Odpoveď na príspevok od dexter89:
@sumo01 firme , predajcovi je jedno čo predaju , … @dexter89 čauko, prosím ťa, ty sa asi vyznas v tých klimach, čo hovoris na Midea oasis mop 3 ,12sp 3,5 kw Kúrenie do -30 S montážou za 1400€. Je to podľa teba dobra cena? Ževraj vivax by ma vyšla menej. Chcem s tým kúriť 50-60m2. Na chate.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@skena https://www.modrastrecha.sk/forum/kurenie… @frantisekca noo tam nie je o nej nič 😬Odpoveď na príspevok od skena:
@frantisekca noo tam nie je o nej nič 😬 @skena No o nej nie, ale o klimach AUX 2 x 3,6kW s montážou za 1400 očí... To by na tu chatku nestačilo? Polovičná cenovka....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@skena No o nej nie, ale o klimach AUX 2 x 3,6k… @frantisekca chatka je skor taký domek, malý, na vykurovanie aj v treskucej zime tiež v Ca,, takže vis sám, aby ta spotreba energie nebola devastacna 😁pri tomto aux a kazivosť... Neviem neviem aj keď by bodli dve vnútorné jednotky,,, ale toto asi není do -30 😬Odpoveď na príspevok od skena:
@frantisekca chatka je skor taký domek, malý, na … @skena tak neviem, ale na to koľko ich ten "moj" montér nainštaloval tvrdil, že mal za 5 rokov iba 2 reklamácie (jednu na LG a druhú na elektroniku AUX) tu máš ukážku jeho práce https://www.facebook.com/profile.php?...Odpoveď na príspevok od skena:
@frantisekca chatka je skor taký domek, malý, na … @skena -30? To bolo naposledy niekedy v 2016tom? Tie zimy už také nie sú, ako bývali. Keď je menej, než -25, tak býva ticho, ani auta nechodia, ale to býva skutočne už iba veľmi zriedkavo. Neviem koľko času trávite na tej chate cez zimu, ale keďže sa jedná o chatu, tak nebude permanentne obývaná a aj nejaký ten tepelný diskomfort sa tam dá strpieť, navyše, predpokladám, že je tam aj pec na drevo. A keďže je tam aj elektrina, v prípade extrému sa dá kúpiť (mať v zálohe) teplovzdušný ventilátor za 20-25€. Cenový rozdiel 700€ bude ťažko ospravedlniteľný čo sa týka spotreby elektriny. Posledné roky mám dojem, že "na dolniakoch" je viac snehu, než na Kysuciach.Odpoveď na príspevok od foox:
@skena tak neviem, ale na to koľko ich ten "moj" … @foox oooo v okoli NZ, dik za kontakt zide sa na dalsiu klimu do druheho bytu 😁Odpoveď na príspevok od skena:
@dexter89 čauko, prosím ťa, ty sa asi vyznas v tý… @skena Ja mám cenovú ponuku na Oasis plus 3,5kW aj s montážou s prepojmi do 4m 1200eur. Vivax R+ 3,5kW aj s montážou s prepojmi do 4m 1070eur. Ten Vivax R v popise v technických parametroch je do -25°C, Oasis do -30°. Technicky takmer identický model k Midee Oasis Plus je od Vivaxu model Y. Dokonca si trúfnem povedať, že tieto dve klímy sa robia v tej istej fabrike. Vyzerajú rovnako, majú rovnaké rozmery, funkcie akurát ten Vivax Y je v parametroch do -32°C. A je drahší - možno má o čoci kvalitnejšie plasty alebo pozinkovanie, kontaktné plochy spojov plastových dielov olepené filcom aby časom nevŕzgali či nerezonovali alebo niečo také.Odpoveď na príspevok od foox:
@skena tak neviem, ale na to koľko ich ten "moj" … @foox Tvoj montér medzi nôžky vonkajšej klímy a konzolu nedáva poriadne silentbloky. Nestoja veľa, pritom dokážu lepšie utlmiť vibrácie a tým aj prenos hluku cez stenu, na ktorej je táto vonakjšia jednotka uchytená. V práci nám takto nainštalovali klímu a štarty či zmeny otáčok boli vo vnútri počuteľné. Po výmene tých polcentimetrových gumených plátkov za 3cm vysoké kvalitné silentbloky tento jav prestal.Odpoveď na príspevok od toky1:
@foox Tvoj montér medzi nôžky vonkajšej klímy a k… @toky1 vonku nepočuť nič, musíš sa pozrieť či sa točia lopatky ventilátora, vnútri počuť iba prúdenie vzduchu, keď to ide naplnoOdpoveď na príspevok od skena:
@foox a prosím ťa, tie dva AUX y, za 1400€ , to … @skena áno sú 3.5kW chladiaci výkon, 3,8kW vykurovací, snáď som to neprehodil naopak (ale je to jedno), malo by to fungovať do -15 stupňov C mám konkrétne tieto https://jachcemklimu.sk/cybercon-f-se...Odpoveď na príspevok od foox:
@skena áno sú 3.5kW chladiaci výkon, 3,8kW vykuro… @foox tak nie. Podľa papierov funguje v rozmedzí od -20 do +60 stupňov - vonkajšia teplota, ale papier znesie veľaOdpoveď na príspevok od skena:
@foox Takže do -20, dajme tomu. Aj keď by to asi… @skena 700€ za kus stojí za pokus. Mám to len pár dní a predtým len samé zlé skúsenosti s klímou z práce. Ale momentálne som s nimi spokojný. Čas ukáže.Odpoveď na príspevok od skena:
@foox ale ty ju máš kvôli chladeniu asi hlavne č… @skena kúrim plynovým kotlom, ale samozrejme skúsim aj klímou, uvidím koľko elektriny budem mať ušetrenej na zimu, momentálne mám cez 4Mwh (mám FVE) a koľko bude tá klíma v zime žrať. Ak sa to osvedčí odstavím plynOdpoveď na príspevok od skena:
@foox Ževraj je to výhodnéjsie ako plyn, ale asi … @skena objednávka telefonom, potvrdenie mailom, chcel foto zvnútra/zvonku kam to chcem montovať, navrhol cenu, dohodli sme termín, namontoval (cca za 3hod, sám, troška - nevýznamne som mu pomohol), peniaze do ruky, poslal faktúru a potvrdenku o zaplatení. 2r. záruka, v prípade ročného servisu od neho (1ks/cca50€) 4r. Veľkosť (silu) klímy - 3,5kW som si vybral ja.