stavia ho niekto? alebo len plánuje? http://www.projektydomov.com/projekty... začíname.....a orientácia pozemku je na JV a SZ...tak nevieme či to je ok...a najlepšie by boli nejaké skúsenosti...prípadne či robil niekto upravy...pozemok už máme...teraz sme v strese...ako najlepšie tento projekt vylepšiť...prípadne..nejaké reálne náklady od niekoho z vás...nám sa veľmi páči.....ďakujeme krásne...za príspevky
@korsinka Kúrenie tepelné čerpadlo s teplovodným krbom asi nebude dobrá kombinácia. Tiež som uvažoval o tejto kombinácií a tak som sa pýtal tých čo mi pôjdu robiť tepelné čerpadlo na ich názor. No a jednoznačne ma odhovárali od tejto kombinácie, nakoľko tepelné čerpadlo púšťa do podlahovky 30-35°C teplú vodu a z teplovodného krbu ide teplota vody cca 60°C čo je na podlahovku moc. Z teplovodného krbu je vhodnejšie skôr napájať klasické radiátory, ktoré idú na vyššiu teplotu. Tak mi to teda hovorili. Možno nejaké riešenie cez akumulačnú nádrž a zmiešavací ventil je, neviem. Treba sa poradiť aj s krbármi aj s kúrenármi.
Ja som sa teda rozhodol pre TČ a krb s akumulačnou obstavbou. Pri nízkoenergetickom alebo až pasívnom dome krb sám o sebe musí vyhriať celý dom. Ešte chcem riešiť zónovú reguláciu. Potom už TČ pôjde len na minimálny výkon :-N
Dakujem pekne za odpovede,este ma zaujima ake okna ste davali.A kolko vas vysli komplet na cely dom.Mame uz jednu ponuku,ale zda sa nam to vela.Dakjujem
@korsinka v Česku : Hs portal a okno jídelna v hliníku , vchodové dveře hladké plastové nejvyšší řada, zbytek domu plastové trojskla a skryté kování. Cena 254.000kč ~ 10.000,-€
Mne idú dávať vonkajšiu jednotku na severnú stranu domu. Nemalo by na ňu celý deň svietiť slnko. Je tam aj vonkajšie čidlo na meranie vonkajšej teploty a slnko by mohlo meranie ovplyvňovať.
@duzu áno, niečo na tom bude. Len na južnej strane mám okná izieb a vonkajšiu jednotku pod oknom nechcem. Ale skúsim si to ešte prekonzultovať s firmou čo mi TČ pôjde montovať a možno zmením umiestnenie.
@winkly TC a teplvodník mám ja, nie je s tým žiadny problém, a neviem si to vanachváliť, dokonca ohrieva aj TUV ak treba, samozrejme že prevádzka je automatická.
ludkovia je tu niekto kto v tomto domceku pripadne podobnom co ma 120m2 ma podlahove kurenie s elektrickym kotlom co hreje vodu do podlahy?
totiz to do domu sme sa nastahovali 1.12.19 cize da sa povedat ze vtedy sme zacali vo vlekom aj kurit.. a vyuctovanie nam spravili do 30.3.2020 platime mesacne 100€ za elektriku prislo nam vyuctovanie ze nedoplatok 1380€ ved to je katastrofa.. 😞 oki nemame este zatepleny dom cize sme viac kurili.. ale za par mesiacov az tolko ? ved to je moc..
@rumy zkontrolujte si, zda máte nastaven správný tarif. My bydlíme od 3.1.20 a vyúčtování nám za 3 měsíce přišlo 3600kč (cca135€). Topíme stejným způsobem 😉
Ahojky všichni,jsem ráda,že jsem narazila na tuto diskusi 🙂 Právě stavíme upravený dům O120, tak hledám inspiraci a na české modré střeše toho moc není,proto jsem zabrousila sem, kde je tento dům koukám o mnoho oblíbenější 🙂 Mohu poprosit, máte někdo foto tohoto domu již s dokončenou fasádou/obklady? Byla bych moc vděčná za případná fota. Chceme bílou fasádu a tmavě šedý kamenný obklad,ale neustále přemýšlíme,kam obklad umístit. Nebo uměl by někdo poradit?