Odpoveď na príspevok od sumo01:
@matko291 jj zda sa, ze minimalne gree vnutorny v… @sumo01 ako vieš ze idem len vnútorný ventilator? Môj sinclair keď ide naštartovať vonkajšiu tak zafuka vo vnútri a nič a po chvíli počujem rozbiehať vonkajšiu a už kuriOdpoveď na príspevok od tamysk:
@sumo01 Moja midea vnutorny ventilator nevypne. N… @tamysk nastav rezim auto a aj rezim auto na ventiatore -ja to teraz skusam takOdpoveď na príspevok od tamysk:
A regulaciou vnutorneho ventilatora sa da ciastoc… @tamysk no to vypadá zaujímavo 😉 ako na to prísť? Ja mam tak v priemere +- 10kw za 24hOdpoveď na príspevok od sumo01:
@tamysk nastav rezim auto a aj rezim auto na vent… @sumo01 u mna v rezime auto (klima) nevies nastavovat vnutorny ventilator :)Odpoveď na príspevok od tamysk:
@sumo01 u mna v rezime auto (klima) nevies nastav… @tamysk aha fakt, ja som mal nastavene auto na vent a ked som prepol aj na auto rezim, nevsimol som si, ze rezim ventilatora nejde prepnut v auto rezime, sryOdpoveď na príspevok od matko291:
@tamysk no to vypadá zaujímavo 😉 ako na to prísť?… @matko291 Jedine odsledovat. Cim vacsi prietok vzduchu, tym sa viac chladnejsieho vzduchu dostava k senzoru vo vnutornej jednotke a je tam vacsia odchylka od nastavenej teploty. A podla toho rozdielu si riadi kompresor vykon. Cize ak das vnutorny ventilator na minimum a pod stropom sa drzi teply vzduch, ten len pomalicky prechadza vnutornou jednotkou, rozdiel od nastavenej teploty je potom nizsi a tak kompresor znizi otacky. Este su tam rozne ochranne funkcie, aby pri istej vonkajsej teplote nesiel kompresor moc pomaly atd, ale princip je nejak takyto :) Ale ako vravim, ono to zalezi dom od domu, moze byt potom chladno pri nohach, horsia distribucia tepleho vzduchu atd. To si treba odsledovat v reale :)Odpoveď na príspevok od tamysk:
A regulaciou vnutorneho ventilatora sa da ciastoc… @tamysk asi tak... ja som našiel pre mňa optimálne nastavenie, hl. najsilnejšiu klímu mám vždy manuálne nastavený ventilátor na 2. stupeň ... tú v menších izbách vždy na 1. stupni max. 2. ... a tretiu klímu zapínam zriedkavo, keď nechám otvorené dvere do posl. hosťovskej izby, je tam dnes 22°C ... Takže dnes mi idú v dome napr. 2 klímy nonstop /celodenný mráz teraz -8°C a v celom dome je 23°C, v tej izbe najďalej od jednotky, v podstate hosťovska, otvorené dvere a 22°COdpoveď na príspevok od dexter89:
@tamysk asi tak... ja som našiel pre mňa optimáln… @dexter89 ja to mam rovnako ;-), Prizemie klima na 2 stupen nastavena 22'C ( mal som na 23'C ale uz mi bolo dost teplo) teplota sa pohybuje 21,8-22,2. Rano-doobeda to prepenem na 3 stupen nech sa rychlejsie vykuri lebo na noc klimy vypinam od 0:00-6:00. Poschodie klima na 1 stupen nastavena na 22'C a teplota 22-22,5'C , tiez zatial klimu vypinam od 0:00-6:00. Ked zacne poriadna zima tak ich necham bezat cely den a na noc len znizim teplotu na 21'COdpoveď na príspevok od tamysk:
@sumo01 Moja midea vnutorny ventilator nevypne. N… @tamysk u mna to bolo podobne, tiez cca 500w vacsinu casu, ak som mal nastavene Heat a auto vent, klima na 22 stupnov. Na rezime Auto a auto vent je vacsinou teraz okolo 350w vid screen, semtam to poskoci na 500w a malokedy na kratsi cas stupne viac. Takze mne sa zda, ze midea na rezime Auto si vie lepsie korigovat spotrebu+co som odsledoval, zda sa, ze aj menej cykluje. Zajtra to hodim na Heat a odsledujem spotrebu za cely den, teda spotrebu heat vs autoOdpoveď na príspevok od sumo01:
@tamysk u mna to bolo podobne, tiez cca 500w vacs… @sumo01 nepouzivas original apku na mideu?Odpoveď na príspevok od rkorba:
@sumo01 nepouzivas original apku na mideu? @rkorba ta nemera spotrebu, aj ked kedysi to vraj vedela, aspon podla toho, co som googlil, takze smart zasuvkaOdpoveď na príspevok od jozu77:
@dexter89 ja to mam rovnako ;-), Prizemie klima … @jozu77 jj no u nás momentálne už pekná kosa, najmä včera maximalka okolo -3°C a večer bolo -10°C včera som mal prakticky nonstop zapnute 2 klímy a vidieť to aj na spotrebách v týchto podmienkach za 24hod. cca 17 kwh to je už celkom dosť... nezvyk lebo pominulé roky boli zimy príjemné "jarné" 😃Odpoveď na príspevok od dexter89:
