Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@joma3333 pardon.to je asi kúrenie
@joma3333 ten screenshot je kurenie hlavna klima. Toto je dnesok zatial. Na 24 nastavene.A od 8-15:00 z fve to pokrylo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 ten screenshot je kurenie hlavna klima.…
@dominguezah niekde mas problem, ked mas iba 212V!
Odpovedať

@papulaa no zdá sa mi veľa 13-14kw za 24hod bez k…
@joma3333
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@dominguezah niekde mas problem, ked mas iba 212V!
@rkorba dovod? Pokial viem v sieti môže byť napätie v tolerancii 230V +-10%. To jesť od 207V do 253V. Ako pytam sa, lebo bezne to takto mavame, v maji sa riesilo lebo bolo bezne nad 253V a po nahlaseni distribucke to potom riesili a odvtedy je to takto bezne. Momentalne je 218-227
Odpovedať

@joma3333 ten screenshot je kurenie hlavna klima.…
@dominguezah môžem sa spýtať akú máte tarifu?
Odpovedať
Profilova fotka

@dominguezah môžem sa spýtať akú máte tarifu?
@joma3333 od zaciatku DD2 u ZSE.
Odpovedať
@dominguezah ter6som sa k tomu vrátil.do 200kw mesačne?to ja mam za dva týždne.. Ako to ludia dokážete?sme traja.pravde je že tá práčka u nas ide jak dabel. Pozrite si udaje z app . práčka LG.je tam počet cyklov a spotreba
Odpovedať

@joma3333 od zaciatku DD2 u ZSE.
@dominguezah ja mám dd5 . neviem či to nechať,alebo . Máme 20 hodín lacneho
Odpovedať
Profilova fotka

@dominguezah ter6som sa k tomu vrátil.do 200kw me…
@joma3333 zalezi aky program a na kolko stupnov. A to ja perem tiez casto, nakolko psov mame vnutri a susicka ide tiez. A raz mesacne samozrejme cistenie bubna na 90. Tarif, zalezi u koho si, potom si to musis prepocitat co ti pri tvojej spotrebe vychadza lepsie.
Odpovedať
Dilemu DD2 a DD5 som tiez riesil, pretoze mam malu spotrebu, ale ostal som pri DD5 lebo ked som si narychlo hodil do kalkulacky tak pocas zimnych mesiacov a kurenia sa jednoznacne oplati DD5 (celkove sumy ktore platim su mensie ako by som platil pri DD2) no a v lete sa zas oplati DD2, kedze spotreba je zanedbatelna. Konecny rozdiel je mozno 50 euro rocne v prospech DD2 a to sa mi neoplati saskovat so zmenami tarify. Okrem toho mam nastavene platby podla realnej spotreby, cize platim kazdy mesiac to co miniem.Ked miniem 30 euro v lete zaplatim 30 a ked 80 v zime tak 80. Je to pre mna lepsie ako platit zalohove a nechat peniaze lezat kdesi v ZSE a raz za rok dostat preplatok.
Odpovedať
Profilova fotka
Senzory už sa zabiehajú, pokračujem v automatizácii
Odpovedať
Poraďte ako čo najmenej zaťažiť domácu wifi sieť. Momentálne mám napojené okrem troch tv(ale väčšinou ide len jeden.)3xmobil,dve klimatizácie,dva merače na klimach, vysávač a jeden teplomer cez branu ziggbee.. Chcel som kúpiť dva zasuvkove merače na spotrebiče (aj koli ovládaniu zap-vyp). No teraz rozmýšľam ci to nebude moc zaťažovať sieť,rovnake výrobky.či nie je lepšie spraviť to tak ako je ten teplomer zigbee,(napojený na hub). všetky tieto srandy aj Smart stroje idú na 2.4Ghz. Čo myslíte.V tomto,sa priznám nie som moc napred. Všetky tie protokoly a co ja viem ešte čo.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od matko291:

Senzory už sa zabiehajú, pokračujem v automatizác…
@matko291 tam máš aj spotrebu atď?
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 tam máš aj spotrebu atď?
@joma3333 áno postupne budem pridávať aj zariadenia na spotreby všetkých zariadení, plus svetlá, scény na rozvecovanie svetiel budem chcieť poriešiť a neviem čo všetko ma napadne tam nasukat 😄
Odpovedať
Profilova fotka

