Odpoveď na príspevok od rkorba:
Len pre zaujímavosť všimol som si vysokú spotrebu… @rkorba zaujimave podľa mňa je to všade nastavené nejak na termostat, že keď je pod 4°C napr. automaticky zopne ohrev vane, ktorý ide nonstop ... väčšinu času aj v mrazoch ten ohrev vane ide zbytočne... asi najlepšie je to externe dorobiť s nejakým devi káblom, ktorý autonomne zapneš kedy chceš... napr. keď sa upchá odtok na spodku a je treba to odtopiť... u mňa to bolo len v decembri tieto problémy zopár dní špecifických podmienok odvtedy pohodaOdpoveď na príspevok od dexter89:
@rkorba zaujimave podľa mňa je to všade nastaven… @dexter89 Keď bolo vonku 0° tak som mal zapnutú mideu Oasis a šiel som vonku chytiť vaničku odspodu, či ju ten odporový vyhrievací sakrament vyhrieva. Vanička bola odspodu studená. Ale defrost vtedy práve určite nebol.Odpoveď na príspevok od toky1:
@hamonik Priznám sa že toto som nejako nepochopil… @toky1 prave menit heslo na wifi znamena menit heslo na pc, na tv a na klime, teda cca hodka nastavovania pri kazdej zmene najomnikov, co mi nepride velmi userfriendly, hlavne ak trafim takych fasa studentov, co som za polroka mal 6 roznych ludi tak vyfluktuovanych, ze odisiel jeden a prisiel namiesto neho iny. Takze nastavovanie prav cez mobil by bola parada. Preto sa na to pytam.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Zdravim Chcem sa spýtať na ten wifi merač spotreb… @joma3333 ak máš klimu pichnutú v zasuvke tak mš možnosť aj Smart zásuvky https://www.hagard.sk/produkty/zasuvk...Odpoveď na príspevok od matko291:
@joma3333 ak máš klimu pichnutú v zasuvke tak mš … @matko291 práveže nemám.tahal som nové káble priamo z rozvádzača.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Zdravim Chcem sa spýtať na ten wifi merač spotreb… @joma3333 hod sem link. Ta krabicka je zigbee hub, centralna jednotka aj na dalsie zariadenia. Ako myslim si ze pre teba bude stacit stacit verzia len wifi s appkou tuyaOdpoveď na príspevok od joma3333:
@dominguezah https://a.aliexpress.com/_mqF9KFA @joma3333 k tomuto modelu treba aj zigbee hub. Tento je na wifi len https://www.aliexpress.com/item/40005...Odpoveď na príspevok od dominguezah:
@joma3333 k tomuto modelu treba aj zigbee hub. T… Ahojte, čo tak totoOdpoveď na príspevok od klimao:
Zopár otázok, možno mi niekto bude vedieť poradiť… @klimao určite by som vám odporučil 1x Multisplit na všetky jednotky, vide to najlepsie, kľudne vám aj poradíme ak by ste mal záujem a vieme vyriesit aj predsezónne ceny ešte, kde na jednotky sa dá získať výhodná cena, tu je náš webe pre kontakt www.klimujeme.sk kľudne môžte zavolať a poradiť sa snami, riešime klimatizácie aj do chladnejších oblasti na kúrenie vyslovene.Odpoveď na príspevok od cakomen:
Ahojte, čo tak toto @cakomen v pohode je to switch mame par, este budeme dokupovat, na tazsie dostupne miesta sme davali zasuvkove typy. Treba davat pozor aby sa zmestilo.Odpoveď na príspevok od klimujeme:
Inak kúrenie klimatizáciou je asi to najlacnejšie… @klimujeme mozem poprosit info ako cistite vnutorne jednotky? su videa na youtube ako sa namontuje velke plastove vrece a vnutorna jednotka sa preplachne cela. viete demontovat rotor a precistit?dakujemOdpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 určite stačí 2kw jednotka... ono to nef… @dexter89 diki za rady.Beriem v úvahu. Rozhodol som sa do tej izby pre Toshiba seiya2kw. Akurát ma zaujíma to, že nemá ohrev vaničky. Môže zamrzat?je do -15. Aké máte s tým skúsenosti?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 diki za rady.Beriem v úvahu. Rozhodol s… @joma3333 ano vrstva ladu sa tvori, pozri dexove video https://youtu.be/RB4R5bP-Dc8?si=ULp9w... Ma tam zaznameny aj defrost, aby si videl ako to funguje. Ale celkom sa to riesilo nejakych 20 stranok dozadu tusim.Odpoveď na príspevok od hamonik:
@toky1 prave menit heslo na wifi znamena menit he… @hamonik V Gree apke sa to da spravit tak, ze k tvojej klime prizves clenov rodiny. Takto tam vies popridavat studentov a podnajomnikov. Rovnako tak sa da wifi na klime zresetovat a nastavit na novy ucet. Sinclair aplikacia by mala fungovat podobne. A este jeden detail som zabudol. V tych apkach je moznost aktualizovat FW, ak teda prestava fungovat, skusil by som ako prve tuto moznostOdpoveď na príspevok od supiiik:
