Dom na 12 m pozemok

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Prosim vas, kto mate dom na 12 m pozemku, mozte pridat svoj podorys? Na google ich je milion to viem, aj tu na streche ale zvacsa nevyhovuju. Samozrejme si planujeme dat urobit individualny, len skusame si nieco nacrtnut sami. Pozemok je 11,5/12 m x 78 m. Sprava sused dovolil stavat 1m od hranice (aj tak budeme stavbu posuvat kvoli parkovaniu dozadu) a zlava nieje pozemok s domom ale pozdlz vedie pristupova parcela k pozemkom vzadu. Cize pristup na pozemok bude aj zboku. Vpredu je sever skade by sme chceli vchod, a teda by nam vznikla dlha chodba az do obyvacky ktora by mala byt vzadu. (Manzel nieje za poschodovy) Ake odporucate velkosti miestnosti? (Je ok 12m na detsku izbu pre jedno dieta, 15-16m na spalnu,kupelna 9m a tm 9m?) Kolko su idealne miery obyvacko kuchyne? Chceli by sme dom ktory nam nebude maly teraz ked mame deti ale ani prilis velky ked sa deti osamostatnia. Vdaka za vsetky napady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wyrky:

@vladohe fajne to mas, ale pre zadavetelkubasi ne…
@wyrky myslite ze nepouzitelne? Tak nejak by to bolo ok si myslim...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mimasid:

@wyrky myslite ze nepouzitelne? Tak nejak by to b…
@mimasid jedno je odstupova vzdialenost od sudedov a druhe ake okna tam mozes mat. On ma izby na boku. Preto som pisal ze treba pozriet projekty radoviek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wyrky:

@mimasid jedno je odstupova vzdialenost od sudedo…
@wyrky sused je len z jednej strany. Z druhej je pristupovy pozemok k zadnym parcelam. Nieje to oficialna cesta. Aj od takej parcely je nejaky povinny odstup? S tymi oknami vobec netusim kde je co povolene. Taketo nieco mi este nenapadlo zistovat, ale kazdopadne by som si dala iba klasicke okna
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mimasid:

@wyrky sused je len z jednej strany. Z druhej je …
@mimasid cele to je trosku zlozitejsie. Bud si to nastuduj, alebo sa obrat na projektanta/architekta. Ono dom treba navhnut na konkretny pozemok a nie vybrat si dom a hodit ho na akykolvek pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
Riesil som niekolko domov na tak uzkom pozemku. Ak beriem ze v idealnych podpienkach z jednej strany osadite dom 1m, z druhej strany min. 3-4m tak nam dom zostava o sirke 7m. Ak by som staval na Vasom mieste a zvzil +- tak jednoznacne maly poschodovy domcek. Ta kvlita byvania bude niekde uplne na inej urovni. Dom ktory nie je oreslneny a bez vyhladu by som nechcel. Da sa spravit prizemny, no ratajte ze to bude na ukor vyhladu jednej izby min...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?