Odpoveď na príspevok od islk:
@radoslavc Chat-GPT v 10vetach :) Generátor ozó… @islk Ešte by bolo fajn doplniť, že ozón je aj vysoko korozívny.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@islk Ešte by bolo fajn doplniť, že ozón je aj v… @frantisekca ano treba aplikovat za nizsej relativnej vlhosti <75%Odpoveď na príspevok od ralf364:
Neviem či si už mal v aute ozónový generátor, ale… @ralf364 Mam O3 generator a pouzivam ho vzdy ked treba ako malokto. Ak to mas riadno domyslene s vetranim O3 je do par hodin fuc, to same v aute. Koncentraciu si zvolis vzdy podla potreby, v tom nevidim problem otazka je ci si vies zvolit rezim O3 na rekuperacii. Ja to mam na jeden gombik :DOdpoveď na príspevok od sverdik:
@islk nuz tak niekto vali bomby a niekto si dva r… @sverdik súhlasím. ako možno keby máme viac času sa s tým hrajkať tak možno by sme do toho išli. ale my sme si v podstate rekuperáciu dávali hneď pri novostavbe. chceli sme mať všetky takéto veci vyriešené hneď na začiatku, nech potom nemusíme búrať atď.Odpoveď na príspevok od janula_be:
@sverdik súhlasím. ako možno keby máme viac času … @janula_be tak to je jasne. a ako dlho to trvalo cele namontovat? vsetky rozvody atd?Odpoveď na príspevok od myska45:
@stanlej to je pravda, my teraz aj s muzom dost p… @myska45 s touto znackou zial skusenost nemam ziadnu a neviem ci to nahodou nie je len pasivna rekuperacia s ktorou vlastne iba vetras a nic viac.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@islk Ešte by bolo fajn doplniť, že ozón je aj v… @frantisekca ... a možno aj doplniť účinky O3 na živé organizmy,... Jaj, to tu teraz nepatrí!Odpoveď na príspevok od deciont:
@myska45 pozeram ze sa tu dost vypytujes, uz mate… @deciont Všetko som robil sám, auž 6 rokov to šlape ako hodinky.Odpoveď na príspevok od petersd:
@frantisekca ... a možno aj doplniť účinky O3 na … @petersd tak rekuperacia a ozon neviem ako moze suvisiet aky to ma priamy vplyv, lebo podla mna ziadny. avsak rekuperacia ma jednoznacne vplyv na kvalitu ovzdusia vnutri a tym znizuje koncentraciu skodlivych latok a zlepsuje cirkulaciu vzduchu, co teda moze mat uz vplyv na zdravie.Odpoveď na príspevok od stanlej:
@islk tak vyskusaj poslat do nilanu, ja mam rekup… @stanlej mam uz 3 ponuky od firiem a som velmi rad ze toho zajica z vreca nemusim od nich kupovat :), CP sa pohybuju v rozmedzi od 6k do 10.5k. (Akoze za tak jednoduchu technologiu...dakujem) p.s. nechapem tvoje obavy na servis pri svojpomocnej vystavbe tak jednoducheho zariadenia akou je pasivna rekuperacia ? ... dufam ze si niekto nemysli ze ked to kupi od firmy tak ma vyhrate :) ? Ale asi najvacsim kamenom urazu vsetkych ponuk je general sw ... cize nie custom sw. Ak niekto rozumie slovicku custom, tak potom si vie predstavit ake moznosti dava DYI rekuperacia :)Odpoveď na príspevok od islk:
@stanlej mam uz 3 ponuky od firiem a som velmi … @islk doba pokrocila a riesit dnes diy rekuperaciu nema zmysel. vacsina rekuperacii ma rs-485, rs232, alebo aspon ttl vstupy, neviem co take extra customove by si tam chcel riesit na urovni fw. ak si to myslel na urovni prekomplikovanej zabavky /lebo chcem a mozem a hlavne urobim, tak tomu rozumiem/ :)Odpoveď na príspevok od rapidek:
@islk doba pokrocila a riesit dnes diy rekuperaci… @rapidek RS-232 vznikol v roku 1960, RS-485 v roku 1985, tak tiez si myslim ze sa pokrocilo, mame koniec roku 2024, rekuperacia sa bezne ovlada aj 0-10V atd... Holt takyto je priemysel...vsetko dlho trva uviest na trh. Mne osobne chyba protokol MQTT vytvoreny v roku 1999, ktory je uz celkom dobre rozvinuty v priemysle (moja rekuperacia komunikujem tymto protokolom s nadradenym systemom, je realtime / nakladovo prijatelny / lahko pouzitelny) Ak porovnam custom sw s tym co ponukaju firmy tak mi chybaju bezne veci ako: ( trendy/grafy hitorickych udajov od senzorov / nezavisle docasne riadenie ventilatorov / brutalne predrazena CO2 integracia & nasledna automatizacia riadenia , moznost nastavenie pozadovanych Alarmov ...atd) na druhu stranu rozumiem ze ludia necitaju ani manualy, a im staci ze sa tam volade v technickej daco toci a vytvara jemny hluk, a vlasne ani netusia co je to CO2... Vela ludi to berie stale ako nutnost koli stavebnemu povoleniu/kolaudacii. I ja som to tak vnimal cca 10rokov dozadu. A este k otazke ci ma alebo nema zmysel riesit DYI pasivnu rekuperaciu je asi u 95% ludi jasne, mne osobne usetrila min 5-6tis eur. Ci je to vela alebo malo neviem..., kazdemu tie cisla hovoria inak :) Good luck.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@islk neviem preco tu potrebujes saskovat s 0-10V… @rapidek 0-10V nesaskujem ja ale firmy co to ponukaju ... uvedomujem si tvoju chybu. Ty mas za 2.2k ja za 1.5k a nepotrebujem riesit ziadne zastarale protokoly ako rs-232/485 kedze mam nativ mqtt. To je uplne jedno hlavne ze si spokojny!