Prosim poradte mi cim resp.akymi omietkami robite vnutorne steny? Poculi sme rozne nazory,a to bud vapenno cementove alebo vrecovane? Davate sietku a lepidlo alebo čoooo? Dakujem za odpovede.
Dobry den,
uz mi z toho sibe. Podla informacii, co som nasiel, je vhodnejsie na Ytong nelepit sietku lepidlom. Pouzit teda iba omietku? Cize na Ytong rovno omietku-sietku-omietku?
Moze sa tak pouzit akakolvek vapenno-cementova omietka?
@calimero Trosku sa vam to pletie. Pozrite si moje fotoblogy. Ziadna sietka s lepidlom. To sa robilo v minulosti. lepidlom upchate pori na ytongu a stavba prestane dychat. Klasicky treba vlozit sietku priamo do omietky. Neviem ci budete omietat rucne alebo strojovo?
Ako dycha ytong? V pripade nahleho zvysenia vlhkosti ti ju pohlti, a pocas suchych dni vyda do prostredia...udrzuje lepsiu klimu aj spolu so sadrovymi omietkami..ak zaklebrujes, vsetko zalepis, ytong ,,nedycha" a v dome mas ako v igelitovom sacku...
Ja som sa rozhodoval: 1 chcel som robit svojpomocne, 2 chcel som davat sietky, 3nechcel som klebrovat.... momentalne svojpomocne rucne omietam sadrovou omietkou rimano original na porobeton..do prvej vrstvy sietka, druha je uz na hotovo...
Ahojte prerabam byt v starej tehlovej bytovke a potrebujem nadpojit staru stenu ktora je cca z polovice tehla a z druhej ytong. Stara stena ma hrubku cca 13cm novu stenu som spravil z Ytongu 10cm (kedze Ytong sa v 13cm hrubke nerobi) vid foto.
Kedze stara stena je 100x opravovana chcem to cele prestierkovat aj s novou stenou nech to nepraska na spojoch. Aku mam pouzit vrchnu omietku Mozem pouzit Perla Maxima v dvoch vrstvach len u nej pisu max hrubka 5mm alebo racej MVR UNI (dovolena hrubka 8-25mm) a potom vrch najemno s Perla Maxima ???
@Andrejito Zemanito mal som doma este zvysnu 10tku tak som to chcel dominat. Stara stena je tiez z casti 10tka yt na tom hruda lepidla 😬 . Nevies ci ta perla Maxima moze ist v dvoch vrstvach ked necham prvu aspon tyzden uschnut ci racej dat tu MVR UNI a ako vrch MAXIMA ? Cely byt musim prestierkovat tak pojde kombinacia lepidlo+sietka a na to Maxima