Bungalov na pozemku 247 m2

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Dobrý deň, vlastníme malý pozemok 17 krát 14 metrov, nakoľko v okolí je viacero garáží a 200 metrov od pozemku železnica kde jazdia 4 vlaky denne, to ale znamená dosť neatraktívny výhľad, rozhodli sme sa pre stavbu bungalovu vo veľkosti 8m krát 14m, 4 izbový s prekrytou terasou. Aký máte názor na tento projekt umiestnený na takto malom pozemku. Ďakujem.
Odpovedať
@sandri_ka toto sa Ti bude viac páčiť, keď nechceš okná od ulice
Odpovedať
@sandri_ka je tam väčšia kuchyňa (do U dokonca) a aj obývačka je trochu dlhšia. Ostatné cca rovnaké, akurát v chodbe pri kúpeľni je možnosť umiestniť úzke skrinky pozdľž steny, ak by boli potrebné.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka Dakujem toto ma fakt zaujalo 😉 , si super flexibilná. Môžem sa spýtať v akom programe si to kreslila? Mám nejaké úpravy na papiery pozerám plánovace našla som len v Aj.
Odpovedať
@sandri_ka Stanova strecha je vtedy ak je dom štvorec, ty myslíš asi strechu valbovú...aj keď chcete úložný priestor tak nemusí byt betónový strop stačí sádrokartón. Koľko m2 plánujete uloženého priestoru ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeff32 architekt sa vyjadril že 300 MM nosné steny preto lebo ideme robiť klasický krov.
Odpovedať
Profilova fotka
🙂
Odpovedať
@sandri_ka toto je v programe sweet home. Je jednoduchý, 9 ročný syn si už v ňom "kreslí" a "prechádza sa" v jeho domčeku 🙂 Čo sa týka svetových strán, juh je na obrázku dole? Ešte by som odporučila vyskúšať ďalší pôdorys - dom ešte viac rozšíriť v časti od cesty. Do návrhu som dala 8,5m, možno by to vyšlo ešte lepšie s 9-9,5m, len neviem, čo je na susednom pozemku z tej strany. Je to reálne takto dom rozširovať? A zároveň by som zmenšila dom smerom do záhrady tak, aby ostalo čo najviac súvislej zelenej plochy. Ja už kresliť nebudem, vyskúšala som si, že sa to dá aj na taký malý pozemok. Toto je práca pre vášho architekta, nech si hrá tetris s izbami v malom domčeku, veď ho za to zaplatíte.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka Áno presne to chceme od cesty na 9m je reálne dať a v zadu na 6,5 aby bolo viac oddychovej zóny vonku. Ale celkovo nám to stále vychádza na cca 90 m2, hmm keby sa dalo nafúknuť aspoň na 100 😕
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeff32 Nemáme ešte predstavu o veľkosti uložneho priestoru v podkroví.
Odpovedať
@sandri_ka v oboch mojich návrhoch je vzadu šírka domu 6,5m. To by vyšla "záhrada" na 6,5x8 metrov, teda 52m². Čoho chcete 100m²? Úžitkovej plochy v dome? To by si potrebovala minimálne 130m² zastavanej plochy. Keď k tomu prirátame parkovacie miesto cca 10m², ostane 8m² na všetko ostatné "nie zelené", ak chcete splniť kvótu 40% zelene. Neviem, či je to nevyhnutnosť, ale každý dom, čo som videla, má okolo obvodu domu aspoň vysypaný štrk cca 40-50cm, alebo urobený chodník, aj za domom, hoci len úzky. Predpokladám, že to ľudia nerobia len tak a že je to na niečo užitočné. Už len ten štrk 40 cm okolo domu zoberie viac ako 8m² 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka 100 m2 som myslela podlahu domu, neviem či je to obytná alebo úžitková plocha, v týchto termínoch sa ešte úplne nevyznám, ako napr.ked kupuješ byt 64m2 2izbovy. Ideál by bol pre nás 95 m2 až 100 veľkostne.
