Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… @apazat ako dlho mas pustene chladenie?Odpoveď na príspevok od rkorba:
Co mas rotacny vymennik na rekupke? @rkorba Toto nevyriesi ani krizovy, ani entalpicky. Bud aktivna reku, alebo klima na stiahnutie vlhkosti. Ina možnosť neni.Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… @apazat my to mame tak isto. Chladene ZB stropy, reku s rotacnym vymennikom. Doma 23-24 stupnov, vlhkost stupa k 70%. Zatial som to nevyriesil., tak som zvedavy tiez kam sa dostane diskusia.Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… k nasej reku Komfovent je v katalogu moznost pridat a riadit odvlhcovac - priamy vyparnik do VZT potrubia a vonku vonkajsia jednotka. Ale nenasiel som firmu co by s tym mala dobre skusenosti. Zatial mi vravia, ze najjednoduchsie je dat samostatnu klimu nezavislu od reku. Ale ak by niekoho zaujimalo, zopar firiem co ma podobne riesenie v katalogu: https://shop.systemair.com/upload/ass... https://www.mdvslovakia.sk/wp-content... (strana 62)Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… @apazat hlavne treba narážať na fyziku základnej školy... Cca šiesty ročník...Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… @apazat Vháňate vonkajší vzduch 35 stupňový s vlhkosťou 60% ?? Teraz je podľa oficiálnej meteostanice v Nitre 22,5 stupňa a vlhkosť 61. Keď bude teplejšie tak pôjde vlhkosť dole na dajakých 26-30 percent. Keď prídem domov môžem pozrieť aká je vlhkosť u mňa vonku a v dome. Dajako mi to nesedí.Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… @apazat chladíš na 23 st. C pri vonkajšej teplote 35 st. C ? Nie je to veľký skok ? Nestačili by ti 25 st. C ?Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… Ahojte ja tiež niečo podobné. Podlahové chladenie (20°C) rekuperácie Komfovent s rotačným výmenikov ide na minimum aby som neťahal cez den zbytočne teplý vzduch z vonku. Cez den vlhkosť max cca. 70%. pri teplote vo vnútri 24-25°C. Mne pomáha cez noc nechať otvorené okná na ventilacku. Teplota vo vnútri ostáva cca 24-25°C no vlhkosť klesne na 55-60%.Odpoveď na príspevok od apazat:
ahojte, mame stropne chladenie zaliate v ZB strop… @apazat cele zle je podla mna drzat teplotu v tychto horucavach na 23. Ja chladim podlahou /len cez den/ a udrzujem 25,5 st. C. a rekuperacka na min. Cez noc chladenie vypnute a rekuperacka na stredny vykon s bypasom.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@apazat hlavne treba narážať na fyziku základnej … @megdesign Na fyzike 6 rocnik to neucia :-) Tam sa riesi hutotaa telesa a aobjem (akurat sme to mali mojej malej )Odpoveď na príspevok od apazat:
rekuperacia mi ide cey den na minimum... problem … Mam pocit,ze tu niekto pisal,ze stropne chladenie je mercedes co sa tyka chladenia.A ja som pisal,ze ma aj nevyhody.Toto je ta najpodstatnejsia.Pomoze len aktivne odvhlcovanie,bud odvlhcovacom,alebo klimou (mozno aktivnou rekuperaciou).Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
Ano, ja to mozem potvrdit. V dalsich domoch chcem… @marekjahoda Ano,ked si technicky typ a chce sa ti s tym hrat,tak dobre,da sa nieco poladit,ale nemusi to byt vzdy optimalne. Vacsina ludi je typ "bezny uzivatel" a ten chce zapnut a nestarat sa,este aj na filtre na rekuperacie musia byt upozorneni systemom na vymenu/cistenie.A aj to je pre niekoho problem.Pisem o type " bezny uzivatel".Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
Ano, ja to mozem potvrdit. V dalsich domoch chcem… @marekjahoda ladil som vsetko.. moj dom ma 275Ton betonu a regulovat v nom teplotu niaku dobu trva.. mam do rekuperacie aj entalpicky aj obycajny vymenik planujem ho skombinovat a mat vymennik 30/70 v oborch pomeroch, dom je extremne vzduchotesny a to az tak ze ked v zime vyvetram oknami a vzduch sa po zavreti zohreje nejdu otvorit vchodove dvere lebo v dome vznikne pretlak... cize rekuperacia je nutnost... vela sa vari a vychovavam dvoch sportovocov ktorym sa stale perie a susi v susicke a sprcha ide nonstop.. proste to asi bez aktivneho odvhlcovania nepojde...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
Bez rekuperacie, stary dom, zateplenie 5 cm, 3oj… @rudy1973 to asi nebude juzne slovensko...Odpoveď na príspevok od apazat:
@marekjahoda ladil som vsetko.. moj dom ma 275Ton… @apazat tu ani nie je problem to varenie a susenie, ako vymena vzduchu a jeho relativna vlhkost. Teply vzduch o urcitom objeme nasajete do domu, kde sa ochladi a zmensi svoj objem, no mnozstvo vody v nom sa nemeni a kedze ta voda ( vlhkost) je po ochladeni uz v mensom objeme, stupa relativna vlhkost. Cize tym ze rekuperujete, permanentne znizujete objem vzduchu, co ma za nasledok zvysovanie vlhkosti :/Odpoveď na príspevok od mduro19:
@apazat tu ani nie je problem to varenie a suseni… @mduro19 to mate trosku pomylene... nejde o zmenu objemu ale zmenu bodu nasytenia vlhkosti vzduchu... pivo vonku nemeni objem a rosi sa okamzite... v kazdom pripade nainstalujem kanalovu klimatizaciu na vystup z rekuperacie a budeme odvlhcovat a dochladovat... inak to nevidim...Odpoveď na príspevok od apazat:
@mduro19 to mate trosku pomylene... nejde o zmen… @apazat na vystup ?😅Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@apazat na vystup ?😅 @eagleowl smejes sa preto ze tomu nerozumies :D