Diskusiu odoberájú 3 ľudia

Andrea Šarandiová, neplatič

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, týmto by som rada varovala prenajímateľov nehnutelností na osobu menom Andrea Šarandiová. Je to osoba, ktorá podpíše nájomnú zmluvu, zaplatí prvé, druhé nájomné a ďalej už žiadne. Keď sa ju snažíte kontaktovať zatajuje sa, dvere neotvára. Následne vymení zámok na dverách, aby ste namali prístup do bytu. Ani privolaná polícia vám nepomože. Nerešpoktuje domový poriadok. V byte obyčajne chová 3 psov ( aj napriek vyslovenému nesúhlasu prenajímateľov). Z bytu sa odmieta vysťahovať aj napriek neplateniu nájomného/energii a paradoxne sa vyhráža políciou a súdmi. Keď ju konečne po niekoľkých nezaplatených mesiacoch prinútite sa vysťahovať, byt nechá v dezolátnom stave, poberie aj vaše veci. Kľúče neodovzdá je treba volať klúčovú službu a takto potom ide do ďalšieho nájmu.
Odpovedať
1
2
Pokiaľ ide o prístup do bytu, v dvoch nájmoch ktoré som kedy mal, vždy bolo v zmluve ustanovenie, že majiteľ bytu má právo do bytu vstúpiť raz mesačne v stanovený deň za účelom kontroly priestorov. Vždy prišiel, zaplatil som nájomné, pozrel si či je všetko OK, pokecali sme a o mesiac zase to isté. Nikdy som neriešil či je to v súlade s nejakým zákonom, prišlo mi to úplne logické. Nedalo by sa takéto ustanovenie nájomnej zmluvy použiť v prípade vstupu do vlastného bytu, hoci aj násilného v prípade ak nájomník vymení zámky?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od omg_to_preco:

stačí pozrieť do jej profilu na facebooku aké prí…
@omg_to_preco teraz som sa pozrel na jej FB :D to akože hentaká .... aby mi robila problémi ? :D to néé @technik007 a @gadefox OK, tak keď teda právo na bývanie je nadradené nad vlastnííckym a nemôžem ju vyhodiť pred dvere, tak by som jej to bývanie spríjemnil.. vyvrtám fabku aj keď bude v byte, do svojho bytu môžem ísť a prídem tam urobiť s kamarátmi poriadnu žúrku (ak teda poškodila nábytok a potrebujem ju dať preč, tak už to je jedno :D ), odnesiem postel, odmontujem wc, umývadlo (zablendujem vodovodné rúrky atď atď..) ona ešte odíde aj sama :D
Odpovedať
Ďakujem všetkým za príspevky. Asi aj vzhľadom k tomu, že sa mi ohlásilo viacero ľudí aj na iných fórach, že mali zlé skúsenosti s touto osobou, ma kontaktovala jedna advokátska kancelária, že sa podujme spracovať vaše podnety na túto osobu a možno aj spoločne nájdeme riešenie ako zamedziť v ďalšom takomto konaní tejto osobe. A tiež sa pokúsime nájsť spôsob, ako by sa to dalo finančne/morálne vysporiadať. Prosím, ak máte podobé skúsenosti s touto osobou ako my, kontaktujte/napíšte prosím na : pravnapomoc.svk@gmail.com Je to overená advokátska kancelária. Ďakujem všetkým, ktorých sa to dotýka a aj tým, ktorý sem prispeli svojimi skúsenosťami, že si našli čas a odvahu napísať aj sem svoje fakty, postrehy a skúsenosti. Mnohé z nich nám pomožu pri objasnení/obhájení pravdy. S viacerými z Vás som komunikoval aj mimo tohoto média a som rád, že prisľúbili svoju pomoc pri obhajobe pravdy pred súdom. Ďakujem
Odpovedať
nj... pravnicka kancelaria s emailom na gmaile... seems legit!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

nj... pravnicka kancelaria s emailom na gmaile...…
@marekjahoda v tomto kontexte je gemailova adresa ok, ved keby si tu dal kontakt na original AK, tak by sa to bralo ako reklama, ci?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stevejobs:

