a stavebného povolenia ste prikladal aj žiadosť o zápis rozostavanej stavby? Mal ste GP len overený katastrom či ste s jeho overením dával aj zapísať stavbu?