@hamonik V Gree apke sa to da spravit tak, ze k t… @supiiik Taká možnosť je aj v appkeNetHome Plus, ktorou ovládam svoje Vivaxy a Mideu Oasis Plus. Nikdy som tam nikoho nepridával takže s tým nemám skúsenosť. Čiže si myslíš, že tam vieš niekoho pridať aby mohol klimu ovládať ale najvyššiu autoritu máš ty s tým, že dotyčnému vieš kedykoľvek zrušiť prístup k ovládaniu?Odpoveď na príspevok od toky1:
@supiiik Taká možnosť je aj v appkeNetHome Plus, … @toky1 Ano, pridas a odoberies ho tam ako clena rodiny. Toto sa da v GREE+ aplikacii. BTW, je dost mozne, ze tato aplikacia bude fungovat aj pre SInclair. Je to rovnaka platforma. Ale vyskusane to nemam...Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 diki za rady.Beriem v úvahu. Rozhodol s… @joma3333 nebude zamrzať... stačí do -15, však máš aj záložné kúrenie keby niečo náhodou :) ... aj klímy čo píšu že majú do -15 , pravdepodobne budú ešete kúriť aj pri nižších teplotách a tých dní keď je pod -15 je čoraz menej, na západe v nížinách vôbec a aj u nás severnejšie max. 2-3 dni do roka priemerne... takže kvôli trom dňom v roku priplácať za nordickú klímu neviem... keby malo to byť hlavné a jediné kúrenie OK ale keď je záloha tak niet sa čoho obávaťOdpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 diki za rady.Beriem v úvahu. Rozhodol s… @joma3333 V práci máme Vivax M 5kW a tá je do -15° a bez ohrevu vaničky. Neevidujem s vonkajšou jednotkou žiadny problém s ľadom a nedostatočným odmrazovaním či hromadením ľadu v šasi. Ale používame je vyslovene pár hodín týždenne - obvykle cez víkend a v pondelky, kedy správca budovy znižuje teplotu vykurovacej vody do radiátorov a je v kancli chladnejšie.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 nebude zamrzať... stačí do -15, však má… @dexter89 ako by sa riešil kondenz z vnútornej jednotky,ak by som ju dal do stredu domu?Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 ako by sa riešil kondenz z vnútornej je… @joma3333 Hadičkou či rúrkou ho zviesť v spáde k najbližšiemu sifónu - kľudne niekde pod umývadlom napríklad. Alebo ako to máme v práci - zvedený je v spáde do splachovacej nádržky WC. Ak spád nevychádza nikam takto tak sú dve možnosti - použiť čerpadielko kondenzátu ktoré pomôže vytlačiť kondenzát aj smerom nahor alebo ako má kolega vo vedľajšom kanclíku - kondenzát je zvedený do 10litrovej fľaše, ktorú ale musí občas v lete vyliať. Kondenzát vo vnútornej jednotke sa vytvára len v režime chladenia alebo odvlhčovania. Pri vykurovaní sa v nej nevytvára. Sranda bola keď zabudol vypnúť v lete klimu a šiel na týždeň na dovolenku do HR. Kondenz mu začal z fľaše vytekať a my sme to zistili až keď tiekol popod dvere z kanclu na chodbu. :-)Odpoveď na príspevok od stefan222:
@klimujeme mozem poprosit info ako cistite vnutor… @stefan222 Dobrý deň, takto to nevykonávame pretože to nieje teda správny postup, používa sa špeciálna rozpustná chémia ktorá zabíja baktérie a filtre sa čistia samostatne na vonkajšiu jednotku zase iný typ špeciálnej chémie, kompresor alebo parný čistič, v žiadnom prípade tak ako ste videli na videách, aj ja som to zaregistroval :) sranda na to pozeraťOdpoveď na príspevok od rkorba:
Len pre zaujímavosť všimol som si vysokú spotrebu… @rkorba zdravim Riešil si nejak to vyhrievanie vonkajšej jednotky. Myslím že ci to je tak ako má biť. Ja mám objednaný tiež sinclair. Sinclair terrel 3.5jwOdpoveď na príspevok od joma3333:
@rkorba zdravim Riešil si nejak to vyhrievanie vo… @joma3333 ked to robia 3 z 3 (i susedova) tak to nie je vada ale funkcia :-(Odpoveď na príspevok od klimujeme:
@stefan222 Dobrý deň, takto to nevykonávame preto… @klimujeme No neviem. My zase cistime tymto sposobom bezne, hlavne ked je klima extremne znecistena. Najskor dole plasty, nasledne chemia, ktora rozpusta tuky, nahodit vak a prudom vody vycistit vyparnik a hlavne rotor! Ten byva znecisteny horsie ako vyparnik. A na koniec chemia na dezinfekciu vyparnika. Toto povazujem za jediny spravny postup. Pripadne mi dajte vediet, aky postup volite pri niecom takom ako je na fotke...Odpoveď na príspevok od supiiik:
@klimujeme No neviem. My zase cistime tymto sposo… @supiiik parný čistič a kompresor