Odpovedať
@sandri_ka úžitková plocha domu je to, čo v byte jeho rozloha 🙂 teda všetky m² v dome na ktoré ukladáš podlahu. Obytná plocha domu sú iba izby ako detská, spálňa, obývačka, pracovňa, prípadne kuchyňa podľa podmienok. Napríklad tie detské, čo máš zakreslené v návrhu na začiatku, by žiaľ do obytnej plochy nepatrili, museli by mať aspoň 8m², čo nemajú. Ale aby ste splnili kvótu 40% zelene, vtedy sa treba zaujímať o zastavanú plochu domu, teda koľko m² pôdy zakryje dom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zltalienka Ďakujem za vysvetlenie.
Odpovedať
@sandri_ka dobry vecer. Pri Vasom pozemku by som rozhodne siel do poschodoveho domu aj ked viem, dnes su v kurze bungalovi. Mate naozaj podla mna nevyhovujuce velkosti izieb na ukor mnozstva priestorov. Napisem to takto... sme 4 clenna rodina. Nas bungalov ma ma obytnu velkost 150 m2 a je to naozaj take akurat. Samozrejme obyvacka je dost velka ale inak 12m2 detske izby su len minimalne . Hostovska ma velkost 9m2 a ta je naozaj tak na prespanie ... popremyslal by som nad tym este...
Odpovedať
@sandri_ka nie vtedy nemozete mat okno k susedovi ked ste 1m od hranice ale ked mate vy a sused obytne miestnosti oprosti sebe tusim blizsie ako 7 m alebo nejako takto...
Odpovedať
Profilova fotka
@adidasko1 ďakujem pekne za váš názor zo skúseností. 🙂
Odpovedať
@sandri_ka Urcite pocuvajte nazor ludi, ktori toho uz maju v stavebnictve dost za sebou lebo suhlasim, ze architekt Vas dufam aspon upozornil ze toto je projekt ,, cez mrtvoly,, neboli by ste ani spokojní s takouto dispoziciou keby ste do toho aj sli. Kludne sa pytajte ked vas nieco z praxe zaujima.
Odpovedať
Profilova fotka
@adidasko1 Ďakujem, projektant nám zaručil že budeme mať najmenší pozemok v meste 😄 Samozrejme uvažujeme nad všetkým. Prednú časť chce vysirit na 9 m, izby by mali 11 m2 a zadná časť kuchyňa s obývacou a spálňa na 6,5 aby bol priestor vonku na strom 😄 . Stále však sa bavíme o vnutrajsku cca do 85,-90m2.. hmm čiže nič moc. Takže je nad čím uvažovať, ale boli sme nastavení na bungalov tak sa nám ťažko od neho upúšťa...uvidíme. Samozrejme som vďačná za každý jeden komentár. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že pokud bude perfektně vymyšlená dispozice tak domeček velký být nemusí a v pohodě může být příjemné bydlení i na takovém maličkém pozemku a v menším domku, má to své výhody, tedy pokud člověk není shromažďovatel zbytečných a nepotřebných věcí, pořád lepší jak být na bytě, obzvlášt v dnešní době kdy nevíte kdy vás opět "zavřou doma". Osobně bych dům se schody už po vlastní zkušenosti nikdy nechtěla, i kdybych se měla prostorově uskromnit ale schody už nikdy.
Odpovedať
@sandri_ka Viem o com pisete ze ste sa nejako nastavili ale pre vas komfort jednoznacne poschodovy. Rokmi sami uvidite ci a ako ste sa rozhodli ale uz to nevezmete spat... ku kuchyni jednoznacne spajz treba a nie ze nie napriklad ako niektore komenty. Ale prehustit priestor len aby ste tam mali vsetko nie je stastne riesenie a ludia vam ti davaju dobre rady...
