Odpoveď na príspevok od martosko:
@st89 Ty si robíš hanbu v každej diskusii alebo č… @martosko nastuduj si pojem prevetravana fasáda a pochopíš. Pri kontaktom zatepleni keď sa dá izolačná tabuľa na "buchty" vytvorí sa tam medzera ktorá má pozitívny vplyv, je to princíp ako pri prevetravanej fasáde. Nie taký úplne, ale aspoň dačo.Odpoveď na príspevok od st89:
@martosko nastuduj si pojem prevetravana fasáda a… @st89 Zjavne nevieš čo píšeš, alebo si zaspal dobu. Kontaktné zateplenie má svoje normy (ETICS) a to lepenie "na buchty" je už dávno zakázané, mimochodom, aj kôli požiarnej bezpečnosti atď... Medzi nosnou konštrukciou a kontaktným zateplením nesmie prúdiť vzduch.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@st89 Zjavne nevieš čo píšeš, alebo si zaspal do… @frantisekca nie nie, mal by tam prúdiť vzduch, Ak neprudi je to ako napisal @petersdOdpoveď na príspevok od st89:
@martosko nastuduj si pojem prevetravana fasáda a… @st89 Vidím že tento večer bude plný smiechu. Ok naštudujem si čo mi pošleš, keďže je to tak známi princíp určite nebude problém dokázať to čo tvrdíš nejakým nákresom z internetu. PS je 99% pravdepodobnosť že aj sám zistíš že pýšeš bludy v tom prípade stačí že prestaneš reagovať, aspon nezaspamuješ ďaľšiu tému. @frantisekca Prečo si ľudia čo majú najmenej vedomostí myslia že sú tý najpovolanejší radiť, nechápem. Normálne si myslím že je to platený troll aby udržal na stránke ľudí tým že píše nezmysly.Odpoveď na príspevok od martosko:
@st89 Vidím že tento večer bude plný smiechu. Ok … @martosko cim menej vies, tym viac nevies, ze nevies... To plati vzdy... Inak dychanie murov vymysleli podla mna predavaci tehal, oni to maju (mali) ako predajny argument, ze ich tehlu netreba zateplovat (a moze dychat)...Odpoveď na príspevok od st89:
@frantisekca nie nie, mal by tam prúdiť vzduch, A… @st89 vzduch ma prudit medzi izolantom ktory je pripevneny k stene a fasadnou vrstvou urcite nie medzi stenou a izolantom pre kristove rany, to akoze tie tisice inzinierov pozemnych stavieb odbornikov co to roky studuju, pripravuju odborne materialy na zaklade vedeckeho badania a poznania ziju v omyle?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 vzduch ma prudit medzi izolantom ktory je p… @sousedekovci89 Asi je jeden z tých, čo tvrdia, že Zem je plochá 😂Odpoveď na príspevok od petersd:
@koprnlu Koľko ľudí - toľko názorov, každý si bud… @petersd Ja daval 300mm Ytong + 25cm polostyren... som ok v pasive A0+ Kurenie vo vacsom dome vychadza to same ako ked ides so zenou na veceru :) ... cize 0.0nic Problemy pridu iba ak je zle navrhnute zateplenie (a teda rosny bod je v konstrukcii nie v polystyrene! p.s. steny nedychaju, dychaju ludia a rekuperacie. Kazdy jeden dom by mal mat vhodne zvolenu rekuperaciu, vetranie oknami nestaci (... kupit merak CO2 a uvidis ako casto by si mal otvarat okna a po par dnoch zistis realitu).Odpoveď na príspevok od st89:
@martosko nastuduj si pojem prevetravana fasáda a… @st89 sa nestrapnuj, lebo budeš viac jak si. (U mňa múry 300+ 240 EPS.)Odpoveď na príspevok od islk:
@petersd Ja daval 300mm Ytong + 25cm polostyren… @islk ako doslovne steny nedýchaju, ale aj pre kontaktné zateplenie musíš zabezpečiť prechod vodných pár z interiéru do exteriéru. Preto by si mal na zateplenie použiť materiály ktoré majú nízku hodnotu paropriepustnosti, to znamená ze silikatova omietka, lepidlo ktoré umožňuje prechod par, a samozrejme izolant, v tomto je najhorší polystyrén v kombinácii so silikónovou omietkou, v podstate taka konštrukcia je uzavretá difúzne pre prechod par, je nutné potom riadené vetranie rekuperacia. Videl som vela domov zateplenych eps, ľudia nevetrali, neboli na to zvyknutý, urobila sa pleseň. Argument ze to je zle zrealizované je hlúposť lebo nalepiť tabuľu na rovnú stenu dokáže každý, tam nie je čo inak urobiť.Odpoveď na príspevok od st89:
@islk ako doslovne steny nedýchaju, ale aj pre ko… @st89 By si sa čudoval, ako steny dýchajú.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@sousedekovci89 Asi je jeden z tých, čo tvrdia, … @frantisekca nie, ja tvrdím ze máš zateplenim stien zabezpečiť paropriepustnost par z interiéru do exteriéru a zároveň pri kontaktom zatepleni vzniká efekt vzduchovej medzery medzi izolantom a stenou, a to tým ze lepidlo nie je lepené celoplošne (nikto nelepí celoplosne). Tento efekt mozme čiastočne prirovnať k zatepleniu prevetravanej fasády,kde zmysel prevetravanej fasády je práve v tom vytvorení vzduchovej medzery. To je celé.Odpoveď na príspevok od st89:
