Horúca

Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@matelko78 ako to myslíš že vypne úplne. Keď kles…
@joma3333 vypne keď dosiahne požadovanú teplotu, klimatizácia aj tak vykuruje o stupeň viac ako je nastavená teplota a v režime kúrenie mám spotrebu 600-700 wattov, keď odmrazuje ide aj na 1080watt tiež zháňam jednotku ktorá pôjde na 200 wattov
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matelko78:

@joma3333 vypne keď dosiahne požadovanú teplotu, …
@matelko78 Ja dám určite nejakú od Mitsubishi alebo Toshiba. Ešte neviem ako sa na tom daikiny
Odpovedať

@matelko78 Ja dám určite nejakú od Mitsubishi ale…
@joma3333 pri týchto klimach ako mám ja,aj ta teplota doma trocha kolíše.nie že by to moc vadilo ale predsa. Pri možnosťi tak nízkeho výkonu , môže tu teplotu udržiavať určite lepšie a možno aj ekonomickejsie
Odpovedať
Profilova fotka

@matelko78 joma3333 Este ked je barak dobre zatepleny tak sa niekedy ani neoplati pustit podlahovka s kotlom. Na kolko stupnov mate nastavene? 22-23?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od baum:

@matelko78 joma3333 Este ked je barak dobre zate…
@baum nastavené mam na 24 a keď je v izbe 22 tak vypne
Odpovedať
Profilova fotka

@baum nastavené mam na 24 a keď je v izbe 22 tak …
@joma3333 Optimum
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám nastavené na 22 keď nahreje na 23 tak klíma vypína
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od baum:

@joma3333 Optimum
@baum ale.musim asi spomenúť, že používam funkciu Ifeel.Ak nie ,tak by to vyplo skôr S touto funkciou ten dom lepšie prehrejeme,
Odpovedať
Profilova fotka

@wheel Určite to budem meniť Len najbližšie 3 r…
@joma3333 Ja mam FTV, od buduceho roku je prípis, že ked vyrobíš prebytok elektriny , ktorý nespotrebuješ priamo a nebudeš mať už ani voľnej kapacity vo Virtualnej baterii tak za kazdy kw odovzdaný budeš platiť popplatky, taže pozor pri konfigurovani velkosti FTV
Odpovedať

Ja mám nastavené na 22 keď nahreje na 23 tak klím…
@matelko78 môj Vivax , po dosiahnutí teploty zníži otáčky a fúka "vlažný " vzduch ...
Odpovedať

@sousedekovci89 tak ten elektrokotol je podľa mňa…
@joma3333 mame rocneho chlapca takze u nas detto 8-9 praciek do tyzdna neni problem.
Odpovedať
@sousedekovci89 8-9 do týždňa to je v poho. Teda to by bolo v poho.Mi priemer do mesiaca cca 70x.delene 4 týždne. A to sme len traja.Dvaja dospelí a dievča 11r. Ale asi ťažko zmením návyky u 45 rocnej ženy. Preto musím hľadať kde ušetriť.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 8-9 do týždňa to je v poho. Teda …
@joma3333 Tak to už hej, to je sila. My tak 5x do týždňa max.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@matelko78 môj Vivax , po dosiahnutí teploty zníž…
@rudy1973 keď zníži tie otáčky a fuka vlažný vzduch tak vonkajšia jednotka stojí?(nejde) Lebo mne po dosiahnutí prestane fúkať ,ale ventilátor sa stále točí,teda fuka ale uplne len slabucko,a tiež len vlažný vzduch, vlastne akoby točil vzduch v miestnosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@joma3333 Tak to už hej, to je sila. My tak 5x do…
@toky1 len pre zaujímavosť,ja som po troch rokoch už menil tlmiče(3kusi) na ktorých je bubon.pracka lg.
Odpovedať
Ale nechcem meniť tému. To patrí skôr na modrý koník
Odpovedať

