Mobilný dom, kolaudacia a stavebné povolenie

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Mame pozemok a ideme kúpiť mobilny dom 12x4m z firmy Fischer Ružomberok. Chcem sa spýtať dostaneme na mobilny dom stavebné povolenie ? Dom osadime na betónové päťky a bude napojený na inžinierske siete. Bude možné tento mobilny dom aj skolaudovat a mat tam trvalé bydlisko ? Akým spôsobom? Riešili ste to niekto?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minnie0:

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Mame pozemok a ideme …
@minnie0 Normálny človek najskôr zájde na konkrétny Stavebný úrad, tam si zistí potrebné náležitosti a to porovná s tým čo chce kúpiť... Ako prvé, možno problémové ma napadá, že aké izolácie ten mobilný dom má, keďže predpokladám, že bude musieť byť Stavebné povolenie a teda spĺňať všetky (bežné) nároky, ako na akýkoľvek iný rodinný dom... Aj čo sa týka pozemku, prípadne Územného plánu.
Odpovedať
Tieto otázky by vám mal vedieť zodpovedať predajca, ten má z toho profit + overiť si to na stavebnom úrade. V našom okrese žijú dve ženy v takej búde, nemajú žiadne súpisné číslo, predpokladám, že trvalý pobyt majú inde a smeti vozia do verejne dostupného kontajneru. Asi ťažko bude maringotka spĺňať atribúty rodinného domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?