Poraďte ako čo najmenej zaťažiť domácu wifi sieť…
@joma3333 tiež sa mi to zigbee pozdáva že len húb má wifi ostatok vlastna sieť
Odpovedať
Profilova fotka

@joma3333 => Ahoj dobre je bud zigbee alebo ja mam teraz po novom taky lepsi (nie drahy) router, kde mam zvlast siet pre IoT (internet of things) a tu mam nakonfigurovanu a oddelenu od hlavnej WIFI siete. J
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@joma3333 tiež sa mi to zigbee pozdáva že len húb…
@matko291 zigbee je sprostosť. Už to píšem druhý krát! Keď tak, tak tuya. Zigbee zariadenie potrebuje byť v dosahu zigbee bridge, co je na prd, keď máš zariadenia kade tade po dome...
Odpovedať

@joma3333 zapni si sieť IoT, 2,4GHz. Teda ak to tvoj router podporuje...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jdemovic:

@joma3333 => Ahoj dobre je bud zigbee alebo ja ma…
@jdemovic mam tento router.Neviem či ma iot. https://www.nay.sk/tp-link-archer-a6-...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@joma3333 zapni si sieť IoT, 2,4GHz. Teda ak to t…
@megdesign akurát viem ze je vybavený technológiou MU-Mimo.
Odpovedať

@megdesign akurát viem ze je vybavený technológio…
@joma3333 to je technológia, že vie ísť 2,4GHz aj 5GHz súbežne s viacerými klientmi zároveň. Pohrab sa v menu routra a hľadaj IoT sieť......
Odpovedať

@joma3333 to je technológia, že vie ísť 2,4GHz aj…
@megdesign ja len ze nemusi hladat priamo danu siet ako pises, ak ju nenájde tak si ju moze kludne vytvorit, samozrejme za predpokladu ze to zariadenie podporuje
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@megdesign ja len ze nemusi hladat priamo danu si…
@cukrik25 v archeri vytvoríš tak akurát guest sieť, žiadnu inú...
Odpovedať
Profilova fotka

@cukrik25 v archeri vytvoríš tak akurát guest sie…
@megdesign Mne sa osvedcila len ta IoT, ked som zamenil xiaomi stary router za Archer, tak sa mi nepodarilo pripojit s Teplotnymi cidlami na normal 2,4 aj som pozeral security, ale nic. Musel som IoT :D to je tiez take zaujimave, kedze ine smart zasuvky a switche mi idu aj priamo na wifi siet (nie IoT).
Odpovedať
Dík Vám všetkým za rady.
Odpovedať
Pekný večer prajem Tak klimatizácie si pekne ťapkaju. Zatiaľ som tu spotrebu dostal na cca 25kw za deň. Kúrenie s toho je 12-13kw. Ale uvidíme v sobotu po celom týždni. A veľmi som zvedavý aj na mesačný odpis . Napadla ma jedna vec.Bojler mam v technickej miestnosti,kde je kúrenie vypnuté.Je tam podľa počasia.15-18 teraz.. Myslíte, že to môže až tak veľký vplyv na ten bojler?
Odpovedať

Pekný večer prajem Tak klimatizácie si pekne ťap…
@joma3333 nie, nemôže. Minimálny.
Odpovedať
@megdesign nesúhlasím Zigbee napr zasuvky funguju ako prenasac signalu. Mam signal dokonca v studnicnej šachte kde mam zaplavovy snímač.
Odpovedať
Kurim podlahovkou a od 14.10. do 19.11. Spotreba 1132 kwh, ale zase nešetrili sme nejako ale ani neboli este take zimy. Uz som mal aj 2300 za januar. Teraz to vychadza 32 kwh Vychádza to 32 kwh denne. Mam objednané klímy tak uvidíme co to spravi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frenky029:

@megdesign nesúhlasím Zigbee napr zasuvky funguju…
@frenky029 ja mám zigbee zásuvky dve, jednu na 3D tlačiareň, druhu na čerpadlo, keby bola voda v pivnici. V pivnici mám aj zigbee bridge. Keď som tu zásuvku, čo mám na čerpadlo, skúšal dať na dvor, ani trt... Nemalo to dosah... Konkrétne je to táto: https://a.aliexpress.com/_EvKTPHT Odvtedy kupujem len Tuya zariadenia a nemám žiadny problém. Ale každý ako chce...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?