@frantisekca nie, ja tvrdím ze máš zateplenim sti… @st89 bullshit, sposobuje to kominovy efekt, to co ty tvrdis ze v rozpore so zakladnymi znalostami fyziky.Odpoveď na príspevok od st89:
@frantisekca nie, ja tvrdím ze máš zateplenim sti… @st89 lepi sa aj celoplosne, na hreben a ked nie, tak sa lepi tak, ze sa uzavrie obvod platne a buchty do stredu, alebo lepis na penu, kde tiez spravis husenicu po obvode... Ked niekto lepi iba na buchty a nenatiahne aj obvod, necita ani navod, ani technicky list k systemu co pouziva, ani ziadnu normu ohladom etics... "para", ktora sa dostane do muru, ma vyjst rovnakou cestou ako vosla. Tzn. ked je vyssia vlhkost vzduchu ide do steny, ked je nizzsia, ide zo steny... V nevetranej kobke to asi nedosiahnes, ale tam ti nepomoze ani dufanie, ze vyvetras "cez mur"... A ked ma niekto pod omietkou sietku+lepidlo, tak sa do muru ani nedostane...Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 bullshit, sposobuje to kominovy efekt, to c… @sousedekovci89 to je tvoj názor. Ja som svoj napísal. Ak je stavba difúzne uzavretá musí mať riadené vetranie rekuperaciu.Odpoveď na príspevok od minoo:
@st89 lepi sa aj celoplosne, na hreben a ked nie,… @minoo áno lepí sa rámik a buchty 2 do stredu. Určite nie celoplošne, nie je to obkladačka v kúpeľňi. .. To by som minul 4 palety lepidlá keby lepím celoplošne.Odpoveď na príspevok od st89:
@minoo áno lepí sa rámik a buchty 2 do stredu. Ur… @st89 normalne sa lepi aj celoplosne na hreben - presne tak ako obkladacka v kupelni... Ja som tak napr. zateploval balkony zo spodku a dnes by som tak lepil aj steny... A ked sa lepi na buchty a ramik, tak kade prebieha to prevetravanie? Lebo uzavrety vzduch funguje ako cisty izolant...Odpoveď na príspevok od minoo:
@st89 normalne sa lepi aj celoplosne na hreben - … @minoo jasne lebo ten vzduch je dokonale uzavretý.... Nebuď smiešny.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 to je tvoj názor. Ja som svoj nap… @st89 to je vedecke odborne zistenie nie nazor. Prosim ta nespochybnuj ludi ktory sa tymto veciam venuju cely odborny zivot len tbojim vlastnym pocitom. Prave vdaka t9mu co tu predvadzas je spolocnost dnes v takom stave akom je (coraz viac ludi verim viac barsjakym sarlatanom a pocitom ako skutocnym odbornikom).Odpoveď na príspevok od st89:
@minoo jasne lebo ten vzduch je dokonale uzavretý… @st89 Ty si stavebny fyzik asi ako ja kozmonaut... proste nahovno.Odpoveď na príspevok od martosko:
@sousedekovci89 @kejsix @minoo Prosím nereagujte … @martosko nie je ani jedno len trosku pomyleny neznaly problematiky jeho problemom je ze strasne chce ukazat ze rozumie a vie, ale nevie, zbiera informacie z nespravnych zdrojov.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@martosko nie je ani jedno len trosku pomyleny ne… @sousedekovci89 Podľa mňa on ani nezbiera informácie on si to asi vymýšľa. Keby trocha pogooglil tak sa dozvie v čom sa mýli. V podstate opakovane píše svoje mylné informácie a nie je schopný si ich overiť sám na internete alebo si uznať chybu keď mu to tu napíšeme viacerý, za mňa je to troll. Skús ho nahlásiť už len za to že kvôli nemu sa v diskusii nerieši zadaná otázka a všetko od kedy na neho niekto zareaguje je off topic.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 to je vedecke odborne zistenie nie nazor. P… @sousedekovci89 si v pohode?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@st89 Ty si stavebny fyzik asi ako ja kozmonaut..… @kejsix to tvrdíš ty. Ďakujem. Neurazajme sa poprosím.Odpoveď na príspevok od st89:
@minoo jasne lebo ten vzduch je dokonale uzavretý… @st89 dokonalost neexistuje, ale to nic nemeni na tom, ze je izolant (nedokonaly) a "prevetravanie" tam nenastava, lebo ten vzduch sa tam nehybe... A teda, ehm... Ty nebud smiesny 😉Odpoveď na príspevok od martosko:
@sousedekovci89 @kejsix @minoo Prosím nereagujte … @martosko ignoracia este nikdy nic uspesne nevyriesila...Odpoveď na príspevok od martosko:
@sousedekovci89 Podľa mňa on ani nezbiera informá… @martosko ja si vymýšľam? Zhrn mi prosím ta tie moje mylne informácie prosím. To je môj názor. Taky istý názor má aj @petersd, s tou vzduchovou medzerou. Nemôžem mať ťahy názor.? Ideš ma nahlásiť? Ty si kto?Odpoveď na príspevok od minoo:
@st89 dokonalost neexistuje, ale to nic nemeni na… @minoo čiže aj odvetrana fasáda nefunguje? Prečo? Ze si ty povedal?Odpoveď na príspevok od martosko:
@sousedekovci89 @kejsix @minoo Prosím nereagujte … @martosko súhlasím, že s takými tupcami nemá zmysel bojovať, no ozvať sa treba. Najmä pre neznaleho čitateľa/čitateľku, prečíta si EPS nedýcha, jasne OK, dám vatu na buchty, náhodou bude mať dobrých majstrov čo robia správne a začne mudrovať