Ako sa robí podlaha pod sprchový kút bez vaničky?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
prosim o radu, budeme mať sprcháč bez vaničky.- obloženy dlaždicami na vrchnom poschodí, pričom stropy (v tomto pripade podlahy) sú z dreva nie z betonu. vodar kurenar mi poradil toto: na drevo podlahovy sadrokarton v dvoch vrstvách jednu vrstvo podlžke druhu vrstvo nato po širke, nto vyliat izolacnu ipu (do toho pojde el.kurenie) a potom podlaha. je to ok??? povedal ze v drevodomoch sa to tal zvykne robiť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vie mi niekto povedat ako sa spaduje dlažba v 5uholnikovom kute ak je realizacia bez vaničky? Nejako si to neviem predstavit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef_jusko:

Vie mi niekto povedat ako sa spaduje dlažba v 5uh…
@jozef_jusko No však predsa k žľabu! Od toho skla ku žľabu. Dlažby na podlahe budú kopírovať tvar dvierok a zasklenia a od miesta rezu budú v spáde. Je to nešťastné riešenie, lebo do budúcna nevieš dať štvorcovú zástenu. Neviem, aký máš dôvod na takéto zasklenie, ale lepšie by bolo so štandardným, obdĺžnikovým pôdorysom.
Odpovedať

@jozef_jusko Čo si na tom neviete predstaviť?
Odpovedať

@jozef_jusko Aby si si to vedel predstaviť...Robota murára.. 5€ na hodinu a všetko zabezpečuješ Ty, včetne piva..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@jozef_jusko Aby si si to vedel predstaviť...Robo…
@technik007 Tak to je na riadny kopanec do zadnice...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@technik007 Tak to je na riadny kopanec do zadnic…
@chinatech To mal "špeciálnu škárovačku" zápalky, špaky,a WC papier....
Odpovedať
Strechaci co ste si murovali sprchovy kut, aká vyska betonu vam vysla pri napojeni na zvysnu podlahu? Ja mam totizto anhydrit 3,5cm nad trubkami a ked chcem vybetonovat sprchac tak tam mi to nevychadza podla TL ma byť min. 4,5cm nad trubkami. Riesili ste niekto tento problem? Je to problem pri takej malej ploche vobec, alebo to nemam riesit a vybetonovat Baumitom Estrich?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vanman:

Strechaci co ste si murovali sprchovy kut, aká vy…
@vanman a načo máš v sprcháči trubky podlahovky? Veď pustíš sprchu a behom 5 sek je podlaha teplá... A ďalšia vec, bude ti vysychať sifón v žlabe a pôjde ti smrad z kanalizácie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@vanman a načo máš v sprcháči trubky podlahovky? …
@megdesign Vysychanie sifónu vďaka podlahovke je mýtus. Za 5sek určite nie, za mňa je fajn bosou nohou na vlažnú dlažbu. Nestaval som dom, aby som mal sprchu ako v kasárňach. Bonus: Po sprchovaní sa kút pekne sám rýchlo vysuší. Nedám dopustiť podlahovku v sprche.
Odpovedať

Strechaci co ste si murovali sprchovy kut, aká vy…
@vanman Nerozumiem. Máš anhydrit vyliaty aj v sprche? Či ho tam chceš spádovať či čo vlastne? 3,5cm na trubkou určite nie je kritických.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@vanman Nerozumiem. Máš anhydrit vyliaty aj v spr…
@kejsix 3,5 CM ho mám všade v dome t.j. aj v mieste kde budem robiť spádovy poter v tom kúte, ale už nebude anhydrit ale betónový a ten má písaný v TL min. 4,5cm nad trubkami a ja budem mať o 1cm menej @megdesign trubky mám tak do 1/2 kúta, takže predpokladám že sifón by mal byť dostatočne ďaleko aby nevyschol
Odpovedať

@kejsix 3,5 CM ho mám všade v dome t.j. aj v mies…
@vanman mam trubku ani 10cm od zlabu, pri pouzivani neevidujem najmensi problem, to je podlahovka tam nevalis vodu 50°C... poter sprav tensi, nestane sa nič, nesprchuješ slony
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@vanman mam trubku ani 10cm od zlabu, pri pouziva…
@kejsix vďaka za odpoveď :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?