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že pokud bude perfektně vymyšlená dispozice tak domeček velký být nemusí a v pohodě může být příjemné bydlení i na takovém maličkém pozemku a v menším domku, má to své výhody, tedy pokud člověk není shromažďovatel zbytečných a nepotřebných věcí, pořád lepší jak být na bytě, obzvlášt v dnešní době kdy nevíte kdy vás opět "zavřou doma". Osobně bych dům se schody už po vlastní zkušenosti nikdy nechtěla, i kdybych se měla prostorově uskromnit ale schody už nikdy. Známí mají domeček se zastavěnou plochou necelých 90 m2 a prostorově se zdá být velký, bydlí tam pět lidí, dva dospělí a 3 děti, dispozice 3+kk s možností rozdělení dětského pokoje na dva do budoucna. @alinka1234
Odpovedať
@sandri_ka my sme tiež mali naprojektovaný klasicky krov a nosné steny boli 200mm naozaj, spýtajte sa na názor ešte niekoho...aj 10cm ušetrených je fajn keď máte taký maly dom..
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeff32 Super ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
@sandri_ka obávam sa, že väčší dom ako tých 105m² zastavanej plochy pri dodržaní predpísaných noriem na zeleň už nevojde. Vo vnútri má "iba" 82,8m², a aj tie treba brať s rezervou, lebo písali iní, že treba trochu širšie priečky, aj omietky a obklady uberú priestor z izieb. To je taký 4 izbový byt s parkovacím miestom a mini záhradkou. Stále si myslím, že poschodový dom by bol lepší. Veď aj tak uvažujete o úložnom priestore pod strechou, tak by som navrhla dať tam aj 4-5 radov tehál a máte na poschodí podkrovné izby. Budete ich využívať pre deti, kým budú deti doma a potom až vyrastú tak tak prídu na víkend vnúčatá .... Na prízemí si nechajte poriadnu spálňu, kúpeľňu a denný priestor. Skúste si to dať nakresliť.
Odpovedať
@adidasko1 čo sa týka odstupov a umiestnenia okien, predpokladám, že majú so susedmi dohodu, že im susedia povolia stavať 1m od hranice pozemku, ale nedajú si tam žiadne okno z obytných miestností. Niečo za niečo
Odpovedať
@sandri_ka ešte musím napísať, že návrh z úvodného príspevku má iba 78m² obytnej plochy, teda ešte menej. Máte návrh na 90m² a bude spĺňať ostatné požiadavky?
Odpovedať
My ideme stavať poschodový, máme pozemok 650m2, a mne sa to zdalo na bungalov malo 🙂. Toto vaše si neviem reálne predstaviť. Čo vám bráni aspoň pouvažovať nad poschodovym? Veď dole budeme mať tiež izbu a kúpeľňu, ja uvažujem tak, že keď deti budú v puberte, my s mužom pôjdeme dole a deti budú hore. Nemusí si namáhať kolená.
Odpovedať
Nehovoriac o tom, že za tú istú cenu môžete mať viac m2. Tá istá úžitková plocha vyjde lacnejšie pri poschodovom ako pri bungalove.
Odpovedať
@zltalienka komunikacia je urcite v takomto pripade priorita mozno este viac dobre vztahy. Kludne moze byt ze im to aj tak vyjde ze bude mat kazdy izby ako potrebuje a nebudu to protilahle obytne miestnosti ale spajza, technicka, kupelna alebo wc ale treba na to mysliet. Ja som tiez 1m od suseda ale nikde nam nevychadzaju oproti obytne priestory.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako nečítal som všetko, no budem reagovať na to hlavné. Bungalov by som tam nestaval, ani keď teda ten výhľad nie je nejakosi atraktívny. Buď by som hľadal iný pozemok, alebo by som tam postavil proste poschodový dom. Mne by vadilo, že ostane žiadny priestor okolo domu
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?