Odpoveď na príspevok od megdesign:
@st89 no už nám to prezradíš, akú prácu robíš hla… @megdesign nebudem sa ti urcite spovedat co robim, ale pre priklad ti dam par zamestnani ktore su platene dobre: IT, pravnik, elektrotechnika, energetika, strojarstvo. Kazdy si moze vybrat vysokoskolsky odbor a ist si to skusit.Odpoveď na príspevok od st89:
@megdesign ano moze si aj majster zapitat, len pr… @st89 toto je ta vec, ze nie "tu" pracu... Nevies rozdielOdpoveď na príspevok od st89:
@megdesign nebudem sa ti urcite spovedat co robim… @st89 ja nepotrebujem omáčky. Veď napíš odvetvie, v akom pracuješ tou svojou hlavou... Nemusíš napísať rovno firmu... Ale aby som teda bol fér, ja pracujem v oblasti programovania automatizácie výroby (PLC), taktiež "hlavou". Ale robím aj elektroinštalácie. Rukami a hlavou...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@st89 ja nepotrebujem omáčky. Veď napíš odvetvie,… @megdesign nepokladam to za dolezite, dal som ti par prikladov kde ked vystudujes budes mat postarane o plat. Este na odlahcenie,,,vies z coho su majstri najviac nervozni? ked vidia ze ludia si danu pracu dokazu urobit sami. Napriklad rozpraval som sa s jednym co robieva sadrokartony, tak povedal ze dnes si to uz vela ludi robi svojpomocne, ze uz v podstate to ani nerobi, musi riesit aj ine remeslo aby sa uziviil. A o tom je to :)Odpoveď na príspevok od st89:
@megdesign nepokladam to za dolezite, dal som ti … @st89 ja postarané o plat mám. Rozpísal som ti, že beriem 35€/hod pri elektroinštalácii. Ako programátor mám 40€/hod... Proste stále melieš svoje. Nekŕmme trolla...Odpoveď na príspevok od st89:
@megdesign nebudem sa ti urcite spovedat co robim… @st89 strojárstvo je platené dobre? Ktoré presne?Odpoveď na príspevok od megdesign:
@st89 ja postarané o plat mám. Rozpísal som ti, ž… @megdesign ja nepotrebujem vediet kolko zarabas, ja viem ze tieto odborne profesie su platene. a troll si ty, nepis dookola to iste, riesil sa plat obycajneho obkladaca a nie teba.Odpoveď na príspevok od stefanby:
@st89 strojárstvo je platené dobre? Ktoré presne? @stefanby tam asi skor zalezi v akej si firme, vacsinou ak si v zahranicnej firme a robis dakeho veduceho, pripadne odbornu pracu tak mas zaplatene urcite :)Odpoveď na príspevok od st89:
@stefanby tam asi skor zalezi v akej si firme, va… @st89 "tam asi skor zalezi v akej si firme, vacsinou ak si v zahranicnej firme a robis dakeho veduceho, pripadne odbornu pracu tak mas zaplatene urcite :)" zase odvadzas pozornost, ked sa ta pytaju na serioznu odpoved. dpc ved podla tejto odpovede zase vyplakavas na nespravnom hrobe. vsetci majstri su veduci pracovnici, manazeri svojich firiem, tak si predsa zapytali, aby mali zaplatene urcite, preco ti vadi ked to robia a robis to aj ty? Ved ty ani nevies premyslat v suvislostiach.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@st89 "tam asi skor zalezi v akej si firme, vacs… @rapidek uz to neries prosim, je to trapne, kazdy si zaplti to co uzna za vhodne, ok? mozme sa tak dohodnut?Odpoveď na príspevok od st89:
@frantisekca uz sa tocis dookola, vsetko je kapit… @st89 Keď si zručný, máš vedomosti, skúsenosti, smelo do toho. Ja tiež robím práce, ktoré nie sú mojím živobytím, oborom. Taktiež mám voľbu si niekoho zaplatiť, buď lacnejšieho o ktorom mám pochybnosti, alebo drahšieho, ktorý to odvedie perfektne. Alebo Cé, urobím sám a uspokojím sa z výsledkom a nákladmi. Pokiaľ nebude chyba, môže to byť zaujímavá varianta. Takže ti fandím, nech sa darí bez tých chýb. Ale nebudem znevažovať ľudí, remeselníkov ktorí si za svoju prácu pýtajú adekvátne vyššiu sumu. Ak si veci robíš sám, tak istotne musíš uznať, že nejaké chyby si urobil, či už v postupe, funkčnosti, estetickom vzhľade atď. Na druhej strane, tvrdiť, že zarábam nadpriemerne a veci si robiť sám nedáva zrovna logiku. Keďže svojpomocne sa robí buď kôli šetreniu € (čo v prípade nadštandardnej mzdy nedáva zmysel, však?), alebo preto, že to človeka bavi.