Fotovoltika - priklad

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň mam otazku ohľadom fotovoltiky. Modelovy priklad je že máme dom so spotrebou 3200 kwh elektriny. Kurenie ani ohrev nieje elektrický.(Teoreticka rovina). Na dom budu nainštalovane fotovolticke panely 3fazy, 14 panelov o celkovom vykone 5320 W Podľa grafu na danú oblasť panely dokážu za rok vyprodukovať 5349 kwh. Viete niekto odhadnú alebo ma skusenosti s tym že koľko percent z ročnej spotreby a teda 3200 kwh ktore su v dome minute na bežne spotrebiče televizia, chladnicka, indukcia, rura…. viem ťahať z fotovoltiky ? Chcel by som vaš teoreticky odhad. Ďakujem
Odpovedať
1
4
5
@foox To nie je pravda. Axpert King vie pricucavat zo siete bez pretokov, pretože používa dvojitú dc konverziu. Je ale nutná aspoň nejaká "malá" batéria, aby si pri náhlom poklese záťaže vedel "odpľuť" do nej, a nie do siete. To je celé o čom tu píšem, že bez baterie a bez pretokov žiadny hybrid nevie fungovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@foox To nie je pravda. Axpert King vie pricucava…
@kejsix kam si "odpľuje" keď je baterka na 100%?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@kejsix kam si "odpľuje" keď je baterka na 100%?
@foox Stále do tej batérie. Presne pre tento účel ju neudržuje úplne na 100% nabitú, keď pracuje v tomto režime. Aj keby sa postupne úplne nabila, znovu z nej zoberie a spraví si na toto miesto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@foox Stále do tej batérie. Presne pre tento účel…
@kejsix v lete ju mám nabitú už cca o 9:00. Chceš mi povedať, že Axpert mi ju bude cyklovať do 20:30 na 90-100%? A dodávaš, že je to dobré, lebo neurobí pretoky do siete? Už som asi počul všetko :-) Našťastie mám Solax.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@kejsix v lete ju mám nabitú už cca o 9:00. Chceš…
@foox Jasné že v praxi ju týmto necykluje. To nie je 5kWh denne... to je krátkodobý jav, náboj keď potrebuje vybiť mostík a nemôže do záťaže ani do siete. To je pár desiatok Wh denne, ale keby to posielal do siete, elektromer tie pretoky zachyti a spočíta samozrejme. Čiže nepochopil si to správne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@kejsix v lete ju mám nabitú už cca o 9:00. Chceš…
@foox Inak neviem, co s tym ma spolocne Solax? Ved to je gridove riesenie. Ak ho mas, tak Ta pretoky netrapia, pretoze to mas vypapierovane s DS. Ale su lokality, kde ti DS neumoznia pustat pretoky (hoc male) do siete a mozes ist so Solaxom papa... to su hrusky s jablkami hore dole
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@foox Inak neviem, co s tym ma spolocne Solax? Ve…
@kejsix a tysi sa kedy dostal k ostrovu, v celej diskusii sa nespomína ani raz. Keď nie sú povolené pretoky, tak FVE nemá veľmi význam, je potrebné zatlačiť na distribúciu, nech si dá do poriadku sieť (zisky vykazujú obrovské), s takouto deravou prenosovou sústavou tú elektromobilitu nezvládneme :-))
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@kejsix a tysi sa kedy dostal k ostrovu, v celej …
@foox čo má ostrov s hybridom, ktorý nerobí pretoky? :) Nič, tu je to škoda ďalej riešiť, už aj ľutujem, že som sa ozval. FVE bez povolenych pretokov nema vyznam - to je perla :-D skor ako pre koho.
Odpovedať
1
4
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?