Stavia niekto bungalov 333?

Zobraz úvodný príspevok
Stavia niekto bungalov 333, resp. variantu s terasou alebo s garažou?
Odpovedať
@ivetbal hej treba na to potom len suhlas
Odpovedať
@ivetbal no inak moj sa ucil na stavebnom ale len na sadrokartone... cize tiez toho vela o stavbach nevie a ja potom len kukam na nete ze co a ako.. on je cely tyzdne prec.. dojde raz za tyzden domov a ja ho zahrnam infoskami.. ale asi prestanem a necham to nanho, lebo sme sa uz teda neraz " povadili " koli tomu :-D
Odpovedať
@lucka1987...my sme sa tiež rozhodli tak z večera do rana..a na mm zabralo to že si jeho kamarat ma stavebnu firmu a stavia z hrubky 250..to jeho asi presvedčilo...inak je to aj celkom mala uspora..na murive.. tam bola cca 530e nižšia, na DT až tak neušetriš lebo tam je rozdiel v centoch ale na betone sa da..
Odpovedať
@katarinka2010 no sak hej, ale co usporis na murive das do zateplenia radsej ... na tu hrubku 300 sa potom v pohode daju kupit aj preklady a vsetko potrebne ? presne ako na hrubku 380 ? =-) no a co sa tyka DT .. teraz som mm vrvela ze kolko mate vy tvarnic.... on rozmysla nad tym , ze si pozicame " peri " na salovanie.. ze sa mu to zda pevnejsie =-)
Odpovedať
@lucka1987 ano ved my sme kupovali aj preklady... čo sa týka tých tvarnic..bude ich asi vela a budeme vracat..a mame ich tolo vela lebo podpivničujeme terasu..tam pojde 8 radov cca...inak mame dom na 3 a 4 tvarniciach..ak mate rovinaty pozemok tak budete mat ovela menej tvarnic
Odpovedať
Tí čo mate krytu terasu a striešku nad vstupom na stlpoch ake rozmery tvarnic ste davali na stlpy? diky
Odpovedať
@katarinka2010 aj my chceme podpivnicit terasu ;-) pivnicka sa vzdy zide . :-D
Odpovedať
Profilova fotka
caute stavitelia...:-) chcem sa spytat kolko vas vyslo zelezo na celu stavbu?
Odpovedať
@katarinka2010 ja som kupoval 25x25 na striesku, a 40x40 na terasu
Odpovedať
@gabo1177 diky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lilej no dosť vyšlo železo, všetko záleží od aktuálnej ceny železa, v každom prípade si priprav aspoň 1000 €, možno to bude stačiť. Drahé sú sieťoviny, mňa vyšla jedna sieťoviny cca 25 € a to som ich potreboval 35.
Odpovedať
Profilova fotka
@norberts dik...:-) no uz mam zelezo mna vyslo 1700 komplet...este som dal aj terasu..:-) inak ake rozmery mas ty terasu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lilej no počuj, dosť draho ťa to vyšlo, máš niejakého svojho dodávateľa stavebného materialu? Terasa je podľa projektu, neviem presne aká.
Odpovedať
Profilova fotka
@norberts nemam dodavatela ale ceny zeleza isli v januari hore..:-( este na jesen bolo lacnejsie..:-) ja nemam terasu v projekte ale dal som zatial 6,5 x 3m .
Odpovedať
@lilej B333+T ma tušim 6x2,5m terasu - krytu..