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@st89 Keď si zručný, máš vedomosti, skúsenosti, … @frantisekca on ma problem s tym, ze napriek tomu, ze ma nadstandardny prijem, si nemoze zaplatit obkladaca, lebo ten tiez chce mat nadstandardny prijem. A ide mu o to, ze on ho nema chciet, lebo je "len" obkladac... bez doktoratu...Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca on ma problem s tym, ze napriek tomu… @minoo nie, ten obkladac si u mna pytal este viac ako je moj nadstandartny prijem, to snad chapes? ci?Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca on ma problem s tym, ze napriek tomu… @minoo Pred xy rokmi som si tiež kúpeľňu robil sám. Výsledok? Výsledok až na 2 detaily asi obstojný, pre nás. Skúsený obkladač by tam isto našiel viac lepších riešení. Na chodbe som použil nesprávne lepidlo, našťastie, bola to prvá polovica, musel som to strhnúť. V kuchyni mi mierne ušla špára, ma to naháňalo potom, ale žena spokojná, tak aj ja. Ďalšiu (vstupnú) chodbu som špároval epoxidovou... Neskutočná drina, do noci, slzy v očiach, mozole na rukách... Nuž nevedomosť sa vypomstila, ale finále sa zvládlo. Tak to proste niekedy chodí. Dnes však sú dlažby, obklady rozmerovo trochu inde, ale z toho zas plynú iba vyššie nároky na presnosť, precíznosť. Takže ďalšia výzva na budúci rok 😂 Ibaže ja sa na to teším a nemusím riešiť, že koľko si kto za to pýta. Pýtajú si toľko, koľko ľudia akceptujú. Na dome sú minimálne 3 záležitosti, ktoré nedám sám, to viem od prvej myšlienky na nový dom.Odpoveď na príspevok od st89:
@minoo nie, ten obkladac si u mna pytal este viac… @st89 a v com je rozdiel?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@minoo Pred xy rokmi som si tiež kúpeľňu robil s… @frantisekca Vymenuj, ktoré 3 ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@frantisekca Vymenuj, ktoré 3 ? @petersd Strecha, fasáda, potery.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@petersd Strecha, fasáda, potery. @frantisekca Hm, fasádu som ešte neskúšal,.... ale strechy, potery, žiaden problem. Netreba mať pred tým prílišný rešpekt. Chce to len trocha remeselného rozumu, nič viac.Odpoveď na príspevok od st89:
@stefanby tam asi skor zalezi v akej si firme, va… @st89 aha, takze cca 700 000 ľudí na SR v strojárstve je platených dobre tých pár vedúcich na nadnarodnom korporate? Keď preženiem 0,1%? Tak ale to je asi aj v gastre :)Odpoveď na príspevok od stefanby:
@st89 aha, takze cca 700 000 ľudí na SR v strojár… @stefanby áno sú dobré platený. Samozrejme človek za pásom nebude dobre platený.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@st89 ja postarané o plat mám. Rozpísal som ti, ž… @megdesign to akeho programatora robis za 40 eur na hodinu kde? :D taka ponuka je len top tier na ICO. To by si musel byt top lead developer ked fakturujes 6400euro pri 160 hod. Dufam ze nemyslis ze robis sam pre seba na zivnost lebo vtedy predsa robis ukolovo a nehodnotis seba hodinovkou. Alebo ano?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@petersd Fasádu sám nespravíš, teda tú omietku. … @frantisekca tašky sa daju aj samému, nieje to také ťažké ako sa môže zdať- pokiaľ strecha nieje moc komplikovana. :D ale tiež samozrejme je to otazka ceny a možnostíOdpoveď na príspevok od stefanby:
@frantisekca tašky sa daju aj samému, nieje to ta… @stefanby technicky jasne, ze nie (tazke). Ale nechces koncit stavbu s vyskocenou platnickou...Odpoveď na príspevok od mi_t_is:
@megdesign to akeho programatora robis za 40 eur … @mi_t_is normálne vo firme. Ak vieš priemyselnú automatizáciu Allen Bradley, Siemens TIA, ABB, B&R, Sick Safety (samozrejme s certifikáciou Safety), Industry 3.0/4.0, atp, tiež si pýtaj plat. 😉Odpoveď na príspevok od megdesign:
@st89 ja postarané o plat mám. Rozpísal som ti, ž… @megdesign čiže podľa tých sadzieb zarabas 5-6tusic mesačne? Nebuď smiešny....