Odpoveď na príspevok od rurer:
@rapidek ,,Pride doba, ked budu ludia optimalizov… @rurer máš väčšiu spotrebu už od rána?Odpoveď na príspevok od duzu:
@rurer máš väčšiu spotrebu už od rána? @duzu Skôr, by som mohol zapínať bazenové tepelné čerpadlo a naplnil by som aj virtuálnu bateriu naplno. Mám 6 MVh - ovu VB a uložil som do nej 5,3 MVh, hoci som za rok vyrobil 11,5 MVh. 40m3 vody ohrievať a filtrovať celé leto si potiahne dosť energie.Odpoveď na príspevok od rurer:
@duzu Skôr, by som mohol zapínať bazenové tepelné… @rurer MVh asi ťažkoOdpoveď na príspevok od yuri66:
@rurer MVh asi ťažko @yuri66 ved vieš že sa zmýlil len tým jedným písmenkom miesto V dať W, vyrába sa výkon vo W a napájanie je vo VOdpoveď na príspevok od duzu:
@yuri66 ved vieš že sa zmýlil len tým jedným písm… @duzu sotva sa zmylil ked to 3x zopakovalOdpoveď na príspevok od yuri66:
@duzu sotva sa zmylil ked to 3x zopakoval @yuri66 Máš nejaký problém? Miesto watov som dal volty. Keď som si to pozrel neskôr už sa to nedalo zmeniť. Každý pochopil o čo ide, zrejme len ty nie. Tiež si začal vetu malým písmenom, nedal dĺžeň na y a mäkčeň na d a prežijem to. Je to 3:3Odpoveď na príspevok od juanex:
Páni aké uloženie panelov by ste volili na strech… @juanex ja som s tou firmou úplne spokojný. Nebol žiaden problém. Urobili všetko od A do Z. Montáž prebehla kvalitne a rýchlo. Neplatí sa žiadna záloha a všetko majú skladom. Nejaké veci by som ich mohol kritizovať ale ja som v elektrotechnike profesionál :D takže bežný človek podľa mňa chybu nenájde :)Odpoveď na príspevok od juanex:
@neutrino super, díky. Idem to práve riešiť. Oslo… @juanex optimizery sú samozrejme navyše a takisto aj smartmeter. Pri optimizeroch je otázne či ich naozaj potrebujete. Ja som Smart meter dal a následne som robil optimalizáciu spotreby cez Smart home. Optimizer som nedavalOdpoveď na príspevok od duzu:
https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/708498-splo… @duzu To bude rana až toto vybuchneOdpoveď na príspevok od petersd:
@duzu To bude rana až toto vybuchne @petersd na Mukacevskej v Presove neparkoval elektromobil a predsa tam nastal vybuch.Odpoveď na príspevok od juanex:
Páni aké uloženie panelov by ste volili na strech… @juanex JV je super a "bez nejakej myslitelskej prace" ale dobre rozmyslas s JV + Z. Lebo ty nepotrebujes mrte elektriky cez den, ale rano a vecer. Nech sa nikdo nespolieha ze virtualna bateria tu bude furt a za stavajucich podmienok, staci si pripomenut ako elegantne poriesili majitelov FV v Polsku. ja mam 9 panelov JV a 15 JZ. na jesen este pridam vertikalne na atiku JV+V a SZ.Odpoveď na príspevok od mgx:
@juanex rozhodne by som prepocital aj dalsie vari… @mgx snežiť tu nesnežilo už dosť rokov. Tie jednodňové poprašky sa ani snehom nedajú nazvať. Malý sa ešte ani nesánkoval čo je na svete, lebo nieje sneh. Ten komín mi tam vadí. Ale optimizéry by to mali aspoň s časti vyriešiť. Nebolo by to potom 10-20% na jar a v zime, snáď aj nad 50% za tým komínom. Preto hladám firmu, čo ponúka panely s čo najväčším výkonom. Budú síce dlhšie, ale to nebude až tak vadiť ako to, že som obmedzený a neviem ich dať väčší počet. Chcem hlavne v lete zohrievať bazén a klímovať. Bez klími to teraz nejde.Odpoveď na príspevok od mgx:
@juanex optimizer su vyhodene peniaze, ale nebude… @mgx ja panely nemám kde inde dať. Malý pozemok, malá plocha strechy. A bočná strecha je zatienená susedným domom. Poslal som ti fotky do správy.Odpoveď na príspevok od mgx:
@juanex ten komin je na kondenzacny kotol, alebo … @mgx bude mi to robiť nejaká firma a pochybujem, že by sa piplali so zavesením na fasádu + strechu. A tiež rozpočet mám obmedzený. Pri 14 paneloch premýšlam či by bola dobrá konštalácia V-Z po sedem do stringov. A ešte pozerám na meničoch štartovacie napätie. Či je lepšie či ho zopne pri 160V alebo 200V alebo je to jedno a neurobí to ráno a večer zásadný rozdiel...Odpoveď na príspevok od juanex:
@mgx bude mi to robiť nejaká firma a pochybujem, … @juanex to štartovacie napätie spraví pár W lebo je tam minimálny prúd. Pri 6 paneloch orientovaných na juho východ (6 je na západ) to zaplo o 6:21 takže takmer hneď pri východe slnka