Ďakujem všetkým za príspevky. Asi aj vzhľadom k …
@stevejobs co sa tyka prenajmov, odporucam uzatvarat zmluvu o kratkodobom prenajme, tam nehrozi, ze bude mat najomnik navrch
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Nikdy som neprenajímal byt, ale to mi chcete pove…
@somecheck Tiež prenajímam byt.A riešil by som to rovnako- v neprítomnosti mi to otvorí klúč.služba,všetky jej haraburdy do škatúl a von,zadržím cennejšie veci. A potom,nech sa páči,nech sa súdi- neviem si predstaviť príčetného sudcu a pri všetkých priťažujúcich okolnostiach( dlźné nájomné,poruš.zmluvy,poškodený byt,atd atď) kt.by jej dal za pravdu.Skôr naopak,ja by som jej to osolil,že by si neškrtla. Treba mať len precíznu zmluvu. A napr.ja si event.nájomníka skontrolujem cez centr.reg.ecekúcii, služba za 2e cez sms,stačí zadať údaje z OP. Takých asociálov sa netreba bát,oni s tým totiź rátajú,že bezúhonný občan nechce mať nič zo súdmi- a potom sú na koni.
Odpovedať
Napadla ma k tomu ešte jedna vec.. Psychopati, špekulanti a celkovo problémové typy na začiatku akéhokoľvek vzťahu (aj obchodného) svoju obeť testujú - niečo ako "pracovný pohovor". Buď si vymyslia nejakú storku ako sú na tom zle / ako im niekto ublížil a (možno sa aj niečo z toho stalo, ale) pozorujú ako sa človek zachová - či prejaví sympatiu. Pretože, v prípade altruistického človeka, je väčšia pravdepodobnosť, že taký človek bude odpúšťať menšie prehrešky, ktoré sa však môžu akumulovať až prerastú do neúnosnej situácie.. ..alebo prekročia nejako hranice a pozorujú, či sa človek ozve. Ak sa ozve, vidia, že obštrukcie neprejdú až tak ľahko a odchádzajú za ľahšou korisťou (čo je de facto lepšia voľba pre potencionálnu obeť). Na to si treba dávať sakra pozor!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

nj... pravnicka kancelaria s emailom na gmaile...…
@marekjahoda je to tak z určitého dôvodu. Ten možno neskôr objasním.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@stevejobs co sa tyka prenajmov, odporucam uzatva…
@rapidek mali sme podpísanú zmluvu o krátkodobom nájme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

Napadla ma k tomu ešte jedna vec.. Psychopati, šp…
@gadefox táto pani hrá hneď od začiatku psychologickú hru. Od začiatku má všetko premyslené. Príde na ohliadku sama, podá príbeh ideálneho nájomníka. 2 dospelí bez detí, problém s platením žiadny, byt sa ( akože im) páči. V skutočnosti je priateľ vymyslený a čo sa týka platieb je to čistá katastrofa. Samozrejme prvé platby zaplatiť musí a poto začne divadlo. Prvé dejstvo, druhé...........Asi po piatom dejstve začínaš mať podozrenie že sa to asi tak skoro meskončí a vlastne ťa to už ani nebaví. A to ešte nebola ani prestávka. Čo urobíš ? Ešte vydržíš ( hádam už budú končiť) ? Alebo sa postavíš a odídeš ( a možno sa pripravíš o fenomenalny záver) ? Presne tak to bolo u nás. Po piatom dejstve sme sa postavili. Aký bol/ bude záver predstavenia.vám poviem až predstavenie skončí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mayoral:

Naša skúsenosť s touto pani je identická. Je u ná…
@mayoral zaplatiť jej ubytovňu robotnícku na mesiac a uložiť jej tam veci, takto to riešia, keď nemá v byte niekto trvalý pobyt
Odpovedať
Článok sa načítava...
V priebehu pár dní som absolvovala niekoľko stretnutí so zainteresovanými ľuďmi. Ten rozsah a jednanie tejto pani nemá obdobu. Je úplne bez chrbtovej kosti. Skutočnosti, ktoré sa nám podarilo zistiť a sú od rôznych ľudí dnes jasne do seba zapadajú. Vďaka aj tejto platforme sa nám podarilo zozbierať veľké množstvo informácií . Priznám sa, že nie som veľmi veľkou prispievateľkou na fórach a vzdávam hold všetkým, ktorí dokážu kultivovane riešiť aj takúto tému. Som rada, že sme dokázali viesť vecnú diskusiu a odovzdať aj zopár užitočných rád pre budúcich prenajímateľov. Neviem či si to uvedomujete, ale vďaka tejto a podobným platformám sme využili jej potenciál a podarila sa nám skutočne geniálna vec. Spojiť ľudí, ktorí chcú riešiť problém s touto pani a inač by sa pravdepodobne nikdy nestretli. Vzhľadom k tomu, že nejaké úkony už prebiehajú a iné ešte len zahájime vám momentálne viac neviem povedať, ale teším sa na ten čas kedy zdvihneme oponu a všetko čo bude vhodné tu uverejniť, zverejním. Prosím aj naďalej ak poznáte ľudí vo svojom okolí a ktorí mali podobný problém s touto osobou, aby aj tu ( v skratke ) napísali svoju skúsenosť a ak to budú chcieť riešiť nech napíšu na advokátsku kanceláriu: pravnapomoc.svk@gmail.com Touto cestou by som sa rada poďakovala aj polícii za ich profesionálny prístup aj keď nie vždy to bolo podľa naších predstáv. Ich právomoc/kompetencie im občas zvazujú ruky, ktoré by nám určite vedeli a častokrát aj chceli pomocť. Ako symbolické poďakovanie by som rada venovala každému vášmu príspevku like/páči sa mi to. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?