@jozu77 jj no u nás momentálne už pekná kosa, naj… @dexter89 ja som mal vcera spotrebu 20kwh a to byvam na dolniakoch teplota bola len -3st Takze stale si na tom dobreOdpoveď na príspevok od sumo01:
@tamysk u mna to bolo podobne, tiez cca 500w vacs… @sumo01 u mna je to bez rozdielu, stale +- 530W. Ale mam cez 100 rocny dom dom, miestnost kde je midea je krajna,3 studene steny, 45cm tehla bez zateplenia, cize tych 500 je v mojom pripade super. :) Za verajsok dokopy 2x klima spolu 30kWh. A to v obyvacke este vzdy prikurim drevom, kedze pri celodennom mraze (-2 az -8) je v obyvacke bez kurenia cca 17-18°C.Odpoveď na príspevok od tamysk:
@sumo01 u mna je to bez rozdielu, stale +- 530W. … @tamysk skusal si ju nechat bezat dlhsie? Ja byvam v nezateplenej bytovke na prizemi 45 tehla, ked sa vratim domov, tak aj v druhej(severnej) izbe(klima kuri 2 severne izby) skusim hodit na AUTO, tam mam na HEAT spotrebu +-tak ako tyOdpoveď na príspevok od tamysk:
@sumo01 u mna je to bez rozdielu, stale +- 530W. … @tamysk ja mam priemer 10kw deň pri normálnych teplotách, pri mínusoch 20kw za 24h ale jedna klima na celý dom 90m2Odpoveď na príspevok od matko291:
@tamysk ja mam priemer 10kw deň pri normálnych te… @matko291 no ja som mal pri jednej klíme zväčša v takých podmienkach 10-12kwh ... ale zas v tých izbách najďalej od jednotky bolo chladnejšie, prípadne sa tam ani nekúrilo... takže to bola spotreba na nejakých 60m2 ... teraz naplno keď všade na 100m2 je v podstate 22-23°C tak spotreba rovnako atakuje 20kwh ... za včera jedna zobrala 9,4kwh a druhá 8kwh ... kus mi príde divné že tá jedna len 1,5kw klíma v malej miestnosti berie toľko, čo hlavná 3,5kw ... ale dvere sú pootvarané a teplo prúdi z oboch prakticky všade... ale zdá sa mi že kus tá aplikácia od daikinu u toho multisplitu nadhodnocuje spotreby... zasuvkovy merač mi ukazoval menej keď som to mal napojené ... teraz už to nemeriam neriešim... len raz mesačne odčítam celkovo elektromerOdpoveď na príspevok od dexter89:
@matko291 no ja som mal pri jednej klíme zväčša v… @dexter89 zabudol som napísať 5,3kw jednotkaOdpoveď na príspevok od matko291:
@tamysk ja mam priemer 10kw deň pri normálnych te… @matko291 máš celý priestor otvorený ked stačí na celé podlažie?kde je umiestnená a fúkana viac strán,akú máš celkovú spotrebu domu ,lebo teplo ide od všetkých elektrospotrebičov a dnes krásne slnečno, kotol mi vôbec už nekúri ráno -14 teraz ešte slabí mrázOdpoveď na príspevok od matelko78:
Mám doma klimatizáciu Vivax a zaujalo má skúsiť t… @matelko78 no ja neviem, ale mne to pride logicke ze ked nastavis rezim auto, tak bude automaticky kurit alebo chladit podla toho, aka je nastavena teplota a ake su podmienkyOdpoveď na príspevok od duzu:
@matko291 máš celý priestor otvorený ked stačí na… @duzu v predsieni vedľa terasovych dverí je jednotka a stej predsieni sa ide do všetkých izieb, na ľavo kuchyňa a spálňa, priamo oproti kúpeľni je teda jednotka, a na pravo je obývačka, áno ma lamely ktoré sa točia na ľavo aj právo a hore a dole. Tento víkend od piatku do nedele 56kw celý domOdpoveď na príspevok od duzu:
@matko291 máš celý priestor otvorený ked stačí na… @duzu našiel som ho pre teba, v čase 1 minúta vidno dvere na terasu ta na pravo od nich hore pod stropom je vnutorna jednotka, na konci videa zdvihnem telefón na miesto kde je jednotka https://youtube.com/watch?v=7wA1xBeNz...Odpoveď na príspevok od bksl:
Ked uz tu postujete tie spotreby elektriny tak si… @bksl to je jasne, preto meram dnes vs zajtra, kde teplota ma byt +- rovnaka a teda neporovnavam cop, ale cistu spotrebu na kurenie pri mojej klime. Spotreba bude samozrejme ina od oblasti, typu klimy(jej ucinnosti) atd, takze u mna nejde o to, zistit a ukazat, ze moja klima ma mensiu/vacsiu spotrebu, ale zameral som sa na porovnanie heat vs auto rezimu.