Stavia niekto bungalov 333?

Zobraz úvodný príspevok
Stavia niekto bungalov 333, resp. variantu s terasou alebo s garažou?
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon neviem porovnať cenu železobetonu keď že sme sa rozhodli pre sadrokarton. Ale v každom prípade to bude o dosť drahšie ale je lepší inak. Ide tam veľa železa, betonu, miako preklady a robota s tým ktorá nie je najlacnejšia. Ale je lepšia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon čo sa týka tej chladničky, tak ak ju dáte do špajze tak tam neostane miesta na nič. Odporúčam predať chladničku cez www.bazos.sk napríklad, alebo si ju odložte niekde k rodičom kde si budete môcť nechať skladovať mäso napríklad, musíš urobiť kompromis ak chceš mať modernú kuchyňu a terajša chladnička tam nezapadne. OK?
Odpovedať
no my mame novinku, manzel nasiel nejaky pozemok, ktory sa mu paci viacej, nevieme sa teraz rozhodnut co spravit, ten prvy je 7 km od centra, chodi tam MHD, vybudovane RD (priamo v dedine) pozemok je rovinaty, oploteny s budou na material, avsak bez kanalizacie a zatial aj bez vody, ktora sa tento rok planuje, druhy pozemok ktory sme boli dnes pozriet je 2 km od centra, ale je to na kopci, pristup strmsi kopec, zatial tam nechodi MHD, len sa tam zacina budovat, inak velmi slnecny pozemok , vsetky IS priamo na pozemku, ticha lokalita.. cena je rovnaka... ibaze, pri tom prvom pozemku sme uz mali vybraty 333, vstup bol na vychod...tu si mozme vybrat bud vstup na juh alebo vstup na sever...cize 333 sa nam tam uz velmi hodit nebude... ktory pozemok si vybrat?
Odpovedať
podla mna ten so sietami ten čo je bližšie...projekt najdeš druhy.. My sme si pozemok nevyberali ale dostali...aj ked je mu toho dost čo vytknut... ocenujem na nom dve velmi podstatne veci a to že je v tichej lokalite (viacmenej na samote) a že je slnečný ( vstup zo severovychodu...terasa juh - juhozapad...) Sami si musite zvažit pre a proti...
Odpovedať
@ikon
Odpovedať
@ikon Podle mě je volba jednoznačná. Druhý - cena stejná, je blíž centru, má sítě. Jen nerozumím tomu, že si můžete vybrat vstup z jihu i ze severu. To je z obou stran přístup. cesta? Jinak vstup ze severu je úplně nejlepší a projektů jsou mraky. Na sever vstup a techn. zázemí, co nejméně oken a obytné místnosti něco málo V, ale hlavně jih a západ. To uvidíš, co při této orientaci ušetříš za topení. My máme takto orientovaný dům, bydlíme v poměrně chladné oblasti a včera, protože svítilo slunce nám topení vůbec nezapnulo. Když dům vhodně umístíte, zahrádka na jih a západ. Co víc si přát? :-D
Odpovedať
@aneri53 ano da sa vybrat , pristupova cesta je z obidvoch stran, takze je na vyber, ten pristup na sever je sice vyhodnejsi, ale zase kedze som pisala mierny svah, tak kopec sa zvazuje dole, cize z terasy vyjdem a pozemok sa zvazuje dole, to sa nam velmi nepaci, skor si vyjdem par schodmi hore do domu a mam takmer rovinu, tie so vstupom na juh su skoro rovinate... kazdopadne mna najviac odradza na druhej moznosti toto: 1. kedze je to mesto, stavebne povolenie bude trvat dlhsie mozno o pol roka az cely rok (zatial musime byvat niekde v malom prenajatom byteˇ) 2. stavba sa predrazi, kedze je pozemok tak ci tak svahovity, nie je to uplne rovina 3. nechodi tam MHD, je to sice blizko, ale s dvomi detmi som odkazana na muza s autom 4. stavenisko na 10 rokov, neviem, ako to bude v konecnom finale vsetko vyzerat zastavane
Odpovedať
@ikon Volba je samozřejmě na Vás. Mě by u toho prvního pozemku děsilo, že tam nejsou sítě. Chybí kanalizace, to znamená septik. Voda se má dělat. Jenže znáš to, obci dojdou peníze a vodovod se odkládá na neurčito. Je třeba to všechno uvážit, eventuelně se s někým poradit. Je to rozhodnutí na celý život, ale to je Vám jasné. Přeji hodně zdaru a ať se rozhodnete správně.
Odpovedať
Pri projekte 333+T je obývačka bez stropu, ak takúto možnosť riešenia stropu nechcem musím to oznámiť projektantovi a doplatiť si za inú možnosť alebo ako ste to riešili vy? To isté sa týka kúrenia my chceme podlahové kúrenie nie TČ, tiež si ho treba doobjednať?