Odpovedať
Stavitelia bungalovu 333 uvažovali ste nad okienkom v komore pri kuchyni? Lebo známa čo má novostavbu bungalovu mi povedala, že jedinú chybu ktorú urobili pri stavbe je, že nedali okno do komory :-(
Odpovedať
@ivetbal ahoj, no uvazovala som, ale nepride mi to nejake prilis potrebne.. ved nic ti nezakazuje ho tam dat.. staci aby ti to statik schvalil... pre mna su to zbytocne naklady naviac.. kym som byvala u otca tak sme mali "spajzu" 1,5 x 2 metre a nebolo tam okienko, len odvetravanie.. a nechybalo mi tam... a kedze komora v b333 je ozaj malicka tak mi to vobec nedavi.. ak by bola velka tak by som dala. ale to je ozaj len taka komorka.. a bude stacit svetlo namontovat
Odpovedať
@lucka1987 No ide o to, že ona tam má veľmi teplo. Nemá tam ako vyvetrať, takže musí mať dvere stále otvorené a vadí jej, že sa tam všetko kazí :-S Tiež to má len takú malú komôrku.
Odpovedať
no ja mam inak tiez otazku.. bude niekto kurit na tuhe palivo? konkretne na drevo ? my chceme drevoplynovy kotol..no a treba donho davat aspon 2 roky presusene drevo.. cize uz aby sme tento rok nieco vytazili =-) urcite ho uz nasusene nebudeme kupovat, ked mame horu pod nosom a vsetko co na to treba. takze teraz rozmyslame aky " pristresok" urobit , aby sa donho zmestilo drevo na presusenie , ale aj napr pila... videli sme jeden.. z vonka to pekne vyzera a koresponduje to s modernym domcekom.. ale chcela by som este nejake tipy. :-N
Odpovedať
@ivetbal inak som nekukala ci je v projekte nejake vetranie z tej komorky.. mi to prislo prirodzene ze by malo byt nie ? no ak nie je naprojektovane.. co sa musime kuknut teda tak urcite aj my cosi budeme musiet vymysliet...ani tak nie okno ako tu vetracku =-)
Odpovedať
@lucka1987 Snáď sa vyjadria aj tí čo už postavili, či je tam nejaké vetranie. Na tuhé palivo bude mať kúrenie rstupka. Oni dávali aj dvere do TM z vonkajšej strany.
Odpovedať
@ivetbal no hej .. to mame aj my.. sak ono je to tak aj projektovane... ale kotolna je predca kus mala, na tolke drevo uskladnenie.. neviem kolko treba nachystat na rok.. cca 15 kubikov ? =-) asi tak si myslim a to teda pocitam s velkou rezervou...na nete sa mi akosi neda nic take dobre najst... teda nasla som aj hotove ale chceli za to okolo 2 tis eur.. :-S
Odpovedať
@lucka1987 No v projekte do TM nie sú dvere z vonkajšej strany. Ale neviem či píšeme o tom istom projekte 333+T. On tam tú TM zväčšil na úkor jednej z izieb ale samozrejme nie kvôli drevu ale peci. Ten prístrešok na drevo bude určite nutný.
Odpovedať
@ivetbal jaaaj no ja mam na mysli tu TM za garazou ;-)
Odpovedať
Ktorá alternatíva je lacnejšia? Itong+zateplenie alebo tehla+zateplenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal je to jedno, to je iba na Vás čo Vám je bližšie, pre svojpomocné stavanie je lepší Ytong, ak by mi to mal stavať živnostník tak ja by som išiel do tehly ale ako hovorím, je to jedno.
Odpovedať
Dobrý večer staviteľom bungalovu. Chcela by som sa opýtať, ak to nie je tajné koľko ste dali za platňu?
Odpovedať
Profilova fotka
Postavil už niekto dom 333??? Potrebujeme poradit ze asi kolko by stalo stalo??? Ďakujem
Odpovedať
@victorianails kalkulacia je cca 106 000 s DPH..takže ak sa budete snažit kupovat bez blokov a faktur tak ta bez DPH vyjde 85 000 ..k tomu ešte ak vystihnete zlavy a niektore veci si budete robit aj sami ta sa da aj za menej
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 A to vam robila z casti aj firma? Tak dost to vyslo. A to je komplet cena aj zo zariademim, alebo len hruba stavba ( platna, strecha, steny, stierky, elektrina, odpad, kurenie)? . pa
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?