Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dominguezah keď som chcel pripojiť teplomer sono… @joma3333 sak ano zigbee musi mat branu ak sa pouziva takto, a na dalse pridavanie zariadeni do zigbee sieti ( co potom medzi sebou komunikuje) do HA ti staci zasa len dongle :)Odpoveď na príspevok od frenky029:
Ja na "inteligenciu" vyuzivam prave zigbee. Len h… @frenky029 ake konkretne zariadenie(hub) pouzivaš?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@joma3333 ale áno máš pravdu .na tieto účely ktor… @joma3333 jediná úspora čo ten bojler môže ušetriť je to že nedrží celý deň teplotu napríklad 65C a nevzniknú také straty kvôli slabej izolácii. Inac ani tuk, teplu vodu treba po cely den.Odpoveď na príspevok od tamysk:
Tak my mame dennu spotrebu el. teraz okolo 27kwh … @tamysk 27kw za 12dni?s toho kúrenie cca 21kw? To je za 1 deň?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@tamysk 27kw za 12dni?s toho kúrenie cca 21kw? To… @joma3333 je to urćite za deň, prepočet na plyn je to cca 2,5 m³ plynu, čo je skvelé, na 100 roč. domOdpoveď na príspevok od rudy1973:
@joma3333 je to urćite za deň, prepočet na plyn j… Tak som včera znížil bojler,stiahil som mrazak z-25 na -18,a vypol som podlahovku v kúpeľni. Dnes som meral,teda odpísal.Rozdiel je 13kw. Včera cca 20kw. Nie je to možno presne.Je to približne. Myslíte že tieto tri vecí to môžu ovplyvniť? A tých 13kw je podla Vás v poho? Myslím že pri spotrebe domu bez kúrenia,asi nezáleží aký je veľký a starý.Odpoveď na príspevok od tamysk:
Tak my mame dennu spotrebu el. teraz okolo 27kwh … @tamysk len pre porovnanie, aké spotrebiče máte ONOdpoveď na príspevok od joma3333:
@joma3333 Denne ide cca3-4-5 hod telka.Mam ešte s… @joma3333 tak plazma spapa určite dosťOdpoveď na príspevok od tamysk:
Tak my mame dennu spotrebu el. teraz okolo 27kwh … @tamysk čo je čiastočne zateplenie?Odpoveď na príspevok od matko291:
@joma3333 tak plazma spapa určite dosť @matko291 neviem.podla papierov keď pozerám spotrebu aj na nové tv, čo ja viem. Teraz chceme kupovať niečo nové,ale tam je spotreba pomaly taká istá. Ešte rozmýšľam či sa oplatí qled,oled alebo stačí aj led.Kazdu chvíľu je niečo nove.Odpoveď na príspevok od joma3333:
@joma3333 Denne ide cca3-4-5 hod telka.Mam ešte s… @joma3333 ja mám takú istú plazmu a meral som ju spapa 400watov za hodinuOdpoveď na príspevok od matelko78:
@joma3333 ja mám takú istú plazmu a meral som ju … @matelko78 to vážne?to skúsim premeratOdpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 kľudne ti jedna podlahovka v kuchyni mo… @dexter89 10-12 kw kúrenie denne.To aj u mňa podobne. A zvyšok domu?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 10-12 kw kúrenie denne.To aj u mňa podo… @joma3333 Pekná technika. Kúp si merač spotreby a premeraj si doma všetky spotrebiče. Ak nechceš kupovať, SSE (a možno aj iní predajcovia elektriky) ti ho na týždeň-dva požičiajú bezplatne.Odpoveď na príspevok od joma3333:
@matko291 neviem.podla papierov keď pozerám spotr… @joma3333 plazmu som mal aj ja panasonic P50' a vedela zozrat aj 450w/h tak som mu vymenil, z plazmy mozes prejst jedine na Oled alebo este miniled....Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 10-12 kw kúrenie denne.To aj u mňa podo… @joma3333 podla toho sa neodvyjaj. Kazdy mame ine zvyklosti, ine tepelne straty, rozlohu atd. Kup si jeden merac/smart zasuvku z alzy a pozistuj si spotreby. To je prvorade. Kazdy sme si tym presli, a podla toho upravili veci.Odpoveď na príspevok od jozu77:
@joma3333 plazmu som mal aj ja panasonic P50' a v… @jozu77 ako to myslíš, že s plazmy jedine oled alebo miniledOdpoveď na príspevok od shadowmilan:
tak plazma spapa hodne, preto ju uz nebolo poriad… @shadowmilan ja si zas naopak myslím že tá plazma ma kvalitu obrazu ok.urcite odpíše aj niektoré nové ledky. Ale to bokom.Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@joma3333 podla toho sa neodvyjaj. Kazdy mame ine… @dominguezah tak to idem postupne všetko pomerat,bo človek sa snaží dosiahnuť čo najlepšie výsledky na kúrení,a straty sa možno niekde inde,o ktorých som ani nevedelOdpoveď na príspevok od joma3333:
@dominguezah tak to idem postupne všetko pomerat,… @joma3333 načo chces všetko merať ? Šak klímu zameranú máš bojler máš už len podlahovku a je to Aj keď neviem čo by si chcel ešte dosiahnuť akú usporuOdpoveď na príspevok od papulaa:
@joma3333 načo chces všetko merať ? Šak klímu zam… @papulaa no zdá sa mi veľa 13-14kw za 24hod bez kúrenia. Alebo?ak smiem,ako je to u teba?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@papulaa no zdá sa mi veľa 13-14kw za 24hod bez k… @joma3333 napisem ti priklad Herny pc- mesacne od 15kwh-20kwh TV - 8-10kwh Ps5 - mesacne 10-15kwh Umyvacka - 5-8kwh Chladnicka - 24kwh Radiator v kupelni -10-15kwh Bojler 40-55kwh Pracovny pc- 7kwh Pracka so susickou - 20-30kwh Klima hlavna v screenshote. Uprimne ti to moc nepomoze, lebo zalezi od osob v domacnosti, prace (ake mate navyky), aky komfort mate radi, ake mate konicky, od nastavenia HDR/vykon a atd.Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@joma3333 napisem ti priklad Herny pc- mesacne o… @dominguezah veď to je jasné. už som nad 6aj uvažoval. nebudem teraz doma dievky obmedzovať kôli pár kilowattom. Malá otázka.toto je vaša spotreba bez kúrenia alebo aj s kúrením?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dominguezah veď to je jasné. už som nad 6aj uvaž… @joma3333 pardon.to je asi kúrenie