@matelko78 To ze jednotka pojde pod urcity prikon neznamena ze je lepsia / kvalitnejsia Mensi prikon znamena aj nizsia teplota vzduchu pri fukani takze pozor na to Preto maju vacsinou 5kw klimy min prikon 500-600w lebo maju aj vacsi prietok vzuchu na minumalnom nastaveni urovni fukania
Odpovedať
Ludia z neznalosti si myslia, ze ked klima bude zrat 200W bude lepsia, efektivnejsia ako ta co zerie 500W. Nedokazu zmerat COP a preto nevedia urcit efektivitu, len hadaju co je lepsie a u elektrospotrebicov cim menej tym lepsie :-) Kazda klima ma inu regulaciu teploty/prikonu takze si to treba odsledovat a drzat sa osvedcenych nastaveni. Kurenie na 21C je pre vacsinu domacnosti temperovanie a nie kurenie na komfortnu teplotu :-)
Odpovedať
9 rokov a 4400 príspevkov, nie je na čase prejsť od teórie k praxi súdruhovia? 😎
Odpovedať
Profilova fotka
Moja predstava by bola klíma nastavená na 23 celý deň a pri spotrebe 150-200 wattov na hodinu.Pozdava sa mi Vivax Yeti ktorá kúri aj pri -30 a scop 5,2 pri teplote -15 zaručujú 100 percent efektívne vykurovanie a scop 5,2
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

9 rokov a 4400 príspevkov, nie je na čase prejsť …
@foox Nech sa paci, graf z praxe. Gree Amber 2.5kW dnes na obed. Prikon 560W, COP okolo 5.0, prikon 450W, COP okolo 5.1, Prikon 910W, COP okolo 3.8. Obcas sklzne aj pod tych 450W, ale tam uz zacina COP klesat!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@foox Nech sa paci, graf z praxe. Gree Amber 2.5k…
@supiiik nie ďakujem, viem, že to funguje ako núdzovka, ale nie je to ten komfort ako s podlahovkou, alebo UK. Nezamrzli by sme, ale nie je to ono a nerieši to TÚV.
Odpovedať

@supiiik nie ďakujem, viem, že to funguje ako núd…
@foox No, mne ta klima prave kuri do podlahovky. A pozri este raz ten graf. Ten zvyseny prikon a znizene COP po 14tej hodine je tam koly tomu, ze vtedy mi ta klima ohrievala TUV :)
Odpovedať

@foox No, mne ta klima prave kuri do podlahovky. …
@supiiik klíma do podlahovky? Nuž nepoznám veľa ľudí čo nerozlišujú tepelné čerpadlo a klímu. Tak aspoň jedného :-)
Odpovedať

@supiiik nie ďakujem, viem, že to funguje ako núd…
@foox ty si len z nevedomosti nepochopil, ze klimou sa da inac kurit ako nekomfortne (vzduch/vzduch) cize fukanim na cloveka do priestoru. @supiik upravou klimy sa da komfortne kurit do teplovodnej podlahy (vzduch/voda) vratane ohrevu TUV klimou!@
Odpovedať

@supiiik klíma do podlahovky? Nuž nepoznám veľa ľ…
@foox Uz som to tu asi daval, ale tato tema je uz dost rozsiahla, tak skusim este raz. Mam klimu, ktora je prerobena na tepelko vzduch/voda. Ver mi, ze to viem rozlisit :) https://www.youtube.com/watch?v=rB-3_...
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik COP ratas ako? Je tam certifikovany kalorimeter, alebo len odhadujes?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@supiiik COP ratas ako? Je tam certifikovany kalo…
@mgx Je tam zapojeny prietokomer a NTC na vstupe/vystupe z vymennika, cize kalorimeter. Nie je kalibrovany, cize tam bude mozno par % rozdiel, ale pre nejake porovnanie a prestavu to staci.
Odpovedať

@foox Uz som to tu asi daval, ale tato tema je uz…
@supiiik OK, tak miesto prerábky si dám rovno TČ na to určené. Ale veď v pohode bavkajte sa ešte ďalších 9 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik jasne, dakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?