Odpovedať
@ivetbal podlahove kurenie a tepelne cerpadlo su dve rozdielne veci.. TČ je zdroj a podlahove kurenie je sposob rozvadzania tepla... cize mozes mat podlahove kurenie a plyn, alebo podlahove a TČ, alebo podlahove a kurenie na pevne palivo ako my... alebo aj leva inych sposobov je... co sa tyka stropu.. my si ideme davat vyspky strop.. na toto si da p. fasanka len pisomny suhlas na zmeny a na stavbe si to musis samozrejme prediskutovat vsetko s vlastnym projektantom .. taktiez co sa tyka zmien v projekte... pripadne zo statikom ...
Odpovedať
@ikon my ideme mat aj s terasou a davame tramovy strop a na tom sadros .. no nedavame si znizeny strop, ale otvoreny nad obyvkou ... .
Odpovedať
@lucka1987 Jáááj táááák no ja nie som žiadny znalec týchto vecí, takže sa učím :-D Musím sa postupne zorientovať. Ako tak čítam vy to už máte poriadne premyslené :-) My tento rok zostávame len pri základoch, takže máme ešte dosť času na premýšľanie detailov. Ja som sa pýtala len preto aby som pri objednávke projektu niečo nevynechala. Poprípade nemusela doobjednávať za ďalší poplatok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivetbal no sak aj my sme chceli tento rok zaklady.. ale asi to nevyjde a na jesen urobime len pripojky... kedze akosi nas prekvapilo viac papierovaciek ako sme ratali ... ale mozno to aj my stihneme...... sak keby nieco vzdy sa da doobjednat k projektu... a kde budete stavat ? inak aj ja som debil dosolova v tychto veciach ... som sa tu neraz nasmiala sama na sebe :-D
Odpovedať
@lucka1987 Stavať ideme v LM. Čakali sme na vybavenie príjazdovej cesty a teraz začne ďalší kolobeh papierovačiek ]-(
Odpovedať
@ivetbal no my mame tiez cestu dotahovat 40 m.. ale to az ku kolaudacii, takze to sa s tym teraz nejdem zatazovat .. ibaze projekt na nu a tak si musime teraz urobit
Odpovedať
no tak sme zistili , ze cena tych pozemkov nie je uplne rovnaka, pri tom druhom je cca 10-13 tis navyse, pan zabudol spomenut, ze si treba dokupit aj podiel na ceste...zase tam nie je plyn, a elektricke podlahove vykurovanie , no neviem...
Odpovedať
@aneri53 a septik, resp. žumpa je až taký problém??? voda je uz na jar schvalena, plati si to cela ulica z vlastnych zdrojov.
Odpovedať
@ikon My tiež nemáme vodu ani kanalizáciu. Všetko budeme mať vlastné :-) Tešíme sa z toho aspoň nebudeme na nikoho doplácať.
Odpovedať
@ikon Tak to jo, jestli si to platíte sami, to je jiná. Pokud by to měla platit obec, tak by to mohl být problém. Asi před pěti lety jsme chtěli koupit pozemek, na kterém mělo město vybudovat do roka IS. Ale zalekli jsme se toho a od koupě jsme odstoupili. A dobře jsme udělali - sítě tam nejsou dodnes :-(
Odpovedať
ahojte .. uz mi volali z policie ohladom toho stavebneho zeleza... cize sme natrafili na sikovnych podvodnikov, ktorí toho maju na rovasi uz hodne... ]-( no nic.. ide sa dalej, sak aj tak som zazraky necakala..
Odpovedať
Ako by sa mal najideálnejšie orientovať podľa svetových strán tento domček?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal obyvačka a detské izby na juh alebo sa aspoň snažiť tak ho umiestniť. Spálna na severnej strane - tá by mala byť vždy o niečo chladnejšia aspoň pocitovo - lepšie sa spí :-)
Odpovedať
Čiže strana bez okien bude na západe? Tá by sa mi skôr hodila na sever. Západná strana je tiež dosť teplá.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal no my ho máme na juho-západ, takže ideálne. Nemáš mapku pozemku že ako máš orientáciu strán? alebo osadenie domu už máš urobené?
Odpovedať
@norberts Osadenie ešte nemáme urobené, pýtam sa preto, lebo môžme ho dať akokoľvek :-)
Odpovedať
Čiže má to vyzerať takto?
Odpovedať
@ivetbal my to mame takto..
Odpovedať
zabudla som foto pridat :-N
Odpovedať
@lucka1987 Luci vy máte zrkadlové prevedenie však? Neviem či je najšťastnejšie riešenie izby a obývačku dávať na východ. Sú to miestnosti v ktorých si najčastejšie mali by byť teplé a zase naopak kuchyňu a spáleň potrebuješ mať chladnejšie a tie máš na západe. Pre mňa je dôležitá tá orientácia - ušetríme na energiách ;-)
Odpovedať
@ivetbal ono je to asi o potrebach ... garaz mame na sever otocenu co je uplne idealne riesenie. obyvacia izba juhovychod kedze mame otvoreny strop a stresne okna, takze obyvacko jedalno kuchina bude cely den slnko. a spalne sa dnes projektuju obvykle na vychod, pripadne zapad... pretoze v spalnach nepotrebujem mat horuco.. v tych by malo byt chladnejsie :-N cize mne nase umiestnenie na 100% vyhovuje.... ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?